Inuyasha

Bakancslistához adom
japán animációs sorozat, 2000

Értékelés:

101 szavazatból
Szerinted?

Higurashi Kagome a modern Japánban él családjával, mit sem sejtve arról, hogy ő Kykio papnő reinkarnációja. Egy balszerencsés napon Kagome rábukkan egy kútra, amely visszarepíti a feudális, démonokkal teli Japánba.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Károly Kósa 2023 okt. 15. - 14:07:43 10/10
Sajnos még az sem jutott az RTL eszébe, hogy a fizetős streaming felületén végig kirakja.
:(
Illetve tuti van még sok cucc amin ülnek.
Szerintem van pár pokemon rész is...stb.
9/10
Zsolti-kun 2022 okt. 29. - 10:55:05 9/10
Elkevertem az előző profilomat, ezért újra jelzek valamit. Korábban sajnos azt válaszolta a Viasat, hogy egyáltalán nem tervezi az InuYashá-t. :((
10/10
Nuttika 2020 aug. 02. - 11:13:17 10/10
Pedig most a Viasat is nagyot kaszálhatna, ha megvenni az eredetit és a Kanketsu-hen-t is, ugyanis ősszel jön a folytatás InuYasha és Sesshoumaru gyerekeivel Han'you no Yashahime címen. Mondjuk nem tudni milyen lesz, mivel az eredeti alkotó csak a karakterdizájnt vállalta, az író elvileg az egyik egykori forgatókönyvíró, de remélhetőleg a mangaka felügyeli és nem szalad el vele a ló. Régi sorozat, de a veterán rajongóknak az egyik kedvence, az új sorozattal pedig újakat is bevonzhatna. Bár szerintem az InuYasha van olyan jó 20 év után is, hogy a mostani generáció is szeresse.
Én viszont tuti, hogy nem fogok várni a csodára, megnézem, melyik adón fogják vetíteni (azt már tudom, hogy japán helyi idő szerint valamikor szombat délután három körül, szóval nagyon extrára nem számítok, gyerekbarát lesz, az tuti) és megpróbálom online stream-ról nézni/angol felirattal.

Akik nem tudnak sem japánul, sem angolul, azoknak sem kell félni, hogy lemaradnak, mert bár már nem ismerem mostani hazai sub team-ek aktivitását és jelenlétét, de ezért garantáltan ölni fogják egymást, mert nagy nézettségre számíthatnak vele.
offtopic
mercike9501 2020 jan. 22. - 19:35:49
Sok év után is olykor újra megnézem, mert van benne valami megfoghatatlanul jó és emberi a fantasy ellenére, amire, mint érzelmi ingerre néha szükségem van.
Sajnos méltatlanul kevés animét szinkronizálnak mostanában, én még emlékszem, hogy amikor az A+ a végét járta (olyan 12-14 éves koromban), már ők se tudtak szinkronizálni, eredeti szinkronnal és magyar felirattal ment. Igaz, ma már 25 éves vagyok, de rettentő hálát érzek azokért a gerillákért, akik teljesen ingyen feliratozzák nekünk ezeket a műveket.
Jómagam a régi rajzolási technikát szeretem, ami a 2000-es évek elejéig működött a japán animestúdiókban, így újabbakat nem nagyon nézek, mert nem tetszik, sablonos lett a történet, életszerűtlenek a sztorik (a régi nívóhoz képest is), ezért maradnak a régiek felfedezése és ismétlése időről időre.
Nem reménykedem, hogy fogják az Inu Yashát tovább szinkronizálni, legfeljebb akkor, ha újra születik erre egy specifikus csatorna, bár ezt kétlem, de ha mégis, akkor olyan akadályokba ütköznének, mint pl. a régi szinkronszínészek fellelése és leszerződtetése (na ezt már egyenesen lehetetlennek tartom). Mivel már nincs akkora kultúrája az animéknek mint 1990 és 2005 között, ezért szerintem erre a tézisre keresztet lehet vetni. (Nagy sajnálatomra.)
Az Inu Yasha és a többi anime a gyerekkorom meghatározó ingerei közé tartoztak, ezért feltett szándékom megmutatni majd a gyerekemnek, ha elég nagy lesz megérteni a sorozatok részei mögött a mondandót is, mert amit üzennek, arra szüksége van az embernek (kitartás, állhatatosság, önzetlenség, szenvedély, stb).
Elhaym 2020 jan. 04. - 20:49:24 Előzmény h.ramcsi
Most csak a Viasat6on van anime, jelenleg Hősakadémia, Dragon Ball Super, majd Tsubasa.
Elhaym 2020 jan. 04. - 20:48:31 Előzmény Nuttika
Ha más országban sok év után előkerült és még mindig imádják, akkor miért ne történhetne meg magyarul is?
nekem egyébként bejön a Hősakadémia szinkron is, bár az első pár résznél még nem voltam vele elégedett.
10/10
Nuttika 2019 dec. 27. - 12:16:52 10/10 Előzmény h.ramcsi
És jó eséllyel már nem is fogják. A befejező évad, ami jó pár évvel az eredeti 167 rész után készült is lassan 10 éves lesz. (2009. okt. 4. és 2010. marc. 30 között futott - véleményem szerint kissé túl tömören, 2x ennyi részt is elviselt volna, mivel 167 részbe nem sokkal több kötetet dolgoztak fel, mint 26-ban.)

