Isten haragja

Bakancslistához adom
Frailty
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai thriller, 100 perc, 2001

Értékelés:

161 szavazatból
Szerinted?

Több évtized telik el, mire hosszú vívódást követően Fenton Meiks (Matthew McConaughey) feljelenti az FBI-nál testvérét, aki szerinte nem más, mint a magát Isten Kezének nevező sorozatgyilkos. Amikor még mindketten gyermekek voltak, látomások hatására egyre kiszámíthatatlanabb apjuk (Bill Paxton) elhatározta, hogy megszabadítja a démonoktól a világot, amelyek hétköznapi embereket szálltak meg.
Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Wesley Doyle ügynök
Cynthia Harbridge

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
2/10
apoa máj. 28. 23:11:02 2/10

Ide írd a spoileres tartalmat


Beteg egy film
8/10
Ildikó Nóra 2022 szept. 06. - 08:45:45 8/10
Matthew McC. miatt néztem meg a filmet, tetszett, érdekes, jó a végén a fordulat. A főszereplőknek jól állt az adott szerep. Kár, hogy Bill Paxton-t már nem láthatjuk új filmekben.
4/10
pihes 2022 júl. 28. - 14:27:54 4/10
4/10
kriszta.g 2020 szept. 03. - 15:47:12
rdekes film volt, egy másik film oldalán ajánlották, és mivel imádom M. McConaughey-t gondoltam rossz nem lesz. Az ő játéka már itt is ütős volt. A sztori alaptörténete szintén nagyon megrázó, bár a vége csavart előre lehet sejteni. De azért mégis kellemesen borzongató a vége, főleg a rendőrös/seriffes szállal.

[spoiler][ Az én olvasatomban az apa beteg volt, paranoid skizofrén vagy hasonló, de mellette nagyon is voltak tiszta pillanatai, és elszántan dolgozott a tervén. Valószínűleg nyomozott ezek után az emberek után, kileste őket, majd megírta a listáját. De mikor pl Fenton rendőrt hív, őt is megölte pedig nem volt bűnös, ebből is látszik hogy a lebukástól való félelme felülírta az elhivatottságát. Az hogy Adam végig úgy meséli a sztorit mintha ő lenne Fenton, elég egyértelmű volt nekem az elejétől. Viszont a vége csavar a mamagyilkos rendőrrel eléggé odatette a pontot az i-re. Adam folytatta apja tevékenységét, valószínűleg a betegségét is örökölve, és Fentont démonként beállítva őt is megölte, hiszen démon az aki ártatlanokat öl, és Fenton megölte az apjukat aki Adam szemében ártatlan volt. Mondjuk mikor a papa megölte a rendőrt ő is démonná vált, de efelett jól elsiklottak. Megmagyarázták hogy a nagyobb jó érdekében történt. Mikor Adam megöli Fentont azért teszi mert akkor került fel a listájára, a valóságban valószínűleg akkor bírta csak megtenni ennyi év után hiszen mégiscsak a bátyja volt. A végén pedig egyértelmű hogy Adam a seriff munkáját is arra használja hogy nyomozzon a bűnösök után akiket aztán megöl. És ehhez talált magának egy társat egy hasonló vallási fanatikus nő személyében, aki nem kizárt hogy tudja miket tesz a férje. Rémületes. /spoiler]

Akinek tetszett a film ajánlom figyelmébe a Take Shelter című filmet. Más féle de hasonlóan erős bemutatása az őrületnek.
7/10
idõjós1010 2020 ápr. 24. - 22:34:40 7/10

Azon gondolkoztam, hogy a film vajon azzal, hogy minden áldozatról bevág egy-egy olyan képkockát, amin bizony bűnöket követnek el, igazolni kívánja az apjuk tetteit, vagy csupán egy fiktív talányt dob elénk ? Helyes volt, ami tettek, vagy sem ? Bolondnak képzeltük őket, de igazuk volt, vagy tényleg bolondok voltak ?

