Inuyasha, a film 2. - Kastély a tükör mögött

Bakancslistához adom
Inuyasha - Kagami no naka no mugenjou/Inuyasha - The Movie 2 - Castle Behind the Looking Glass
japán animációs film, 2002

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

A film a hirtelen haragú félszellem és igencsak különböző, de mégis összetartó barátainak egy újabb kalandját tárja elénk.
Ezúttal egy Naraku csatlósaihoz kapcsolódó mellékszálat bontanak ki a sorozat és az első mozifilm alkotóbrigádjából is visszaköszönő nevek. Kanna és Kagura mesterkedései révén kerülnek veszélybe hőseink. Az ideiglenesen szétszéledt csapattagok egymástól függetlenül, de mind belekeverednek a baljós eseményekbe, melynek kezdetei még az 50 évvel ezelőtti időkbe nyúlnak vissza. Miroku nagyapja, aki unokájához hasonlóan hamar elgyengült a szebbik nem látványától, ekkor küzdött meg ugyanis Kaguya hercegnővel.
A szépség hű imádójaként azonban képtelen volt elpusztítani a világot fenyegető csábos teremtést. Hogy mégis ártalmatlanná tegye, bezárta egy tükörbe, ahonnan Kagura szabadítja ki, hogy végre ő is lerázhassa magáról rabsága láncait. Kaguya ugyanis képes manipulálni az időt, és ezt akarja kihasználni a szelek boszorkánya, hogy végre beteljesülhessen szabadság iránti olthatatlan vágya.
Az újraszerveződött csapatot azonban nem csak Kaguya világhódító terveinek megakadályozása teszi próbára, a harcok során szembe kell nézniük saját gyengeségeikkel is, ha túl akarják élni a végső összecsapást. A sorozatban már megszokott arcok mellett új karaktereket is megismerhetünk, sőt a filmből megtudhatjuk azt is, mire jó még Inuyasha tűzpatkány kimonója, miért hiányzott Mirokunak Sango, és hogyan csattan el az első csók főhőseink között. A sorozathoz méltó kiegészítés, nem csak fanoknak.

Stáblista:

Szereplők

Inuyasha hangja
Higurashi Kagome hangja
Miroku hangja
Sango hangja
Shippou hangja

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Owen069 2011 nov. 04. - 15:04:01
Ez az Inu movie is jó:D
merkur66 2008 febr. 09. - 12:19:26
Jó kis mese, de a harmadik rész a csúcs. De azt le kell szögezni, hogy a látványvilága kifogástalan és Kaguya nagyon szépre sikerült.