1, Ugye az RTL ül a jogokon és ők nem arról ismertek, hogy rendesek lennének és érdekelné őket a nézők igénye. Ha így lett volna, pl. éjszakai sávban levetítette volna.

2, Az eredeti széria még régi képarányú, így jó eséllyel megvágnák a képet. Amúgy ezt sose értettem, értelmes ember felfogja, hogy más képarányok voltak 2-3 évtizede, mint most, nem zavaró az a két fekete csík oldalt. Amikor az új arányú filmek jöttek és nekem még régi monitorom, tv-m volt, alul-fölül is megszokható volt.

3. Túl régi ahhoz, hogy frissebb rajongókat bevonzzon. Általában csak a hardcore anime fanok néznek mai darabok helyett/mellett régi klasszikusokat, a mostaniak a mostani sorozatokat fogják nézni (ezért is jött pl. a BokuHero a Viasatra és nem pl. a RuroKen, Ansatsu Kyoushitsu vagy a KuroBasu - pedig utóbbi is hatalmas sikert futott be nemzetközi szinten, bár az utolsó évad is lassan 5 éves).

4. Az igazi InuYasha fanok már MIND megnézték eredeti szinkron + felirat kombóval. Már a közülünk legfiatalabbak is a 20 éveik elején lehetnek, így értelem szerű, hogy nem vártak a világmindenség végéig a magyar szinkronra.

5. Nagyobb esélye lenne, hogy a Kyoukai no Rinne-t veszik meg a Rumiko szériák közül, mivel annak a jogai még szabadok és viszonylag még friss, csakhogy annak a sikere messze elmarad az InuYasha-hoz képest, vagy a legkelendőbb Rumiko-szériához, a Ranma-hoz képest.

Szóval én most azt várom, hogy az új, idén indult sorozata, a Mao esetleg hasonló sikert érjen el, mint az InuYasha - egyelőre látom benne a potenciált - is esetleg annak a hátán be tudják hozni az InuYasha-t is. Egyszer biztosan megnézném magyar szinkronnal is.

Azért kíváncsi lennék, mennyi időre vette meg a jogokat az RTL, mert nem hiszem, hogy örök időkre szól.