.
2/10
21Vick 2019 febr. 20. - 23:27:44 2/10
Spoiler

Nagyon unalmas film volt, csak azt mondja meg nekem valaki, miért került fel Fenton a listára, ami miatt meg kellett halnia? Ha azért, mert megölte az apjukat, akkor már sokkal hamarabb meg kellett volna ölni.

paintermezzo 2017 szept. 10. - 15:39:18
A fiatal fbi-os koma, aki beengedi az irodába a mesélõt, szerintem õ intézi el, hogy használhatatlanok legyenek a kamerafelvételek, mert Adam megkérte rá. Valamelyik gyónó snittben tán látszik is, amint a háttérben babrál. Õ végig sejti, mi lehet az igazság, de nem akarja/nem meri helyén kezelni. Amikor a végén meglátja a serifet, nem tudhatja, mennyire hasonlít egymásra a két testvér, és meggyõzi magát, hogy nem az ál-Fentont látja épp, akivel már találkozott. A film eredeti címe is erre a jellemgyengeségre utal. Nem véletlenül nem halljuk, mit beszélgettek a serifirodában a végén négyszemközt. A kézfogásnál pedig tudja, hogy egy látó fog belelátni az érintéssel, és megkönnyebbül, hogy az õrült mércéje szerint õ a jó csapatban van. Nem tudom mire vélni, hogy amikor a fiatal fbi-os közelrõl látja a faliújságot, miért áll máshogy a névlistás cetli, és miért más kicsit a környezete, mint az összes többi jelenetben, ahol ezt a faliújságot látjuk. Az apa tudhatta az öreg seriftõl is, kik feltételezett gyilkosok, s Adam serif is tudhatja aktákból. Szerintem, ezeket az adatokat érintéskor ellenõrzik, mivel az apa és Adam is tudják magukról, hogy látók. Bedilizés és extrém szellemi képességek megjelenése járhat együtt. A világ tele van ilyen szemhunyó hivatalnokokkal, akik nem mernek beavatkozni a durva ügyekbe és a bûnösök érdekeit szolgálják ki végül.
MattColors 2016 szept. 30. - 20:19:47
Jó kis film volt, hatásos csavarral a végén. Egy biztos. A Winchester fivéreket, illetve a családot, tuti ezekrõl mintázták a sorozatban.

8/10
1/10
thomasblunt 2016 máj. 27. - 15:40:16 1/10
Roviden, tomoren ez egy ertekelhetetlen fos... meg az eleje alan elmegy ,de a vegefele se eleje se vege...
6/10
Dudvarek 2014 márc. 16. - 22:03:57 6/10
2001-es oscaratlan Matthew... nem is rossz. Vannak korábbról filmjei, amikre nem figyeltek oda az emberek, de már akkor látszódhatott volna, hogy a srác többre érdemes. (Ha ölni kell szintén ilyen tõle.)
Sajnos a gyilkolászós thriller nem a kedvencem, de ez nem rossz film.

Bocsánat, de hülyeség, hogy legitimizálja a film a vallási meggyõzõdésbõl elkövetett gyilkosságokat. Egyszerûen csak ez így történt a filmben. Alámagyarázza a nézõnek, hogy történt egy kiváltságos csoda velük, és kaptak egy feladatot. K..ra tök mindegy, hogy a nézõ hisz-e benne, vagy sem. Ez csak egy gyilkolászós thriller, nem komolyabb háttértörténettel, mint egy X-akták rész.
De Matthew miatt egy estét megér. Plusz a nagyobbik gyerek is elég jól játszik benne.

10/6
4/10
Annis 2014 febr. 14. - 17:43:54 4/10
Kb 10 perc után tudtam, hogy mi lesz a vége. :D Viszont a fordítás szörnyû, jól bakavarnak ezzel a Fanton-Adam dologgal, hogy most a zsaru melyik fiú is?
Csak azért kap egy gyenge 4-est, mert a kicsi Adam-bõl iszonyat jó pasi lett, és már kisfiúnak is cuki volt. :)
trudy 2013 dec. 11. - 14:30:23
Tipikus amerikai thriller, de a jobb fajtából. Ahhoz képest, hogy nem híres film, meglehetõsen ütõs, valószínûleg a siker is azért maradhatott el, mert a sztori a maga módján és a mainstream minõség ellenére eléggé beteg. A színészek remekül játszanak, a kissrác helyzetébe nagyon bele lehet élni magunkat és a befejezés váratlan.
garancsia 2013 nov. 30. - 11:06:13 Előzmény vitkovits
Az a nagy különbség a többi bosszú típusú filmhez képest, hogy itt valójában

(SPOILER)

egyetlen forrásból tudtak az áldozataik bûnös elõéletérõl: tényleg az angyal mondta el nekik! Tényleg isteni segítséggel gyilkoltak. És ez a film alkotói szerint rendben is van, ez igazol mindent. Az elegendõ és valóságos indok bármire, ha isteni sugallatra tesszük.
garancsia 2013 nov. 30. - 10:56:17
Visszavonom illetve kiegészítem az elõzõ kommentemet.
Csak elõször tûnt erõltetettnek és logikátlannak a dolog, mert egy normális ember logikájával próbáltam megérteni.

