Ivanhoe

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol-amerikai kalandfilmsorozat, 1997

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Amióta Oroszlánszívű Richard a Szentföldre ment harcolni a pogányok ellen, keserves napok virradtak Angliára. Testvére, János herceg került hatalomra, kinek gonoszságáról országszerte legendák keringenek. Ráadásul kivételező magatartásával pattanásig feszítette az országban élő normannok és szászok közötti viszonyt. A szász Cedricet az ország gondjai mellett személyes bánat is nyomasztja. Brian de Bois Guilbert templomos lovag azt terjeszti fiáról, Ivanhoe-ról, hogy elárulta urát, Richard királyt.
Cedric házában mostohalánya, Rowena és Athelstane eljegyzését ünneplik. Cedric ezzel házassággal akarja megpecsételni a szászoknak a normannok elleni szövetségét. De Rowena még mindig régi szerelmét, Ivanhoe-t szereti, aki titokban éppen most érkezik meg a Szentföldről, majd az azt követő fogságból...
Walter Scott világhírű regénye a középkori Anglia lovagi életét mutatja be. Lovagi tornák, hősiesség, életveszély, szerelem... minden együtt van, ami egy kalandfilm-sorozatot sikeressé tehet.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Sir Wilfred of Ivanhoe
Lady Rowena
Brian de Bois-Guilbert
János herceg
Athelstane
Kicsi John
Tuck barát
Robin of Locksley
Richard király
Nathan Ben Israel
Lucas de Beaumanoir
Eleanor királynő

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
bolhaiattila febr. 03. 10:56:06 Előzmény Alniyat69
Igazából ugyanazt írtuk. Scott valóban jó jellemrajzokat alkot a regényben. Nem fekete-fehérek az alakok. Pl. De Bracy bár nem a jó oldalon áll, mégis rokonszenves, szerethető figura.
Alniyat69 jan. 27. 14:30:55 Előzmény filoszemitabéluska
Fura, hogy a könyv alapján Izsákot így írod le. Én nem ilyennek látom. Valóban ellenszenves, de folyamatosan kapjuk az ingert, hogy mégis kicsit másabb mint a többi korabeli zsidó. Úgy érzi az ember, hogy miközben kiüt rajta a vére, mégis szorul bele emberségesség. Más kérdés, hogy szinte minduntalan elbillen a mérleg a vére irányába, de folyamatos harcban áll benne a jóval.
Kifejezetten jó a regénybeli jellemrajz.
Mondjuk könnyen írom, a hetekben olvastam újra a regényt .
Szinger Éva 2018 aug. 26. - 22:22:20
Engem is érdekelne az 1 rész
filoszemitabéluska 2018 jan. 29. - 16:09:05
Van egy sajátos eltérés a sorozatban a regényhez képest. Az író, a csúnya Walter Scott meglehetõsen ellenszenves figurának alkotta meg a yorki Izsákot. Pénzéhes, fukar, gyáva, de, ha támogató áll mögötte, akkor, pofátlan és erõszakos. Tehát egy napjainkból is jól ismert jellegzetes típus. A sorozatban pedig egy kedves, szeretetre méltó bácsit láthatunk, akit még a szigorú Cedric is barátságába fogad. A sorozat alkotói nem csak jó munkát végeztek, hanem polkorrektségbõl is jelesre vizsgáztak. A B'nai B'rith bátran megsimogathatja a kis buksijukat.
filoszemitabéluska 2018 jan. 26. - 10:42:21
Nagyon jól sikerült sorozat! Tökéletesen visszaadja a regény hangulatát. Valahogy nagyon angol lett és ezt pozitívumként írom. A szereplõk is jól játszanak. A legnagyobb telitalálat Bois-Guilbert. Elkerüli a film az amerikai kliséket Bois-Guilbert sem egyértelmûen fekete figura. Nekem az is szimpatikus volt, hogy Rowena nem egy klasszikus hollywoodi típusú szépség,, hanem egy angol viszonylatban (köztudott, hogy Anglia azért sziget, hogy az angol nõk ne terjedjenek el Európában) szép, érdekes arcú nõ.
Az Ivanhoe-t alakító Waddington nem mondható jóképûnek, ahogy Walter Scott jellemzi a fõhõst, de ez nem zavaró.
Mindenkinek ajánlom a sorozatot, ami nyelvleckének is kiváló, mert egyszerre angol beszéddel és angol felirattal nézhetõ meg, letöltve.
zsedro 2008 ápr. 10. - 17:49:55
Ha valaki felvette az elsõ részt, kérem írjon egy mailt a zsedro@yahoo.com címre, mert szeretném elkérni.