Mondjuk hozzátenném, hogy az idei BokuHero szinkron után nem biztos, hogy szeretnék egy új szinkront.
10/10
h.ramcsi 2019 okt. 17. - 02:23:21 10/10
Még ennyi év után is ugyanúgy hiányzik. Szomorú, hogy nem láthatjuk a fennmaradó részeket, mikor a német/osztrák ProSieben újra műsorra tűzte. Nálunk egyik csatornán sem adnak animéket, pedig nagyon jó lenne egy animeblokk. Régen legalább ott volt az A+, később Animax.
Lengabor 2015 szept. 21. - 01:00:48
7 évvel ezelõtt pontosan ezen a napon hagyta félbe az RTL Klub az animét. Azóta sem sikerült megmenti. :( Az Animax megszûnt (amúgy is hazudtak össze-vissza az InuYasha-val kapcsolatban), a VIASAT bedobta a törölközõt animés fronton, az RTL II-ben minimálisan ugyan lehet reménykedni az Ûrzavar miatt, de õszintén meglepne, ha pont egy RTL-es csatorna venné meg újra a vetítési jogokat és fejezné be magyar szinkronnal. Ha a még le sem szinkronizált The Final Act 26 epizódját is hozzászámolom, akkor összesen 80 rész van, amit eddig sohasem láthattunk magyarul. Ez döbbenetesen sok és egyben hatalmas szomorúság. Nem tudom, még meddig ül átok szegény InuYashan, de a hála a jó égnek már nem létezõ ORTT csúnyán megpecsételte a sorsát. Életem egyik legfontosabb animéje, de bármivel is próbálkoztunk eddig, nem tudtunk rávenni senkit, hogy fejezzék be. Ez óriási kudarc személy szerint nekem is. Minimálisan az vigasztal, hogy a németek csak a 104. részéig jutottak, a többit meg sem vették. De tudva azt, hogy mi eljutottunk a 167. részéig, de egy átkozott médiahatóság miatt csak porosodik az archívumban, az nagyon bosszantó.
robicsek2 2014 júl. 26. - 09:57:59
Majd talán a VIasat :) A DBZ-t is befejezték :)
Lengabor 2014 júl. 25. - 13:33:19
Még hogy a kutyát sem érdekli magyarul. Ejnye Andro, hogy írhattál ilyet...
Pontosan 10 évvel ezelõtt mutatta be az RTL Klub a sorozatot - és azóta sem értünk el a végéig. A jeles alkalomból íme a (második) megemlékezõ cikk: http://rajzfilmovezet.blogspot.hu/2014/07/10-eve-mutattak-be-idehaza-az-inuyashat.html
A küzdelem tehát folytatódik a szent célért: az InuYasha megmentéséért!
MirandaTurner 2013 júl. 14. - 17:14:16
Egyelõre semmi eredmény, és valószínûleg tényleg nem is lesz. Igazad van, ezekre sajnos tesznek. Én azt terveztem, hogy megnézem felirattal, mert mindenképp érdekel, mi történik, de azért jó lenne, ha nem hagynák veszni ezt az animét. A szinkron aránylag jó is lett hozzá, és már régen kész van, egyedül a Final Act nincs még lefordítva. Csak azt tudnám, miért nem merik leadni... Talán ha a végére értem, rájövök.
MirandaTurner 2013 júl. 13. - 22:59:01 Előzmény Jennyfer18
Szia! Nem tudom, aktuális-e még a kérdés, de válaszolok. :) Le van szinkronizálva a 167. részig (ez a Fina Act elõtti utolsó), de az RTL-nél porosodik már mióta. :( Ráadásul a 107-108. résztõl kezdõdõen minden részben hirtelen átvált párszor a japán szinkronra, ami kellemetlen tud lenni. A késõbbi epizódok elvileg kicsit durvábbak, így nem adták le õket, és addig nem is adhatják el olyan csatornának az animét, ami végig leadná (pl. AXN, Animax), amíg õk le nem adták az összes leszinkronizált részt. Itt visszatérünk a probléma forrásához, ergo az eset a 22-es csapdája. Már petíciót is indítottak érte, az egyik hsz-ben linkelték, de nem tudom, jutottak-e valami eredményre vele. Mindenesetre a részek ott poshadnak az archívumban, magyar szinkronnal.
10/10
Nuttika 2012 márc. 31. - 23:17:00 10/10
Pár éve láttam mind a 167 részt. Akkor imádtam. Aztán mivel láttam más animéket, ment a süllyesztõbe. Majd jött a Kanketsu-Hen (utolsó évad) és ismét imádtam, majd ismét süllyesztõ. Nem olyan rég fogtam és neki ültem a mangának, elolvastam mind az 56 kötetet. Zseniális! Nyáron ismét megnézem az animét és a filmeket is. Egyedül a 2008-as OVA-t nem láttam.
Hozzá teszem, emiatt kezdtem el olvasni Takahashi Rumiko mangáit és most már nagy rajongója vagyok a mangakának (aki mellesleg nõ!)
Aki az Inuyasha-t szerette, az nézze meg mindenképpen a Ranma 1/2-et. Ez futott elõtte. Illetve az elsõ nagy sikerét, az Urusei Yatsura-t is. A most futó mangáját, a Kyoukai no RINNE-t is nagyon szeretem :)
Remélem Rumiko-sensei még soook-soook évig fogja kiadni a jobbnál jobb mangákat :)
10/10
Owen069 2012 márc. 14. - 21:07:11 10/10
http://www.peticiok.com/inuyashatfolytassakmagyarul
Petíció az InuYasha folytatásért!
Írjátok alá sokan pls :)
10/10
Jennyfer18 2012 jan. 27. - 21:52:45 10/10
Tudom, hogy elég reménytelen kéréssel fordulk a fórumozók felé, de esetleg valaki tudja, hogy van-e már szinkronizálva az Inuyasha a 114. résztõl?? És ha esetleg igen, akkor hol tudnám megnézni? Tudom, hogy van feliratos, csak jó lenne szinkronosan nézni, úgy az igazi :)
10/10
Owen069 2011 okt. 19. - 16:26:15 10/10
Kedvenc animém!:)
Imádom!:D
10/10
szabomonika88 2010 dec. 16. - 10:25:02 10/10
***SPOILER***Igazság szerint nem is Naraku a fõ ellenség, õ maga is egy báb, hanem valaki más. Az amit mindenki akar, az a leggonoszabb. Õ nem egy személy,hanem maga a "Szent égkõ½. ***SPOILER VÉGE***
10/10
ghg 2010 jún. 19. - 11:02:41 10/10
FEKSZIK! :D
I-Am-Weasel 2010 jún. 02. - 07:20:05
Elkezdtem nézni nagyjábol a 70 résznél járok, de lenne egy kérdésem: Sesomau meg a kis csapata folyton mennek, mindig csak "indulunk". De hova?
Összes hozzászólás