Impotens férfi kerestetik

Bakancslistához adom
Suche impotenten Mann für's Leben
16 éven aluliak számára nem ajánlott német romantikus vígjáték , 96 perc, 2003

Értékelés:

23 szavazatból
Szerinted?

Carmen a húszas éveinek végén járva belátja, hogy hiába a sikeres életpálya, egész egyszerűen besokallt. Elege lett belőle, hogy a fiúja úton-útfélen megcsalja, az ügyfelei pedig olyan természetesnek veszik a kollegális szexet, mintha az csak a cég alapvető szolgáltatásainak körébe tartozna... Egy óriási hirdetés száll a város felett, miszerint Carmen impotens férfit keres... Az ok sejthető: szerelmi csalódás. Sok férfi jelentkezik, de egyik sem az igazi. Ám egy félreértés során a lány belebotlik a számára tökéletesnek tűnőbe, de azt még csak nem is sejti, hogy David nem a hirdetés miatt jutott el hozzá, ráadásul a férfiasságával sincs semmi baj...

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
hanguktaekwondoo 2018 nov. 09. - 16:38:56
Ma befejeztem az Impotens férfit keresek tartós kapcsolatra c. Gaby Hauptmann -művet. A filmelőzetes nem csinált kedvet a könyvhöz, a könyv után meg marhaság megnézni a filmet.
A színészválasztás elfuserált. A könyv hősnője vörös vadmacska,
a borítón sötétbarna hajú nő gondtalan nevetéssel ajánlja a cuccot,
a filmben szőke nő, amolyan ellimekbíl -szerű gondterhelt arckifejezéssel próbálja túlélni a mindennapjait.
Sem a karakter, sem a kinézet nem stimmel.

A cím irreál -noha azon szerencsések közé tartozom, akiknek a szerkezeti állománya normálisan műxik, mégis, érdekelt, az abszurdnak tűnő témát hogyan közelíti meg egy hölgy. És vajon miért.

A felütés jó: hímtársak által egyöntetűen szexbombának tartott hölgy pár oldalon belül négy férfit is hazavág otromba vagy otrombának érzékelt szexuális késztetéseik miatt.
Vágya egy társ, akivel mást is lehet csinálni, mint hancúrozni. Olyan életet és párkapcsolatot akar, amelyben nem a a partner szexuális kényszercselekvései, hanem az együtt eltöltött idő minősége a domináns.
Felad hát egy hirdetést, melyben impotens férfit keres szabadidő eltöltésére vagy hosszú távú kapcsolatra.

Megvallom, felajzott az ötlet -tapasztalatom szerint ugyanis a nők és a hím vagy sem ringyók elég nagy része semmi mást nem akar, csak pénzt és szexet -ilyen sorrendben- de ezt a kettőt nagyon és meglepően hamar, azon kívül pedig, hm.
nos..
Hadd mondjam inkább azt, hogy vannak bőven kivételek, én is találkoztam velük, különböző alakban és megjelenési módozatban.
de számomra a gyorséttermi csibefasírt akkor is gyorséttermi csibefasírt, ha szofisztikált sminket hord vagy éppen színházjegyre fekszik.
még aznap.

A műre visszatérve: mély csalódás volt.
Gaby Hauptmann tolla könnyű - ügyesen, kellemesen sodró lendülettel alakítja a történetet.
A főhősnő hús -vér ember: igazi tetterős, ám nem túl empatikus cosmopolitan -girl, kellően felületes hozzáállással, viszont meglepően sok ésszel, ami kellemesen hat;
a többiek, ha elnagyoltan is, de illeszkednek az aurájába.
Viszont Hauptmann az eredeti ötletet nem volt képes végigvezetni, kibontani és valami magasabb szintűt létrehoznia.
Egy idő után már az volt az érzésem, hogy egyszerre nézem olvasom a cökszésnyújorkot meg bridzsit dzsónszt /egyiket sem voltam képes végigsasolni. nem biztos, hogy az én készülékemben volt a hiba/.

Az írónő -mert nyilvánvaló, hogy ő búvik meg a fsz., Carmen alakja mögött- impotens férfit keres, hogy ne a szex határozza meg a kapcsolat minőségét.
Ennek ellenére döbbenetes, hogy az egész könyv tkp. a szexről szól. Időnként Anais Nint idéző, igényesnek szánt részletességgel
Ez az urbánus maca pl. -egyébként kedves meg mittudomén- a jelentkezők egyikét, nyomorult Fredericket első találkozáskor leteszteli, amúgy istenigazából. hogy impotens -e hyung vagy csak úgy csinál.

és itt van az eb elhantolva.
a főhősnőnek nem impotens férfi kell. hanem, hogy eldönthesse mikor akarja és mikor nem.

Ez persze elemi, alanyi és ősi joga a nőknek is. de akkor nézzen ezzel szembe, ne szavaljon itt a minőségi kapcsolatról.
Ennek a nőnek állandóan kellett. Kiábrándító volt, hogy minden fellengzőssége mellett, alig szóltak másról gondolatai és tettei, mint az aktusról.
Töményen.

Vártam a minőségi időtöltésről szóló beszámolókat -hiszen megtalálja a partnerét, a többit meg így vagy úgy lógva hagyja és hitegetni- de egy rövid erdei sétán meg valami múltidézésen kívül, minden az érzékekről, konkrétan a dugásról vagy nem dugásról szólt.
A nagy Ő alakja kezdettől ellenszenves. Mindvégig az a benyomás, hogy tisztességtelen -a happy end ellenére kiderül, hogy így is van. De Carmennek így is jó.
Ha én nő lennék a fickót úgy vágtam volna ki mint macskát szarni. Egyetlen értékes hím van ebben a könyvben, a csúnyán és sumákosan pofára ejtett bőrdzsekis fazon.

Jó, hogy elolvastam, ez is megvolt,
de ha tudom, hogy a szex lesz a központi téma, mégpedig gyakorlatban is, akkor tényleg inkább Anais Nin.
Ő legalább őszinte és valóban igényes.
csontfej 2013 nov. 06. - 05:19:14
Nem olvastam a könyvet, a filmet egyszer meg lehet nézni. A terhes nõ hogy mennyit iszik...!:)
5/10
Zsey 2010 aug. 17. - 16:36:18 5/10
Könyvhöz képest nagyon gyengus :S ha vkit érdekel a sztori inkább a könyvet ajánlom mint a filmet 10/5
5/10
Zsey 2010 aug. 14. - 19:09:28 5/10
Most nézem majd meg a filmet, de könyvben nagyon tetszett!!
5/10
stomachh 2010 jan. 31. - 12:50:52 5/10
Középszerû német film. Ha nincs mást nézni, megteszi. 5/10.
szabokaa 2007 jan. 04. - 10:51:51
Nagyon jó kis film, nekem tetszett!