Isten áldja Amerikát!

Bakancslistához adom
God Bless America
amerikai vígjáték, 100 perc, 2011

Értékelés:

40 szavazatból
Szerinted?

Frank egy egyszerű átlagamerikai, akinek lejtőre kerül az élete. A munkahelyéről kirúgják, ráadásul daganatot fedeznek fel az agyában. A magányos férfi nehezen viseli a tétlenséget, jobb híján az alkoholhoz fordul, és egész nap a televíziót bámulja. Egy este elhatározza, hogy véget vet mindennek, és öngyilkos lesz. Végül jobb ötlete támad, úgy dönt, hogy megtisztítja a világot a legostobább és legsemmirekellőbb embereitől, kezdve néhány gyűlölt tévésztárral. Küldetésében nem várt segítőtársra akad a tizenhat éves Roxy személyében.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
dBLOOD 2013 okt. 29. - 11:24:05 9/10
Nagyszerû film, bemutatja mennyire hülye idióta az emberek többsége, a média mennyire elbutítja az embereket. Valóban nem csak az Egyesült Államokra, hanem szinte minden nagyobb, nyugati típusú demokráciára érvényes a film mondanivalója.
10/10
sisteryes 2013 máj. 26. - 01:33:58 10/10
A felirathoz: Sipos Pál és a broadcasttext elmehet a pi...-ba. A film kb egy ötöde nincs feliratozva.Az indiait pedig nemes egyszerûséggel indiánnak fordítja.
10/10
sisteryes 2013 máj. 26. - 01:24:45 10/10
A film telitalálat. Kötelezõvé teszem minden kereskedelmi tévésnek....és persze sokkal messzebb is.Erre utaltak itt már mások is.
kroll 2013 febr. 10. - 21:41:05 Előzmény whictor
Érdekes film. Amúgy a rendezõ, forgatókönyvíró "Zed" az õrül rocker punk a Rendõrakadémiából.
8/10
whictor 2012 dec. 17. - 04:00:04 8/10
Itt egy rövid leírás a filmfreak blogról:

"Frank egyedül él, kirúgják a munkájából, ráadásul tumort fedeznek fel az agyában. Egész nap a tv elõtt ül és a benne levõ szenny arra készteti (no meg az aktuális hangulata), hogy öngyilkos legyen. Mégsem teszi meg, inkább támad egy „jobb” ötlete: hajtóvadászatot indít korunk legalpáribb, legsemmirekellõbb emberei ellen. Útja során az igen érdekes világszemlélettel rendelkezõ tini, Roxy is vele tart."

Nálam erõsen korhatáros film, az elején csak pislogtam a sok vér láttán.
Elgondolkodtató, hogy miért pont erre az elhatározásra jut az egyébként következetes fõszereplõ, és errõl számomra keveset is szól a történet.
Nekem egybõl eszembe jutott, hogy itthon van egy Puzsér, aki még csak fegyverrel sem hadonászik. :)
A technikai megvalósítás terén csak dícsérni tudok, a darko produktion profi munkát végzett.
RobbeR 2012 aug. 22. - 20:10:55
SRSLY 8.9? Ez komoly? Oké, értem a mondanivalót, meg minden, de azért azt lássuk be, hogy nagyon valószínûtlen ez a történet, nem?
OFF
Én például úgy oldom meg a dolgot, hogy nem nézek tévét kb 8 éve, így nincs ami felidegesítsen. Viszont nagyon idegesít amikor emberek azt vallják, hogy nem néznek ilyen szennyt (Gyõzikét, Valóvilágot, stb), mégis kívülrõl fújják az utóbbi 5 részt. Na azokat én is lelõném, pedig biztos vagyok benne, hogy akik ezt a filmet kommentben fényezik, azok közül is kb 50% ilyen.
/OFF
Visszatérve, én alig vártam, hogy vége legyen.
10/10
black_eagle 2012 júl. 15. - 20:30:32 10/10 Előzmény johnny91
A filmnek sokkal több mondanivalója van, mint egy egyszerû bekattanós kategóriába sorolni. Egyenesen a háttérhatalomnak szól, de mellesleg az elb@szott rendszernek, ami ezen a földön van, meg a sok agy mosott zombinak is, akiket a (báb)kormányok ilyenné tettek és persze tesznek folyamatosan. A legegyszerûbben fogalmazva: az az ember a legveszélyesebb, akinek nincs (már) mit vesztenivalója...
D.Roland 2012 júl. 10. - 14:00:34
Ja, a szenny folyamatosan folyik a tv csatornákból, de az a lényeg, hogy fizeztned kell érte:-)) Szóval fizetsz, hogy nézhesd azt, amiért még 20 - 30 évvel ezelõtt lecsukták volna az "elõadó mûvészeket", vagy bolondok-házába zárták volna, mert annyira ócska, unalmas és semmitmondó az egész. És annyira erkölcstelen. A lényeg, hogy MA már ezen növesztik fel a gyerekeket, akik ezért szellemileg visszamaradottakká lesznek. Az emberekbõl kihal az a képesség, hogy felismerjék mi helyes vagy helytelen. Ugyanis a médiaszenny azt a képet sugározza, hogy minden helyes. Az is, amirõl még 10 éve mindenki érezte, hogy az rossz. A végén teljesen elhal majd az emberek belsõ, erkölcsi értékrendje és kialakul egy szellemileg zombi társadalom, akiket majd az ilyen "sztárok", "csillagok", show mûsor "hõsök" fognak irányítani. Szóval a végtelenul unalmas és undorító híres "énekesnõk", meg valóság-show-idióták, meg a többi kukatöltelékek lesznek majd maga a média és információt csak rajtuk keresztül kaphatsz. Biztos szép világ lesz. Soha nem szeretnék benne élni.
vadifuk 2012 júl. 03. - 17:56:21 Előzmény johnny91
Ha összeturmixolom az Összeomlást és az Amerikai szépséget, majd nyakon öntöm jó adag Alkonyattal, akkor megkaptam a GBA-t.
johnny91 2012 júl. 01. - 20:00:58
Tényleg le kellene szedni ezeket a képeket.
A film nagyon jó, imádom a "bekattanós" filmeket, mint a Taxisofõr, Bosszúvágy, Összeomlás stb...
8/10
scoobylee 2012 jún. 29. - 06:21:37 8/10
Milyen képek ezek itt a porton? Valami teljesen más film....!

Aztamindenit, végre meg tudta mondani valaki azt, hogy a mai világ saját magát pusztítja. Hasonlóan érzek Frankkel, amikor szemem elé kerülnek a VVXY-ok meg az X-Faktor/Megasztár baromjai, a Bikicsunáj. A sok hülye, aki azért gazdag, mert hülye. Azért, mert teszi magát, felemelik a celebek közé. Nem lehet saját véleményed, mert a divat sulykolja beléd a favoritokat, amiket szeretned kell, különben a társadalom kitaszít. Annyira igaza van a filmnek. Rég nem tudtam már ennyire egyet érteni filmmel. A mondanivaló 100-as, azonban a filmen lehetett volna még gyúrni. Frank és Juno karaktere zseniálisan van megalkotva és igazából látszik a filmen, hogy csak ezt a mondanivalót akarta letenni az asztalra. Azért vannak hibái (néha azért az utálást túlzásba viszik), de... ezeket a mondandókat fel kell írni és meg kell jegyezni. Ja, valaki tud adni egy AK-47-est? Megyek a VVillába!
10/8.
8/10
nyenye 2012 jún. 26. - 15:41:23 8/10
Sajnos nemcsak Amerikára jellemzõ többek között a mi országunkra is!Ezek az idióta és nulla értékkel rendelkezõ TV mûsorok rendkívül népszerûek a hazánkban is.Bizonyítékként elég rátekinteni a valóvilág port.hu-s fórumára eddig kb 30000 komment érkezett arra a szutyokra.Pedig mennyi mondanivalóval rendelkezõ film van még a világon amit meglehetne tekinteni az ilyen hányinger valóságshow-ok helyett!10/8
10/10
hrrtyy 2012 jún. 25. - 13:56:34 10/10
Gyerekek ez a film a nagyon jó!!
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu