Jack

Bakancslistához adom
osztrák dráma, 97 perc, 2015

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

Pszichothriller egy sorozatgyilkosról. Jack Unterweger 11 prostituáltat gyilkolt meg Ausztriában, Voralbergben, Grazban és még más helyszíneken. Jack Unterweger irodalmár és igen sikeres nőgyilkos. A börtönben sokat olvasott, és megírta az emlékiratait. 15 év börtön után szabadul. A költő és rehabilitált nőgyilkos, Jack Unterweger hamarosan a berlini társasági élet állócsillaga lesz, és mégsem ereszti el a sötét múltja. Az egyik legnagyobb újság felkéri, hogy írjon az utcai prostitúcióról. Ha nem volna tehetséges költő, Bécs legsikeresebb stricije lenne. A sittes költő kint azonban elveszíti a varázsát. Jack tőkéje a csúnya múltja. Senki sem tudja elképzelni, mit jelent 15 év börtön, és azt sem, mennyire félnek a foglyok a szabadságtól. Díjak és jelölések: Austrian Film Award 2019 - a legjobb színészi alakítás díja: Johannes Krisc és a legjobb zene kategóriában: Oliver Welter, Herwig Zamernik

Stáblista:

Szereplők

Susanne Sönnmann
Inspektor Andres
Jack Unterweger
Verleger Bastian Wolf
Jacks Mutter
Inspektorin Rochl

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
Akosex 2023 aug. 15. - 09:54:26 5/10
Valóban nem a legizgalmasabb film.
3/10
caravelle 2021 dec. 19. - 20:24:32 3/10
Nagyon unalmas, pedig nem akciófilmekhez vagyok szokva. A történet egyébként eléggé felháborító, nők tömege ír a nőgyilkos "főhősnek" a börtönben, pár iromány miatt már a szabadon bocsátását kérik, aztán miután kiengedik, fotózzák, celebként kezelik a feltehetően pszichopata gyilkost. Kb. eddig bírtam türelemmel.

A kiszabadulása utáni részben, ami 1990-ben játszódik, ha jól tudom, a tévéstúdióban kifejezetten modern (azaz nem korabeli) technikai eszközök vannak, de a kiadónál lévő CRT monitorok is jóval későbbiek.