Inga Lindström: Második esély

Bakancslistához adom
Inga Lindström - Die zweite Chance
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német romantikus film, 88 perc, 2015

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

Julia és Sven életében minden jól megy. Boldogok a magánéletben és a munkában is. Együtt dolgoznak saját asztalosműhelyükben. Egy napon azonban Svent baleset éri, amely után amnéziás tünetekkel ébred. Képtelen felidézni a feleségét. Nem tud megbírkózni az új helyzettel és szüleihez, Marlene-hez és Olofhoz költözik. Marlena számára ez az új helyzet második esély.

Stáblista:

Szereplők

Julia Meibach
Sven Meibach
Olof Meibach
Marlene Meibach
Kristina Feldkamp

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
grosz_i 2023 júl. 09. - 19:55:33 9/10
9/10
grosz_i 2022 jún. 14. - 15:03:28 9/10
Julia és Sven Meibach küzösen működtetnek egy sikeres műbútorasztalos műhelyt. Amikor viszont Sven kedvenc hobbijának áldozva, kicsónakázik a tóra. Elindulása után szinte azonnal súlyos balesetet szenved (nekimegy egy motoros csónak) -, korházba kerül, majd kómába esik.

Az ébredését tartós amnézia követi, abból való felébredése után pedig még a feleségére, Júliára sem emlékszik. Teljesen összezavarodottan, elköltözik a közös otthonukból, vissza a jómódú szüleihez, Marlene és Olof házába. Ennek a fejleménynek igazán csak Marlene örül, mert úgy érzi esélyt kapott arra, hogy a fiát, Svent visszaterelje a „helyes életpályájára”: vagyis Sven felhagyjon az asztalos foglalkozásával, és végre befejezze a jogi tanulmányait, de mindenekelőtt, annak örül, hogy a fia „újra” megtalálja a csinos Kristina Feldkamp személyében a társadalmi rangjához illő élettársat, a „második esélyt”.

Julia kétségbeesetten küzd a szeretett férjéért. Miért is nem emlékszik Sven a köztük levő igaz, megélt szerelemre? Juliának eszében sincs feladni a küzdelmét, minden lehetséges módon harcol, hogy visszahozza Svent az amnéziából.

Sven apja ugyanúgy küzd a fia balesete napján okozott balesete emlékével, hiszen ő látta az edzésre készülő fiát utoljára. Vajon helyes döntés-e, hogy eltitkolja a balesete megtörténését a szakmai karrierje érdekében, vagy feladja magát? És közben Sven emlékei is visszatérnek lassacskán, amint látta apját autóval elmenni, amikor ő beszállt evezni a hajójába…