Inga Lindström - Tóparti ház

Bakancslistához adom
Inga Lindström: Das Haus am See
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német romantikus dráma, 89 perc, 2017

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Liv, az ifjú állatorvos hölgy szeretné megvalósítani szíve vágyát, visszatérni a gyerekkora színhelyére és ott átvenni egy állatorvosi praxist a visszavonulást tervező Dr. Teisentől.

Dr. Teisen, az állatorvos kolléganő azonnal felveszi egyhónapos próbaidővel, eközben megismerkedhet a praxis legfontosabb ügyfeleivel, például Ingmar és Harriet Anderssonnal, akiknek nagy értékű ménesük van -, de ők viszont kétkedve fogadják a fiatal, városi állatorvost.

Liv a megérkezése során nem csak Birgellel, a trénerrel találkozik, hanem Mikaellel is, az Andersson házaspár - mint később majd kiderül, a család örökbefogadott fiával, Mikaellel is, aki rögtön meg is hívja bemutatkozó vacsorára Livet a családi házba.

A család igen ellenségesen fogadja, csupán a fiúk Mikael és a lovas tréner Birgen fogadja őt szimpátiával. Mikael ugyanis gyermekkorából ismeri Livet, de az igazi sötét titkot senki sem sejti - kivéve az érintetteket: Liv és a vérszerinti apja, Andersson úr.

Vajon milyen súlyosabb oka lehet Andersson mélyebb Liv iránti ellenszenvének? Milyen titkot rejt a leégett tóparti ház? Milyen érzelmi szálak fűzték a férfit Liv anyjához? Miért fizette a férfi anno Liv állatorvosi tanulmányait? Lesz-e megbocsátás a családban Ingmar és Harriet, valamint Liv között? Megtalálja-e mindenki azt a helyét az életben, ahova tartozik? A sok-sok félreértés után rátalál-e a boldogság Liv és Birgen között, vagy a férfi mégis csak elutazik Kanadába?

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
grosz_i 2022 dec. 11. - 10:02:39 8/10
Az 1970-es születésű Esther Schweins-t láthattuk még az Álomhajó: Myanmar (2013)-as, valamint a Rosamunde Pilcher: Ügyvédet nem csókolunk (2014)-es filmben. Bizonyára többen is láttuk az angol-német koprodukcióban rendezett „A szerelem árnyékában sorozatot (2011)”, This September” címmel is emlegették. Német verziójában - nem teljesen egyezik meg az angollal (pl. vágás), ott Pandora lányát alakítja a 3, epizódban: Botrány - német epizódjának „Olivia sorsa” címmel adták a német adók.