Valójában ez a film az elmebeteg gyilkos vallási fanatizmus igazolása és dicsõítése.
garancsia 2013 nov. 29. - 20:42:13
Elég logikátlan és erõltetett film.

--- SPOILER ---
Például az FBI ügynök csak úgy elmegy vele, nem is szól senkinek hogy hová megy? Egy ilyen súlyú ügyben? nem kellene odarendelni egy egész csapatot?
Nem derült ki az sem, hogy honnan ismerte a zakkant papa az áldozatok elõéletét? Vagy a fiú az ügynök múltját?
Ezek úgy vannak beleerõltetve a filmbe, hogy kiadják a végén a csattanót.
Én mondjuk nem értettem a végét. A másik FBI-os felismerte, csak elengedte a végén? Miért?
---- SPOILER vége ---

Amúgy az a döbbenetes, hogy a való világunkban is léteznek ilyen elmebeteg selejtek, akinek látomásaik vannak, hangokat hallanak, és akármilyen szörnyûségre képesek.
7/10
Szissssz 2013 szept. 27. - 15:59:53 7/10
Jó film volt, engem végig lekötött!
antimason 2013 júl. 06. - 23:01:08
Mindenkinek ajánlom megtekintésre, aki egy párt, vagy egy vallási szekta befolyása alatt áll.
merkel 2013 febr. 17. - 10:26:37 Előzmény vitkovits
A Te figyelmedet kerülte el, hogy bizony egy ártatlan embert is megölnek

SPOILER
egy másik rendõrt, akinek szólt az idõsebb fiú
SPOILER VÉGE

Meg aztán a gyilkosságok brutalitása sem elfogadható. Azzal talán egyetértenék, ha ennél kulturáltabb módon járna el (mint a Testvérbosszú-ban), és tényleg csak gonosz emberekkel kapcsolatosan (mert nem minden gyilkos gonosz, pl. ha az áldozat terrorizálta a késõbbi tettest, stb, akkor nem biztos, hogy az). Lehet, hogy a rendezõ elrettentésként csinálta a filmet, de a filmben isten az õ oldalukon áll, ami elég erõs "érv" mellettük.
vitkovits 2013 febr. 16. - 21:04:18
Vagyis a film, a maga misztikus módján, az önjelölt, gyakorta hamis "vallásuk" által predesztinált önbíráskodók ellen készült. S annak is örülök, hogy nem derült ki, hogy a brutális tömeggyilkosokat ugyanolyan módszerekkel megbüntetõ ezen egykori, brutális végrehajtóvá lett "családapa" vajon a keresztény vagy a zsidó a Antikrisztus/ördög/Sátán nevében próbál tenni "igazságot".

Ha lenne 9.5., annak írnám, de ez a film nálam ekként tizes. (Egytõl tízig!)
vitkovits 2013 febr. 16. - 21:00:37
Szerintem a Port.hu legynagyobb hibája, hogy a válaszok/reagálások esetén nincs elõtted az a "szöveg", amelyre válaszolsz.

Ettõl még emez Tiéd elõttem van: bocsáss meg, de szavaid szerint nem értetted meg a film végét és egyben lényegét, pedig "erre ment ki". Kivsit figyelmesebben kéne filmet nézni, vagy ha nem, akkor nem kéne kommentezni, bocs'!

SPOILER:

Épp errõl van szó, az összes "hulla" valóban elkövette azon bûntényeket, amelyek miatt ezen, valaha volt családapa mindezen szörnyûségeket elkövette. Minden "áldozat" bûnös volt, ugyanolyan brutális, mint emez! Ugye ez akkor derül ki, amikor a legvégén a nyomozást vezetõ rendõrtisztrõl derül ki, hogy az édesanyját anno ugyanily módszerrel végezte ki.
Összes hozzászólás