Im Tal der wilden Rosen: Gipfel der Liebe

Bakancslistához adom
német filmdráma, 90 perc, 2008

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Szereplők

Matt Stevens
Terence Hudson
Ken Kaloon
Cindy Kaloon

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
grosz_i 2019 jún. 25. - 11:00:18 10/10
A Vadrózsák völgyében (2006-2008)

A Vadrózsák völgyében 2006 és 2008 között készült tizenhárom epizódból álló sorozat: eredeti helyszínen - Kanada: Sziklás-hegység. Asszonyokról szól, akik megküzdenek ebben a férfiak által dominált világban a szerelmükért, boldogságukért, mindegyik igazi Love story. Nem a Colt, vagy Browning és az erőszaké, hanem a nőké és az érzelmeké a főszerep.
Eredeti helyszínen Kanadában, a Sziklás-hegység völgyeiben forgatott sorozat. Elbűvölő tájakon, egészen új, női perspektívából ismerhetjük meg a Vadnyugat meghódítását…
10. epizód Gipfel der Liebe (A szerelem csúcsa? 2008)
Kate Mulligan és Terence Hudson gyerekkoruktól fogva igaz barátok és az eljegyzésük szinte ennek a barátságnak logikus következménye.
Csupán a házasságra mindezidáig kettőjük között nem került sor, mivel Kate ápolónőképzésen volt egy városban és Terence pedig a kanadai hadsereg hivatásos tisztjeként volt távol. Nos Kate visszatért a Vadrózsák völgyébe főnővérnek és Terence is hazaérkezett szabadságra.
Végre elérkezett az ideje a házasságuk megtervezésének. Viszont két évnyi távollét viszonylag hosszú idő és Kate és Terence láthatólag idegenekké váltak egymás számára.
Ezenkívűl Terencenek fontos bejelentenivalója van, ami mindkettőjük életét radikálisan meg fogja változtatni: Át kell vennie Indiában egy katonai ezred vezetését, és elutazás két héten belül! Kate-et meglepi, de mégis ráhangolódva, izgatottan készül az új fejleményekre, és a gyors esküvőre. És mint lelkes hegymászót csábítja a lehetőség, hogy láthatja a Himalayát, megismerheti az ottani hegyeket, hegycsúcsokat.
Még egy utolsó alkalommal túrázni akar a szeretet kanadai hegyeiben. Miközben Kate úton van a Sziklás-hegység hegyei között, Terence-hez vendégek érkeznek: a katonai bajtársa Ken, de nem úgy, ahogy azt bejelentette, egyedül, hanem Cindyvel, az elkápráztatóan szép húga kíséretében!
Ezzel a gondok sorozata kezdődik Terence számára: ugyanis amikor ott vendégeskedett Kenék házában szerelem és szerelmi viszony alakult ki közte és Cindy között. Terence viszont hallgatott arról, hogy ő már eljegyezte Kate-t, tehát menyasszonya van. Cindyt sokkolja és megdöbbenti a hír, mégis úgy dönt, nem adja fel, küzdeni fog a szerelméért.
Közben Kate balesetet szenved a hegyekben és a titokzatos, de ugyanakkor vonzó ranger (erdőkerülő) Matt talál rá. Matt a sérülést szenvedett Kate-et beviszi a hegyi házába és szeretettel gondoskodik róla. Szinte azonnal fékezetlen szerelemre lobban egymás iránt Kate és Matt. Másnap reggel viszont, ahogy Kate bevallja Mattnek, hogy ő már más iránt elkötelezte magát, a férfi csalódottan visszahúzódik és megkéri Kate-et, hogy távozzon.
Kate visszatérése után viszont nyílt titok lesz, hogy vőlegénye Terence és Cindy között több van, mint csak barátság. És Kate sem tudja elfelejteni Matt-et. De a házasságkötés időpontja könyörtelenül közeleg…