Álom és szerelem: Inga Lindström: Norssundai nyár

Bakancslistához adom
Inga Lindström - Sommer in Norrsunda
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német romantikus dráma, 90 perc, 2008

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

Lena frissen végzett építész. Látogatóba készül anyjához Norrsundaba Örülnie kellene diplomájának és induló karrierjének, mégis kétségek közt őrlődik. Azon töpreng, a megfelelő pályát választotta-e. Hamarosan megismerkedik egy ügyvéddel. Mariussal, és első látásra beleszeret. De Marius egy titkot rejteget

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Lena Bergmann
Marius Sörenson
Helena Bergmann
Sten Sörenson
Kaja Sörenson

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
grosz_i 2023 jún. 15. - 18:09:24 9/10
9/10
grosz_i 2022 febr. 04. - 11:55:31 9/10
- Spoiler - Tartalom ismertetés -


Inga Lindström: Norrsundai nyár - Sommer in Norrsunda (2008) - 25. epizód

Lena Bergmann - mielőtt elutazna Felixszel, a legjobb barátjával Izlandra, úgy dönt, felkeresi édesanyját, Helenát Norrsundán. Anyjának ugyanis kiváló tenyészménese van, és szeretné neki dicsekedve bemutatni a remek eredménnyel megszerzett, friss építészmérnöki diplomáját.

Látogatásával egyidejűleg megérkezik Norrsundára Marius Sörenson, az özvegy ügyvéd, hogy meglátogassa az édesapját, a zsémbes, despota és excentrikus zeneszerzőt - mellesleg a Zen buddhizmus kedvelőjét -, aki a Bergmann ménes szomszédságában lévő földteleken él. Szeretné ugyanis rávenni az apját, átmenetileg vigyázzon a három gyermekére: a 14 éves Katjára, és a két fiatalabbra, Titusra és Laurára, mert a baby-sitterük egészen váratlanul visszautazott a családjához Mexikóba, hogy otthon segíthessen a földrengés utáni helyzetben.

Lena úgy tervezte, csak rövid ideig marad otthon, de elképzelése azonnal elszáll, ahogy az édesanyja, Helena leesik egy létráról, lábát töri, és így semmiképp sem foglalkozhat a ménesével. Lena ez idő alatt egyre gyakrabban találkozik Mariusszal, egyre több időt is töltenek egymással, majd mindketten rájönnek, amit egymás iránt éreznek, az bizony szerelem.

Az ügyvéd hosszú ideig nem érez magában kellő bátorságot arra, hogy beszéljen Lenának a gyerekei létezéséről, mert meggyőződése, hogy úgy a nő már nem fog kitartani mellette. Lena pedig valóban, amikor véletlenül tudomást szerez a gyerekek létezéséről, elárultnak és becsapottnak érzi magát, úgy dönt, stante pede (azon nyomban) végleg elhagyja nemcsak Mariust, hanem Norrsundát is.

Ekkor avatkozik be az események menetébe Katja, aki beszámol Lenának az anyjuk elvesztése miatti fájdalmukról, az apjuk nagy-nagy magányáról, szomorűságáról és ezzel meggyőzi a nőt, változtasson a szándékán, béküljön ki Mariusszal, adjon neki egy második esélyt a boldogságra.

Ezt követően Lena is rászánja magát, összeszedve bátorságát, beismeri az anyjának, nem az az álma, hogy építész legyen, hanem amit szeretne, az itt maradni vele és a lovakkal foglalkozni. Sten és Helena között is szerelem van születőben, amikor a mogorva ember megtanul megnyílni, köszönhetően az unokái iránt érzett szeretetének.

6/10
Dörflinger 2021 szept. 02. - 21:23:41 6/10
Előre kiszámítható, langyos lötyi. 6/10
Herbst Ferencné 2020 jan. 16. - 05:57:27
Lena frissen végzett építész. Látogatóba készül anyjához Norrsundaba Örülnie kellene diplomájának és induló karrierjének, mégis kétségek közt őrlődik. Azon töpreng, a megfelelő pályát választotta-e. Hamarosan megismerkedik egy ügyvéddel. Mariussal, és első látásra beleszeret. De Marius egy titkot rejteget