Ízek, imák, szerelmek

Bakancslistához adom
Eat Pray Love
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai romantikus dráma, 140 perc, 2010

Értékelés:

455 szavazatból
Szerinted?

Liznek (Julia Roberts) mindene megvan, amiről csak egy nő álmodhat: férj, ház, sikeres írói karrier. Ám ő mégis boldogtalan. Hirtelen elhatározásból elköltözik otthonról, és kilép a házasságból. Viszonyt kezd egy nála jóval fiatalabb színésszel, Daviddel (James Franco). De igazából ez sem elégíti ki. Úgy érzi, levegőváltozásra van szüksége, ezért világkörüli útra indul. Olaszországban felfedezi az élet örömeit, Indiában a szellemét és a lelkét ápolja, mígnem Bali szigetén megtalálja a belső egyensúlyát. Ráadásul találkozik Felipével (Javier Bardem), a bohém brazillal.
Bemutató dátuma: 2010. október 14. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
háziboszorkány máj. 26. 21:47:58 Előzmény Urquidez
Like!
10/10
Cocolia máj. 10. 23:22:05 10/10 Előzmény Lilu44
Ugyanígy érzem. Pont ugyanígy:)
zetevar febr. 04. 09:49:20
Egyébként már kb. 10 éve olvastam a könyvet. Abban még brutálisabban előtérbe voltak helyezve a lelki szenvedések, amin az írónő keresztülment. Nem is néztem meg utána a filmet, de most valahogy az utamba került. Nem igazán értem, hogyan lett egy "a jódolgomban már azt sem tudom, mit csináljak" jellegű regényből bestseller, majd film. ..
zetevar febr. 03. 15:14:51
Nos, egyrészt tetszett a film hangulata, de kb. ennyi. A "ha nem találod önmagad, menj és élj 4 hónapot Rómában, majd Indiában és végül Balin... segíts magadon" kissé nálam is kiverte a biztosítékot. Főleg, hogy végül is ismét úgy találja meg a lelki békéjét, hogy

spoiler

... egy férfi mondja meg neki, mit csináljon. Csak ezúttal nem a z élete párja, hanem egy balinéz "gyógyító".
Ezen felül megnéztem az írónő további történetét. "Felipét" később elhagyja és összeáll egy nővel, akinek akkor derül ki a hasnyálmirigy rákja. 2 év múlva ő meghal, azóta Liz a volt barátnője egyik barátjával él együtt (ő férfi).
7/10
kispalissaci 2019 dec. 16. - 01:13:15 7/10
En is rosszabbra szamitottam a sok negativ komment miatt. Szamomra nem volt se vontatott, se unalmas es megcsak nem is tul amerikaias... persze, helyenkent igen, foleg az olasz reszben, az picit klisesebb volt, mint kellett volna. De alapvetoen nagyon jo flow-ja van a filmnek es a zenet is kulon kiemelenem. Szerintem butasag azzal jonni hogy miert nem Afrikaba ment az ehezok koze stb. A motivacioja az volt hogy uj elmenyek erjek es hogy ne ott legyen ahol van... csak miutan rajon, hogy a problemak szempontjabol mindegy hogy hol van - a fokusz az lesz hogy meg tudja-e talalni ujra onmagat... Ram hatott. Sokat utaztam egyedul es sok elmeny ert es impulzus, amelyekbol mai napig taplalkozni tudok.
manna1956 2019 ápr. 22. - 18:14:56 Előzmény Révész István
Csajok sem mind bírják végignézni. Én sem bírtam. :-)
4/10
Révész István 2019 márc. 03. - 18:27:03 4/10
Alig bírtam végig szenvedni azt a 2,5 órát... Csak csajoknak! :)
Dozer 2019 jan. 05. - 22:41:11
A sok negatív komment miatt azt hittem rossz film. De megtanultam , hogy amit a többség leszól , az legtöbbször egy jó film. Ez is jó film. Na persze nem a szokásos , feldob egy témát aztán megoldja , ezzel kielégülést adva a nézőnek. Ennek a filmnek az az értéke , hogy a film közben hogy érzed magad. Nem az , hogy a végén valami óriási elégtétel vagy megoldás következik. Ezt a filmet érezni kell , csak nézni kevés.
1/10
A.G. Christmas 2018 szept. 05. - 16:43:47 1/10
:-(
Urquidez 2017 dec. 29. - 21:47:02
pfuuu ezt a nyálaskodást. Ez megint kiknek szól? A gazdag szingli fehér nõknek, akik nem tudják mire kúrják el a pénzüket? És majd a szerelem, a szerelem az ami a megváltást hozza! Igen! A szerelem! A szerelem feltölt, a szerelem táplál, stb. stb. nyálaskodás. Szentimentális dagonyázás. Afrikába kellett volna utaznia, ahol a napi csonkolás, és faluirtás a hétköznapi program. Akkor visítva menekülne haza, és értékelné a kibaszott bõséges, és lehetõségekben gigantikusan gazdag nyugati életét. Az ilyen nyafogás, hogy nem találom a lelki békém, meg azt se tudom hova utazzak, és ott melyik faszival kúrjak dolog, (férfira ugyanez igaz), teljesen hiteltelen egy nyugati embertõl akinek mindene megvan. Ez a bajom a filmtartalmával.

