Halló, itt Iván cár!

Bakancslistához adom
Ivan Vasilevich menyaet professiyu
szovjet sci-fi vígjáték, 93 perc, 1973

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Szereplők

Alexander Sergeyevich Timofeyev / Shurik
Ivan Vasilyevich Bunsha
George Miloslavsky
Ulyana Andreyevna Bunsha

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Nótárius 2019 aug. 31. - 20:44:58 10/10
"A Halló, itt Iván cár! című film (oroszul: Иван Васильевич меняет профессию) Leonyid Gajdaj 1973-as vígjátéka Mihail Bulgakov Iván, a rettentő című színdarabja alapján készült.
Mint a remekműveket általában, a Halló, itt Iván cár!-t is nehéz műfajilag besorolni. A filmben elhangzik ugyan néhány remek dal, de olyan szervesen, magától értetődő módon illeszkednek a történetbe minden erőltetettség nélkül, hogy emiatt nehéz jó szívvel zenés vígjátéknak nevezni. Az időgépmotívum sci-fi-re utal, de a történet annyira mulatságos, hogy nehéz lenne tudományos fantasztikus filmnek nevezni. Talán a zenés sci-fi paródia lehetne a legmegfelelőbb, ha létezne ilyesmi."


"A kissé habókos, fiatal feltaláló, Sura a lakásán időgépet próbál összeeszkábálni. Színésznő feleségének elege lesz az elvarázsolt emberből, és otthagyja éppen aktuális rendezőjével. Mindeközben a szomszéd lakásában éppen betörő szorgoskodik. Surik az utolsó simításokon dolgozik, mikor beüt a siker. A lakás közeli válaszfalai hirtelen eltűnnek, és a nappali helyén megjelenik maga Rettegett Iván, amint épp levelet diktál. A cár palotaőrségét riasztják, és egy eltévedt alabárd épp az időgépezetben köt ki. Aminek következtében a cár Sura lakásában, a ház gondnoka, Bunsa pedig a betörővel a 16. századi Kremlben reked. Szerencsére a gondnok meglehetősen hasonlít a cárra, ezért a cári udvarban összetévesztik vele. A filmből fény derül Rettegett Iván néhány merész, meglepő diplomáciai és katonai lépésének valódi hátterére."


10/10
stamaska 2019 aug. 31. - 19:24:57 10/10
Nagyon mulatságos,humoros film,jók a színészek.
Zso11 2012 aug. 06. - 11:16:40
Ja és most nézem:
... szovjet akciófilm, ez akciófilm !?
Én vígjátéknak mondanám!
Zso11 2012 aug. 06. - 10:44:04
Halló, itt Ivan cár (Ivan Vasilevich menyaet professiyu - Ivan Vasilievich- Back to the Future)

fekete-fehérnek írja itt port.hu, de nagyrészt színes!

Leírás:


A hóbortos feltalálónak sikerül mgépítenie egy mûködõ idõgépet. Egy balaset folytán a házfelügyelõ és egy pitiáner tolvaj a 16. századi Moszkvában találják magukat, míg az orosz cár, Rettegett Iván, 1973-ban köt ki.