Isten hozott a babaházban

Bakancslistához adom
Welcome to the Dollhouse
14 éven alul nem ajánlott amerikai filmdráma, 88 perc, 1995

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

Dawn, egy hetedik osztályos diáklány, aki az átlagosnál is jelentéktelenebb, szemüveges csitri. Céltáblája lányok és fiúk gúnyolódásainak. Steve iránt érzett szerelme is viszonzatlan. Otthon sem felhőtlen a világ körülötte: bátyja semmibe veszi, a család szíve csücske pedig a balerina-palánta Missy.
Az iskola végzős osztálya vakációzni indul. Vidáman dalolnak a buszban. Egy hang azonban elüt a többitől: szomorúan és hamisan szól...

A film 1996-ban megkapta a Sundance Filmfesztivál nagydíját.
Forgalmazó: Mokép

Stáblista:

Szereplők

Mark Wiener
Missy Wiener
Brandon McCarthy
Steve Rodgers

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
dreamer1 2012 nov. 11. - 13:41:00
Egy kis érdekesség a szereplõkröl.Heather Matarazzo(Dawn)nyíltan leszbikus és egy nõvel él évek óta azonkívül aktív harcosa ennek az irányultságnak.Daria Kalinyina (Missy)tényleg balett táncos,Ukrajnából emigrált baletttáncos és koreográfus szüleivel az USA-ba.1996-ban a Diótörõben Marie-t játszotta és a New Yorki -balettiskolában tanult.
1/10
kira2005 2010 febr. 25. - 10:05:53 1/10
Solondz rabbinak készült- de nem lett volna jó rabbi, mert ha lelki vezetést is kell tejesítenie egy rabbinak (abban ugyan nem vagyok biztos, hogy hasonló a feladata, mint egy papnak) -akkor nem gyûlölheti ennyire az embereket, akik körülötte vannak.
Ebbõl a filmbõl sugárzik a gyûlölet. És ráadásul pont azok felé a szerencsétlen emberek felé sugárzik leginkább ez a gyûlölet, akiken talán inkább segíteni kéne.

(persze, a szerencsétlen emberek nem mindig gusztusosak, és nem mindig cselekszenek helyesen. De akkor sem "normális" dolog gyûlölni õket, és nem is polgárpukkasztás ezt bemutatni egy filmen. Ez pusztán egyszerû primitívség. Az alkotó primitivizmusa )
umma 2009 nov. 22. - 17:41:31 Előzmény lex71
A youtube-on végignézhetõ: http://www.youtube.com/watch?v=5hgQdSz09lk&feature=related Egyébként az egyik legmegrázóbb, durván katartikus film. Solondz legerõsebb mûve, noha a többi sem gyenge. A mondanivalója röviden az, hogy muszáj beilleszkedni, mert anélkül semmit sem lehet tenni, nincs hová kivonulni.
(A Palindrómák úgy kapcsolódik ehhez, hogy Dawn temetésével kezdõdik.)
lex71 2008 dec. 03. - 15:01:50
Megvan valakinek ez a film?Elég rég keresem,de se videón se dvd-n nem találtam.Ide írjon valaki aki tud segíteni.Köszönöm.
email:outside@mailbox.hu
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu