Ízek, imák, szerelmek

Bakancslistához adom
Eat Pray Love
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai romantikus dráma, 140 perc, 2010

Értékelés:

447 szavazatból
Szerinted?

Liznek (Julia Roberts) mindene megvan, amiről csak egy nő álmodhat: férj, ház, sikeres írói karrier. Ám ő mégis boldogtalan. Hirtelen elhatározásból elköltözik otthonról, és kilép a házasságból. Viszonyt kezd egy nála jóval fiatalabb színésszel, Daviddel (James Franco). De igazából ez sem elégíti ki. Úgy érzi, levegőváltozásra van szüksége, ezért világkörüli útra indul. Olaszországban felfedezi az élet örömeit, Indiában a szellemét és a lelkét ápolja, mígnem Bali szigetén megtalálja a belső egyensúlyát. Ráadásul találkozik Felipével (Javier Bardem), a bohém brazillal.
Bemutató dátuma: 2010. október 14. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
Tiberio ápr. 24. 22:03:17 1/10
Az olyan szemét filmek, mint ez, hozzájárulhatnak annak megértéséhez, hogy miért kell korunkban a fehér rassznak úgy általában megfizetnie.
manna1956 ápr. 22. 18:14:56 Előzmény Révész István
Csajok sem mind bírják végignézni. Én sem bírtam. :-)
4/10
Révész István márc. 03. 18:27:03 4/10
Alig bírtam végig szenvedni azt a 2,5 órát... Csak csajoknak! :)
Dozer jan. 05. 22:41:11
A sok negatív komment miatt azt hittem rossz film. De megtanultam , hogy amit a többség leszól , az legtöbbször egy jó film. Ez is jó film. Na persze nem a szokásos , feldob egy témát aztán megoldja , ezzel kielégülést adva a nézőnek. Ennek a filmnek az az értéke , hogy a film közben hogy érzed magad. Nem az , hogy a végén valami óriási elégtétel vagy megoldás következik. Ezt a filmet érezni kell , csak nézni kevés.
1/10
A.G. Christmas 2018 szept. 05. - 16:43:47 1/10
:-(
Urquidez 2017 dec. 29. - 21:47:02
pfuuu ezt a nyálaskodást. Ez megint kiknek szól? A gazdag szingli fehér nõknek, akik nem tudják mire kúrják el a pénzüket? És majd a szerelem, a szerelem az ami a megváltást hozza! Igen! A szerelem! A szerelem feltölt, a szerelem táplál, stb. stb. nyálaskodás. Szentimentális dagonyázás. Afrikába kellett volna utaznia, ahol a napi csonkolás, és faluirtás a hétköznapi program. Akkor visítva menekülne haza, és értékelné a kibaszott bõséges, és lehetõségekben gigantikusan gazdag nyugati életét. Az ilyen nyafogás, hogy nem találom a lelki békém, meg azt se tudom hova utazzak, és ott melyik faszival kúrjak dolog, (férfira ugyanez igaz), teljesen hiteltelen egy nyugati embertõl akinek mindene megvan. Ez a bajom a filmtartalmával.

4.
9/10
Bonnie 13 2017 aug. 20. - 20:59:09 9/10
Tov`abb`a tetszik a fõszereplõ hozz`a`all`asa érzi hogy a kapcsolat`aban h`azass`ag`aban nem boldog és ink`abb v`altoztat és fel`aldozza annak ellenére hogy benne ragadjon és ink`abb v`alasztja a szerelmet és ezért utazik el hogy megtal`alja vagy is ezért is .
9/10
Bonnie 13 2017 aug. 20. - 20:50:52 9/10
Nekem elsõre bejött.10/8Különleges filmnek tartom és tetszik benne hogy nem egy unalmas lassan vontatott film .
3/10
Nótárius 2017 máj. 25. - 12:15:35 3/10
Nyûglõdéses jóléti dolgában búbánat-problémákra szomszéd-fûje-zöldebb megoldáskeresés.
A közhelyes nyilvánvalóságokból, hol ennek, hol annak az arány-tévesztetten különös jelentõséget tulajdonító felnagyítása és elõtérbe helyezése.
A saját valóságú kulturális környezet, család és barátok helyett céltalan elvágyódás valami minél távolabbin elmosódó megfoghatatlanba.
Mûvi mesterkéltségû helyzetek, összefüggés-elnagyolt történések, kusza hitelû személyi kapcsolatrendszer-változások.
Ha fenti soraim netán, több vonatkozásban zavarosnak tûnnek, akkor hû tükörei e filmnek. ;-)
Az itt-ott megkapó hangulata, képi világa és zenéje okán felkerekítve: 3/10 SZERINTEM.
9/10
Xxy92 2017 máj. 24. - 20:45:04 9/10
Laza 50 perc reklám még késõ este is, köszönjük a TV2-nek!
4/10
mushi 2017 márc. 15. - 16:23:11 4/10
ez az ostoba, hisztis p*csa akarja megtalálni a lelki békéjét? kicsit érdekes...
túlértékelt, agyonhájpolt film. valami elgondolkodtatóra számítottam, amilyen port kavart a megjelenésekor, de nagyobb volt a füstje, mint a lángja...
5/10
fanaf1@vipmail.hu 2017 jan. 02. - 18:29:26 5/10
Unalmas, vontatott. Egyszer is alig nézhetõ kategória nálam.
tonkini 2016 dec. 31. - 21:03:08
Visszatérve a kicsivel alább leírtakhoz (proklima), a környezetváltozàs tényleg megoldás sok esetben, de tüneti kezelés, nem oki. Akinek nincs ereje belül változtatni, ha nem mûködik vmi, az elrohan, megváltozik a világ körülötte, az visszahat belülre valamelyest. Igen, kell erõ, elszántság a sablonok, szokások változtatásához, a nem mûködõ kapcsolatok felszámolásához, vagy még több erõ ezek átalakításához ( a környezet ellenáll legtöbbször). A bátorság errõl szól, tudsz-- e a világodon változtatni magad is, vagy csak a világ változásai nyomán változol. Utóbbi is több persze a semminél.
tonkini 2016 dec. 31. - 20:43:23
Javier Bardem az egyetlen figyelemre méltó a filmben.:-)
tonkini 2016 dec. 31. - 20:08:41
Kevés. Amirõl szólni akar, arról nem tud. Nem hiteles. Felszínes amerikai problémacsinálás és annak felszínes megoldáskísérletei.
A felelõsség saját életünkért nem hinném, hogy a mindent felrúgásról szól és a körül nem írt célként megnevezett boldogságkeresésbõl, hanem a felelõs döntéshozatalból életünk egyes pontjain. Aztán a felnõtt lét azzal jár, hogy ennek következményeit is viseljük, gyerekeket, társakat, helyzeteket. Lehet mindent felrúgni, Indiáig rohanni, meg ideoda menekülni önmagunk elõl ( a film szerint önmagunkért, de ez nekem nem jött át), de legegyszerûbb egy helyben rendbetenni ami emészt belül.
Zahangya 2016 okt. 04. - 02:22:47
Bár az alaptörténet jó, a kivitelezés rettentõen pocsék. Szinte érzem azt az elemi fájdalmat és frusztrációt, ami a színészekbõl árad az egész filmbe. Ott mosolyognak, ahol nem kéne, és ott sírnak, ahol nem kéne. Rettentõ nagy katyvasz, ha az ember az érzelmi intelligenciájával méri a filmet. A párbeszédek néhol pátoszosak, néhol megragadják a lényeget, de a valóság cseppet sem közelít. Egy nagy szenvedés az egész. A "szerelmesek" is taszítják egymást, összeférhetetlenek emberileg, mindenféle színészi bravúr ellenére. A film vége felé azt érzem hogy Julia teljesen összeroppan és legszívesebben kirohanna az egész világból. Nem csak a filmben érzem a magányos kilátástalanságot, hanem a magánéletében is. Az egyetlen mentsége a filmnek az a pár (nagyon kevés) jól elhelyezett mondat és a gyönyörû táj. A film ténylegesen a napi rutinos, beszûkült, depressziós közegbõl való menekülés egy "más" világba és ez sikerül is. Ugyanakkor a film tanulsága részemrõl, hogy bárhova mész is, a lelked állapotát magaddal viszed. Az elõl nem menekülhetsz. Így a legfontosabb, hogy bármit is csinálsz, azt örömmel tedd és ezeken keresztül érd el a lelki békédet. A lelki béke mindig veled marad, bárhol jársz a világban. A film mindvégig ezt keresi. Alaptörténet = 10, Környezet = 10 Színészi játék és kivitelezés = 3, Összesen 5/10
2/10
TitusLivius 2016 ápr. 18. - 13:25:50 2/10
Pocsék.
Három órán keresztül, átlag ötpercenként kapod a tûpontos válaszokat az élet nagy kérdéseihez, halálosan triviális monológokba vagy éppen nyúlós-mázas párbeszédekbe belenyomorítva. A filmben érintett minden egyes nemzetre ráhúzott összes ismert sémát igyekeznek kvark-gluon plazma töménységben az agyunkba tuszkolni, az eredmény nem is lehet más, mint émelygésbe és megcsömörlésbe torkolló giccses közhelyfolyam. Álmodozásra kárhoztatott, fejõséván edzõdött, az élet célját bolygó hollandiként keresgélõ kozmopolita nõk nélkülözhetetlen útikalauza ez a mozi. A célirány lelked legmélyebb verme: a papagájoktól hemzsegõ érintetlen trópusi sziget, egy brazil hõsszerelmes oldalán, szigorúan naplementébe hajózva.
felicia68 2015 aug. 23. - 18:25:29
Én elõször olvastam. Nagyon tetszett. Megfilmesíteni, kár volt.Nem azt adja vissza! Aki azt kérdezi, honnét volt pénze?? /mikor nem is politikus. /Nem itt él.. El tud utazni! Tenném én is..
proklima 2015 máj. 02. - 08:32:58
Hát... elolvastam jó pár filmkritikus véleményét, miután megnéztem a filmet.
Szerintem nem is értették, mirõl szól ez a film.
S uyanez vonatkozik a hozzászólók többségére is.
Még a felszínt sem karcolták meg.
Hogy jön ide a tömegturizmus?
Meg hogy Javier Bardem lófejû-e vagy nem?
És Julia Robertsnek mekkora a szája?
Meg, hogy mibõl utazgatott (a könyvben le van írva)?

Pedig nem bonyolult a dolog.

A környezetváltozás szerepe:
Szerintem nem nagyon van olyan ember, aki nem hallott volna a környezetvátozás lehetséges jótékony hatásáról.
S most nem az elégedetlen, szûkagyú semmittevõk ezreire gondolok, akik megtöltik meg a világ legszebb helyeit, "s annyi kontaktusuk van a környezettel, mint a romjaikban is lenyûgözõ antik templomok kövein sütkérezõ gyíkoknak azzal eszmével, amely e templomokat emelte". (Szepes Mária)
Intelligens, tehetséges, intuícióval bíró ember tartalmat tudni adni az inspirációknak.

Krónikus, depressziós állapotoknál, kóros ingerültség vagy ideges túlfokozottság esetén az orvosok régebben szinte közhelyszerûen ajánlották a környezetváltoztatást.
A "kilépést a régibõl, megszokottból az irritálóan beidegzettbõl".
Ennek a gyógymódnak kétségtelenül sok száz éves kedvezõ statisztikája van.
Szimbolikus cselekvés a környezetváltoztatás.
Mert az eredeti környezetben megpróbáltatás vagy sokk ért bennünket.
Szimbolikus, mert nem csak a szó szoros értelmében vett "utazásról" lehet szó (mint jelen esetben), hanem imagináció (képzelet) által történõ környezetváltoztatás jelképes cselekvéssorozatáról is.
Ilyen értelmezésben más jelentõséget kap (legalábbis számomra) ez a film.
Aki már találkozott hasonló dologgal életében, gondolom empatikusabban közelíti meg a témát.

Szerintem Julia Roberts és Javier Bardem jók voltak a szerepben.
Nekem tetszett a film.
A 10-es skálán 9 pont (ts:9).
4/10
vemoncsi 2015 máj. 02. - 01:33:39 4/10
Julia Roberts too much, szinte nézhetetlenül mûmájer. Azon túl, hogy magában vigyorog, meg próbál filozofikusan nézni, nem sokat nyújt. A film sem.
Összes hozzászólás
A Ghymes bemutatja: Szarka Tamás és zenekara újévi koncertje