Im Tal der wilden Rosen

Bakancslistához adom
német filmsorozat, 90 perc, 2006

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
grosz_i 2019 jún. 27. - 11:05:12 10/10

13. epizód - Die Macht der Liebe (A szerelem hatalma? 2008)

Nagy kihívás előtt áll Emily Wheeler. Ugyanis a főnöke a Vadrózsák völgyébe küldte, hogy ott fényképezőgépével dokumentálja a telepes nők nehéz, hősies életét. Nehéz próbatétel egy fiatal nő számára.
Alaposan megpakolva toppan be a hazai ranchükre, ahol a bátyja, Ted egy állatorvosi praxist vezet. A viszontlátás öröme leírhatatlan. Sőt még inkább kiteljesedik az, amikor Ken Calhoun, a helyi hotel tulajdonosa is megjelenik az ünnepi vacsorán.

Emily és Ken szinte egy csapásra szimpatikusnak találja egymást, sőt már a vacsora során is izzik közöttük a levegő. Emily boldogságát viszont egy sötét titok terheli, ami nem csak életük álmát, hanem a közte és Ken között kibontakozó szerelmet is fenyegeti.
Hamarosan ehhez jön még egy további meglepetés. A fiatal, csinos Monica Rodham szinte szószerint a lába elé omol: A nő postakocsiját ugyanis kirabolják, bár meg tud menekülni, de egy zuhanás során elveszíti az emlékezetét.

Ted csupán véletlenül talál rá a fiatal nőre, és egyszerűen hazaviszi magával. Monica szinte azonnal vonzódik a megmentőjéhez. Ted viszont visszahúzódó, zárkózott és nem akar Monicával semmilyen kapcsolatot. Néhány évvel ezelőtt ugyanis keserűen csalódott, és még mindig ettől a fájdalmas szerelmi csalódástól szenved.
Eközben pedig Emily Ken közeledését rendre visszautasítja és igyekszik a férfit magától távol tartani. Ugyanis attól fél, hogy Kent végérvényesen elveszíti, amennyiben felfedné előtte a titkát. Kétségbeesetten kér Ken tanácsot Tedtől, és magyarázatot Emily különös magatartására. Emilynek tett ígérete ellenére Ted elmondja a titkot a barátjának. De akkor már Emily összepakolta a holmiját és eltűnt. …és kezdetét veszi a versenyfutás az idővel.
10/10
grosz_i 2019 jún. 27. - 04:30:10 10/10
A Vadrózsák völgyében (2006-2008)

A Vadrózsák völgyében 2006 és 2008 között készült tizenhárom epizódból álló sorozat: eredeti helyszínen - Kanada: Sziklás-hegység. Asszonyokról szól, akik megküzdenek ebben a férfiak által dominált világban a szerelmükért, boldogságukért, mindegyik igazi Love story. Nem a Colt, vagy Browning és az erőszaké, hanem a nőké és az érzelmeké a főszerep.
Eredeti helyszínen Kanadában, a Sziklás-hegység völgyeiben forgatott sorozat. Elbűvölő tájakon, egészen új, női perspektívából ismerhetjük meg a Vadnyugat meghódítását…

12. epizód Zerrissene Herzen (Megtört szívek? 2008)

Hosszú, fáradságos út után érkezik meg Ed Richards és két lánya, Julia (20) és Caroline (10) egy telepesekből álló szekérkaravánnal a Vadrózsák völgyébe. Édesanyjuk halála után a család elhagyta ír hazáját, hogy Kanadában új életet kezdjenek.
Lenyűgözi őket az első benyomás; a nekik kiosztásra került farm-birtok felülmúlja minden elvárásukat és az új szomszédok, a Berenson-Ranch, a Rózsavölgy legnagyobb és leggazdagabb farmja, lakói pedig nagy-nagy barátsággal fogadják az új telepeseket.

Janet Berenson, Helen Berenson, a farm legidősebb női tagjának a menye személyesen jön át üdvözölni az új szomszédjaikat. Felajánlja Ednek, hogy a saját házuk felépültéig náluk, a fabarakkjukban lakjanak, amit ők tulajdonképp már nem használnak. Ahogy megpillantja Ed Janetet, rájön, hogy évek óta nem volt hasonló érzése.

Hasonló érzések lepik el lányát, Juliát is, amikor bevásárol a helyi boltban és megismerkedik Janet fiával, Ronnal. Visszatérve a ranchre lelkesedve számol be Ron Janetnek és a nagymamájának a fiatal telepes lánnyal való találkozójáról.
Janet örül, hogy a fia végre érdeklődik egy nő iránt, de Helen nagymama nem tartja sokra ezt a fellángolást – ő az unokájának olyan feleséget akar, aki egy ranchen nőtt fel és jelentős hozománya is van.

Az elkövetkező hetek során az ifjak között gyengéd szerelem szövődik, de ezt hamarosan beárnyékolja a két család között keletkezett konfliktus.
Ugyanis Helen nem hajlandó lemondani arról, hogy a marhacsordáját továbbra is ne Ed birtokán keresztül tereljék a folyóra itatásra. Ed viszont a földjét már bevetette kukoricával, és a marhacsorda a növényeket széttapossa. Amikor Ed erről beszélni akar Helennel, ez a cowboyaival egyszerűen megvereti és kidobatja.
Feldühödve Ed inkább Kevinre, az új fakereskedő barátjára hallgat, és lekeríti a birtokát egy újfajta kerítéssel, szögesdróttal. Amikor egy fiatal borjú megsérül és fennakad a kerítésen nyilvánvalóvá válik a konfliktusuk.
Kevin még tovább szítja ezt a civakodást, mert Janet Berenson tartozik neki, azonkívül szemet is vetett a lányára, a fiatal Juliára.
Ugyanis, ha házasságot kötne Juliával Ed erdőjét is megszerezhetné, ahol egyébként már régebb óta illegálisan fát termel ki. Úgy tűnik a terve sikerül is, mert Ed megtiltja a lányának, hogy Ronnal érintkezzen. Julia és Ron szerelmét vajon a családi konfliktus tönkreteszi…
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu