Isten gyermekei: Megtalált lelkek

Bakancslistához adom
Children of God: Lost and Found
15 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai dokumentumfilm, 75 perc, 2007

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

A dokumentumfilm azokat a fiatal felnőtteket mutatja be, akik az Isten gyermekei nevű szektából kiszakadva új életet akarnak kezdeni. Távol onnan, ahol a keresztény vallás szexuális abúzussal vegyült.
Forgalmazó: HBO

Streamelhető:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Gejzir Gejza 2010 jan. 29. - 20:36:53 10/10
Ez a jó az hbo-ban.Rugalmasak,mindig kitalálnak vmit,ami miatt eldöntöd,hogy oké,fizessük tovább.Kb.2 helyen találtam rá erre a dokura és persze nem magyarul.Döbbenetes volt ez a történet is.Merdy köxi az infókat.
Merdys 2010 jan. 13. - 01:23:55
Egyébként a mai napig, és Magyarországon is létezik ez a vallási mozgalom, habár megújult elvekkel (pl. nem kötelezõ a vagyonközösség, a gyerekekkel és térítendõkkel való szexuális kapcsolat tiltott, több a hetvenes években íródott erre vonatkozó tájékoztató könyvüket, leveleket megsemmisítették, stb...), hiszen így nem lehet fenntartani hosszabb távon egy közösséget. Viszont soha nem az ismert nevüket használják (Család, Isten gyerekei), és sûrûn változtatják, pl. Világszolgálat, http://www.familycare.org/network/e13.htm, stb...
Merdys 2010 jan. 13. - 01:17:05 Előzmény Lenina
River Phoenix színész is ebben a szektában nõtt fel.
Lenina 2009 febr. 05. - 23:05:26
Most láttam ezt a dokumentumfilmet, és teljesen elborzadtam attól, hogy ilyesmi hogyan történhetett meg. Ezek a szerencsétlen fiatalok talán soha nem tudnak teljes életet élni, mert a szüleik tönkretették õket. Egyszerûen szavakat sem találok. Bementem a másfél éves kisfiam szobájába, megnézni, hogy jól alszik-e, és remélem, hogy Neki sosem kell ilyen szörnyûségeket átélnie. Egy szülõnek az a dolga, hogy tisztességesen felnevelje a gyermekeit, és óvja Õket. Ha ezek a "szülõk" egyszer az úgynevezett Isten elé kerülnek, akkor mindenképpen szembesülni fognak a tettükkel, akkor már nem dughatják homokba a fejüket...
Tényleg nem találok szavakat. Azaz találok, csak azok nyomdafestéket nem tûrõ szavak lennének.
Csak remélni tudom, hogy ezek a szerencsétlen szexuálisan és fizikailag bántalmazott fiatalok valaha is önmagukra találnak. A dokumentumfilm készítõinek pedig különösen a legjobbakat kívánom, hiszen hatalmas bátorságra volt szükség ahhoz, hogy szembe tudjanak nézni a múltjukkal, és megkeressék az igazságot. Azt hiszem, hogy Õk a valódi hõsök, és nem a katonák. Az igazi hõs az, aki szembenéz önmagával, és bármi áron megkeresi, és leleplezi az igazságot. Minden elismerésem az Övék!
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu