Álom és szerelem: Inga Lindström: Sven hagyatéka

Bakancslistához adom
Inga Lindström: Svens Vermächtnis
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német romantikus dráma, 89 perc, 2011

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

Elin, Jonas és Sven már gyerekekként is elválaszthatatlanok voltak, mint a három muskétás. A tanulmányaik befejezése után elválnak az útjaik. Elin a férje patikájában dolgozott Stockholmban, Jonas világhírnévre szert tett autóversenyzőként, csupán Sven maradt a szülőfalujukban.

Az újonnan megnyitott ökofarmja avatójára Sven ünnepséget szervez, ahova meghívja őket, hogy ismét együtt legyen a „Három testőr”. Az újbóli találkozást viszont csupán rövid ideig tudják élvezni. Utoléri őket a szomorú hír: Sven meghalt.

Világos lett számukra, hogy Sven tudott a közelgő haláláról, és őket, kettejüket, szerette volna még egyszer, utoljára látni. A végrendelet ismertetésekor nagy-nagy meglepetés éri őket: Elin és Jonas öröklik a gazdaságot. Ez új élet kezdetét jelenti a két ifjúkori barát számára, akik mindezidáig egész különböző világban éltek. Felfedezik az egymás iránti erős érzelmi vonzódásukat, amit tinédzserként soha sem mertek egymásnak bevallani. Csupán Sven látta világosan a két barát egymás iránti vonzalmát…

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Elin Holgersohn
Jonas Berggren
Annika Petterson
Frank Holgersohn
Per Berggren
Sven Carlsson
Mia Persson

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
pro55 2020 júl. 16. - 22:52:26
Mit esznek a németek ezeken a roppant bárgyú, negédes filmeken? Ezek nélkül is lehet(ne) romantikus filmet csinálni.
Herbst Ferencné 2020 jan. 24. - 12:26:31
z iskola elvégzése után három barát útjai szétválnak. Elin, Sven és Jonas, az elválaszthatatlan barátok elbúcsúznak egymástól. Végzés után Elin férje gyógyszertárában dolgozott, Jonas remek autóversenyző lett, Sven pedig szülővárosukban maradt. Amikor egy napon Sven meghívja barátait ökogazdaságának megnyitójára, Jonas és Elin rájönnek, hogy eltérő életfelfogásuk ellenére nem csak baráti szálak kötik őket össze. Sven váratlanul meghal, és a gazdaságot Jonasra és Elinre hagyja. A barátok találkoznak és úgy döntenek, megváltoztatják életüket.