Isten hozta a nehéz időkben

Bakancslistához adom
Welcome to Hard Times
amerikai western, 99 perc, 1967

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Ez a nem-megszokott westernfilm egy kicsit sötétebb képet nyújt a Régi Vadnyugatról. A Hard Times nevű kis határváros gyengeakaratú polgármestere, képtelen szembeszállni a "Bodie-i Férfi" becenevet kapott, helybélieket terrorizáló gyilkos fegyveressel. Amikor elhagyja a várost, felgyújtja azt.
Ekkor jön a hős, aki új életet akar önteni a romba döntött városba. Azonban, amint a dolgok kezdenek jobbra fordulni, a gyilkos visszatér, és végre eljön az idő, hogy egy férfi azt tegye, amit egy férfinek kell.

Stáblista:

Szereplők

Will Blue őrnagy
Molly Riordan
Ezra/Isaac Maple
Leo Jenks

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
bluebird 2012 szept. 01. - 04:20:05 10/10
Mivel most készítettem magyar feliratot a filmhez szeretném módosítani a leírásban található zanzát. Valahogy így:
Ez nem egy megszokott westernfilm, egy kicsit sötétebb és összetettebb képet fest a régi Vadnyugatról.
Hard Times (Nehéz Idõk) nevû kis határváros másképp gondolkodó polgármestere, képtelen a tõle elvárt, "hagyományos" módon szembeszállni a helybélieket terrorizáló és gyilkoló fegyveressel, aki mielõtt elhagyná a várost, fel is gyújtja azt.
Blue polgármester elszántan új életre akarja kelteni a romba döntött várost. A dolgok kezdenek is jobbra fordulni, a gyilkos azonban visszatér. Gyilkolásra gyilkolás lehet csak a válasz? Valóban ez az, amit „egy férfinak tennie kell”, és lehet?
feketevipera 2011 máj. 31. - 21:23:37
Furcsa hangulatú western ez, bár a zsánerhez illõen elég sok sablonnal operál (az egyszerû embereket terrorizáló fegyveres, a vele szembeszállni kényszerülõ magányos hõs stb.), és nagyjából azt nyújtja, amit elvárhatunk tõle. Igazából az elsõ kb. 20 perc volt az, ami szerintem elég jóra sikerült, a többi már kicsit gyengus volt az én szememben. Az eleje kellõképpen felcsigázza a nézõ érdeklõdését, ez tényleg komor hangulatot biztosít a történetnek, viszont a késõbbiekben pont ez sikkad el, és egy teljesen átlagos westernné válik a film. Pedig a fõgonosz alakítása ragyogó, szerintem ez mindenkinek az emlékezetében megmarad, aki látta. Henry Fonda kicsit talán halvány volt, legalábbis nem ilyen szerepekben szoktuk meg õt. Kicsit sajnálom, hogy az alkotóknak nem sikerült végig fenntartaniuk azt a nyomasztó atmoszférát, ami megadta volna a produkció zamatát, hanem kicsit elcsúsztak a melodramatikus megoldások felé, illetve a prostik megjelenésével némileg humorosabbá és "könnyedebbé" vált a film, lehetõség adódott pici helyzetkomikumra is. A címrõl csak annyit, hogy a magyar fordítás némileg indokolható (hiszen tényleg "nehéz idõk járnak", ráadásul a "Hard Times" magyar fordítása valóban "nehéz idõk", így ebben az esetben sikerült tükörfordítást készíteniük), ugyanakkor a Hard Times egy település neve, azt viszont nem szokás lefordítani.