4.
9/10
Bonnie 13 2017 aug. 20. - 20:59:09 9/10
Tov`abb`a tetszik a fõszereplõ hozz`a`all`asa érzi hogy a kapcsolat`aban h`azass`ag`aban nem boldog és ink`abb v`altoztat és fel`aldozza annak ellenére hogy benne ragadjon és ink`abb v`alasztja a szerelmet és ezért utazik el hogy megtal`alja vagy is ezért is .
9/10
Bonnie 13 2017 aug. 20. - 20:50:52 9/10
Nekem elsõre bejött.10/8Különleges filmnek tartom és tetszik benne hogy nem egy unalmas lassan vontatott film .
3/10
Nótárius 2017 máj. 25. - 12:15:35 3/10
Nyûglõdéses jóléti dolgában búbánat-problémákra szomszéd-fûje-zöldebb megoldáskeresés.
A közhelyes nyilvánvalóságokból, hol ennek, hol annak az arány-tévesztetten különös jelentõséget tulajdonító felnagyítása és elõtérbe helyezése.
A saját valóságú kulturális környezet, család és barátok helyett céltalan elvágyódás valami minél távolabbin elmosódó megfoghatatlanba.
Mûvi mesterkéltségû helyzetek, összefüggés-elnagyolt történések, kusza hitelû személyi kapcsolatrendszer-változások.
Ha fenti soraim netán, több vonatkozásban zavarosnak tûnnek, akkor hû tükörei e filmnek. ;-)
Az itt-ott megkapó hangulata, képi világa és zenéje okán felkerekítve: 3/10 SZERINTEM.
9/10
Xxy92 2017 máj. 24. - 20:45:04 9/10
Laza 50 perc reklám még késõ este is, köszönjük a TV2-nek!
4/10
mushi 2017 márc. 15. - 16:23:11 4/10
ez az ostoba, hisztis p*csa akarja megtalálni a lelki békéjét? kicsit érdekes...
túlértékelt, agyonhájpolt film. valami elgondolkodtatóra számítottam, amilyen port kavart a megjelenésekor, de nagyobb volt a füstje, mint a lángja...
5/10
fanaf1@vipmail.hu 2017 jan. 02. - 18:29:26 5/10
Unalmas, vontatott. Egyszer is alig nézhetõ kategória nálam.
tonkini 2016 dec. 31. - 21:03:08
Visszatérve a kicsivel alább leírtakhoz (proklima), a környezetváltozàs tényleg megoldás sok esetben, de tüneti kezelés, nem oki. Akinek nincs ereje belül változtatni, ha nem mûködik vmi, az elrohan, megváltozik a világ körülötte, az visszahat belülre valamelyest. Igen, kell erõ, elszántság a sablonok, szokások változtatásához, a nem mûködõ kapcsolatok felszámolásához, vagy még több erõ ezek átalakításához ( a környezet ellenáll legtöbbször). A bátorság errõl szól, tudsz-- e a világodon változtatni magad is, vagy csak a világ változásai nyomán változol. Utóbbi is több persze a semminél.
tonkini 2016 dec. 31. - 20:43:23
Javier Bardem az egyetlen figyelemre méltó a filmben.:-)
tonkini 2016 dec. 31. - 20:08:41
Kevés. Amirõl szólni akar, arról nem tud. Nem hiteles. Felszínes amerikai problémacsinálás és annak felszínes megoldáskísérletei.
A felelõsség saját életünkért nem hinném, hogy a mindent felrúgásról szól és a körül nem írt célként megnevezett boldogságkeresésbõl, hanem a felelõs döntéshozatalból életünk egyes pontjain. Aztán a felnõtt lét azzal jár, hogy ennek következményeit is viseljük, gyerekeket, társakat, helyzeteket. Lehet mindent felrúgni, Indiáig rohanni, meg ideoda menekülni önmagunk elõl ( a film szerint önmagunkért, de ez nekem nem jött át), de legegyszerûbb egy helyben rendbetenni ami emészt belül.
Zahangya 2016 okt. 04. - 02:22:47
Bár az alaptörténet jó, a kivitelezés rettentõen pocsék. Szinte érzem azt az elemi fájdalmat és frusztrációt, ami a színészekbõl árad az egész filmbe. Ott mosolyognak, ahol nem kéne, és ott sírnak, ahol nem kéne. Rettentõ nagy katyvasz, ha az ember az érzelmi intelligenciájával méri a filmet. A párbeszédek néhol pátoszosak, néhol megragadják a lényeget, de a valóság cseppet sem közelít. Egy nagy szenvedés az egész. A "szerelmesek" is taszítják egymást, összeférhetetlenek emberileg, mindenféle színészi bravúr ellenére. A film vége felé azt érzem hogy Julia teljesen összeroppan és legszívesebben kirohanna az egész világból. Nem csak a filmben érzem a magányos kilátástalanságot, hanem a magánéletében is. Az egyetlen mentsége a filmnek az a pár (nagyon kevés) jól elhelyezett mondat és a gyönyörû táj. A film ténylegesen a napi rutinos, beszûkült, depressziós közegbõl való menekülés egy "más" világba és ez sikerül is. Ugyanakkor a film tanulsága részemrõl, hogy bárhova mész is, a lelked állapotát magaddal viszed. Az elõl nem menekülhetsz. Így a legfontosabb, hogy bármit is csinálsz, azt örömmel tedd és ezeken keresztül érd el a lelki békédet. A lelki béke mindig veled marad, bárhol jársz a világban. A film mindvégig ezt keresi. Alaptörténet = 10, Környezet = 10 Színészi játék és kivitelezés = 3, Összesen 5/10
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu