Inga Lindström: Válaszd a szerelmet!

Bakancslistához adom
Inga Lindström: Entscheidung für die Liebe
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német romantikus dráma, 89 perc, 2018

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Robert új életet kezd, vezetője lesz egy régi sörfőzdének, ahová magával viszi lányát, Tessa-t is. Helen élete egyik nagy csalódása után lehetőséget kap egy vidéki munkára. Útközben megáll egy benzinkúton, ahol váratlan utasa lesz Tessa személyében. Később megismeri a lány apját, és hamar kiderül, hogy talán több bennük a közös, mint gondolnák.
FEA2 FEA2

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
grosz_i 2020 aug. 23. - 11:57:29 9/10 Előzmény kifo2
Kedves kifo2, megtisztel, hogy nem bántani akar a hozzászólásával, hanem a filmnézés értelméről, hozadékáról szól józanul, világosan.

Az én mottóm is nagyjából ez. Nem érdemes még végignézni sem azt a filmet, amit biztos nem nézünk majd meg még egyszer. Tehát, amennyiben egy másfélórás film nem tett hozzá semmit a hétvégénkhez, akkor az elvesztegetett idő volt. Tudunk-e örülni egy-egy színész játékának, egy-egy jelenetnek, elégedettek vagyunk-e a szinkronnal külön-külön, általában - és akkor azt is feltételeztem, hogy romantikus filmet mindenképp romantikát kedvelő ember nézzen meg.

Nekem pedig nem derogál megköszönni, hogy talán maga lehet a harmadik -, filmismertetőmhöz hozzászóló, akit nem az motivál, hogyan és miért is rúgjon belém.
Üdvözlettel, grosz_i
9/10
kifo2 2020 aug. 22. - 20:53:06 9/10 Előzmény elvisz59
Hát igen, orosz_i értékes hozzászólásai néha égetnek, mint a tűz :-) Tudni kell bánni vele :-)

Azért én mégis azt gondolom, hogy akkor is érdemes megnézni a filmet, ha már mindent elolvastál, amit orosz_i írt. Mert nem mindegy, hogy hogyan lett egyre mélyebb a vonzódás, miből látszott, hogyan bénáztak, hogyan mosolyogtak vagy botladoztak. Lehetett volna rosszabbul is csinálni mindazt, amit orosz_i leírt, és én örültem, hogy így csinálták. Tetszett ahogyan Greta és Helen segített egymáson – most szándékosan nem mondom meg, hogy megharagudtak-e egymásra és mennyire, hadd fúrja az oldalatokat a kíváncsiság, de ez is jó volt.

Tetszett az a jelenet is, amely a grosz_i által betett kép után kezdődött. Nekem „kedves emlék” az a jelenet, amelyet a kép így most felidéz nekem. Nyilván meg lehetett volna oldani másképpen is, és akkor valaki másnak tetszene, nem nekem :-) Ahhoz, hogy jó legyen nekem, nem elég elolvasnom azt, amit valaki más ír, azt is tudnom kell, mit éreztem én akkor. Ugyanígy nem hiszem, hogy elég lenne tudni, ki volt a gyilkos (és soha egy krimit meg nem nézünk kétszer), vagy elég lenne megnézni a matek feladatgyűjtemény végén a megoldást, hogy 45, és akkor már mindent tudnánk.
elvisz59 2020 aug. 19. - 15:52:58
grosz: Szépen elmondtad a történetet. Ezt nevezik spoilernek.
9/10
grosz_i 2020 aug. 16. - 14:11:06 9/10
Inga Lindström: Válaszd a szerelmet! - Entscheidung für die Liebe 2018

Helen számára kiderül, hogy a barátja, Tomas évekig hazudott neki, hiszen nős, van egy fia, Paul… - így a régiségkereskedő ház főnökének ajánlatát elfogadva a munkába menekül és a főnöke helyett elutazik Stockholmból vidékre, Lamborgba.

A művészettörténész Helen feladata, mint szakértő becsülje fel és katalogizálja Greta Janson kúriájának bútorzatát és egyéb műkincseit, értékeit, ugyanis a házba Robert - a helyi sörfőzde új tulajdonosa a régi bútorzattól megszabadúlva, üresen szeretne beköltözni. Robert a lányát egyedül nevelő sörfőző dinasztia önállósodni szándékozó fia -, akit a felesége elhagyott a teniszedzője oldalán és a volt férjére, Robertre hagyta a közös gyereküket, Tessát is, sőt már három hónapja el is váltak.

A házat és a sörfőzdét Greta a férje halála után adta el. Robert pedig a Janson-sörfőzdét a lakóházzal együtt vásárolta meg, így kívánva az apjától Olétől függetlenedni, aki egyébként szintén sikeres sörfőző tulajdonos Stockholmban. Helen és Greta a jelentős korkülönbségük ellenére is gyorsan összebarátkoznak.

Közben Helen és Robert között szinte az első véletlen találkozásuktól fogva egyre mélyebb, és kölcsönös vonzódás, szerelem alakul ki a rövid ismeretségük ellenére is -, míg Helen rá nem jön, hogy a volt barátjától, Tomastól terhes… Helennek döntenie kell, hogy kihez kösse az életét…

Gretát pedig utoléri a múltja. Újra felbukkan 25 év után a régi, halottá nyilvánított nagy szerelme Jakob - azaz most már Amerikában James lett. Hasonló női sorsok. Helen segít Jakobnak visszatalálni Gretához, és Helen a Tomasszal Stockholmba tartó autóból kiszáll, a szívére hallgatva Robertet választja.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu