Jack Reacher

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai akciófilm, 130 perc, 2012

Értékelés:

540 szavazatból
Szerinted?

Amikor egy fegyveres megöl öt embert hat lövéssel, minden bizonyíték a letartóztatott gyanúsítottra utal. A kihallgatás során a gyanúsított csak egy cetlit nyújt át a következő szöveggel: "Kerítsék elő Jack Reachert!" Így kezdődik a rendhagyó hajsza az igazság után, melynek során Jack Reacher egy váratlan ellenféllel kerül szembe, aki mestere az erőszaknak, és súlyos titkot őriz.
Bemutató dátuma: 2013. január 3. Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
Dörflinger 2023 márc. 26. - 20:11:24 6/10
Az eleje jól indul, de aztán egy bonyolult katyvasz lett belőle, egy csomó megmagyarázhatatlan dologgal. . Szórakozásból kezd el az ember filmet nézni, legalábbis én, de folyton memória tesztelnek.
Miért kell megjegyezni film közben 8-10 ember nevét, hogy tudjuk követni a filmet?
A történt is elég vérszegény, és a kivitelezése is.
6/10
8/10
Kuttyánszki 2023 márc. 26. - 10:05:49 8/10
Az elején pont volt itthon pár perc zavaró tényező ( egy telefon...) ,..,. és sajnos nem tudom, miért került az intenzívre, kómába az az "ál-tettes" , akire rá akarták kenni az egészet?

Eleinte csak felületesen néztem, mert késő is volt és amúgy sem nagyon szeretem az akció filmeket,..nagyon jónak kell lennie, és persze olyan színészekkel, akik azért "valakik".. ahhoz, hogy érdekeljen. Aztán ottragadtam előtte, érdekelt, mi is lesz a végkifejlet?..

Szóval elég jó volt, egyetértek itt néhány korrekt véleménnyel.Nálam 8/10
antibond 2022 dec. 13. - 18:05:55
Akár főszerep - "Leharcolt oroszlánok", "Fegyvertársak" - akár mellék - "Összeomlás" - , amelyik filmben Duvall feltűnik, az mind kiemelkedő alkotás. Nem láttam még sem rossz filmben, sem rosszul játszani őt.
Jó, nyilván vannak azért neki is felejthető szerepei, de hát élni kell, ugye...
"Nnna, kérje el a csaj számát, azután húzzunk, mert mindjárt nyakunkon az egész rendőrség" vagy így, valahogy. Nagyon jó fej az öreg...
10/10
Panka1955 2022 szept. 27. - 12:59:44 10/10
Nagyon tetszett a film, nem olvastam a könyvet, de az itt leírt kritika nem a filmről szól. Azért mert Tom Cruise nem egy óriás, bőven van kisugárzása, mert ez a tulajdonság nem a mérettől függ.
sexykex 2021 okt. 15. - 12:57:31
Újra megnéztem a filmet és egyes részei határozottan tetszettek még mindig. Irigylésre méltó az a magabiztosság, ami Jack Reacherből árad. Jó lehet tudni, hogy fizikailag kiváló állapotban vagyok és a harcművészetek terén szinte verhetetlen. Ugyanakkor szörnyű lenne, ha túl sok ilyen ember szaladgálna a Földön, mert sokan visszaélnének a képességeikkel. A film többi része: a lövöldözések, az autós üldözés és a szabadító akció elég komolytalannak tűnt.
10/10
kbalazs211 2021 okt. 10. - 21:06:33 10/10
Az egyik legjobb film valaha, csavaros sztori, izgalmas film, pörgő események - 10 pont.
tóthlászló 2021 júl. 06. - 13:35:10
Az a helyzet, hogy egyiknél sem értem, hogy adhatta a nevét Lee Child e filmekhez, különösen a "Nincs visszaút"-hoz. A regények sokrétűségét igen nehéz visszaadni, de ez azért túlzás. Teljesen lebutított tartalom feltuningolva néhány akciójelenettel. Az igaz, hogy a "lényeg" mindkét filmben benne van, de a valóban érdekes "mellékesek" hiánya igen fájdalmas. Megjegyzem, ugyanez a helyzet a "Berlin felett az ég" Wenders verziójának amerikai átiratával (hirtelen nem jut eszembe a címe). Az amerikai írok minőségileg jobbak, mint az amerikai filmek.
kékibéla 2021 máj. 02. - 18:41:12
Nekem tetszett. Ez is, meg a második is.
dorog 2020 szept. 28. - 12:53:12
Szerintem nem olyan rossz, mint ahogy egyesek leszólják. Izgatott ez a Zak fedő(?)nevű orosz pasas, elővettem orosz-magyar kéziszótáramat, és meg is találtam a megoldást. Valószínűleg így rövidítik oroszban a заключённый 'fogoly, rab' szót a börtönzsargonban, így ezt használta magára ez a jóember.
robertsuzuki 2020 júl. 15. - 18:51:39
Lehet itten hümmögni, de Thomas Cruise orr nélkül is TomCruise. Valszeg a "kéjjel-nappal" forgatásán hagyta el az orr-t.
iwik 2020 jún. 16. - 10:10:47
Chris Hemsworth játszhatná Jack Reachert. Jelentősebb arcszőrzet nélkül.
sexykex 2020 ápr. 24. - 11:10:10 Előzmény -Vídia-
„A szcientológia egyház hívei nem élnek kábítószerekkel; ha korábban éltek ilyen szerekkel, akkor a tapasztalat azt mutatja, hogy felhagynak a fogyasztásukkal. Ez vonatkozik az alkoholra is. Az egyház kampányokat szervez a drogfogyasztás visszaszorítására.” Mivel Tom Cruise az egyház harmadik, egyesek szerint második embere valószínűleg kerüli a drogot és az alkoholt.
Más! Lassan elárulhatnád, hogy miért foglalkozol velem. A kisfiúk annak a kislánynak a haját húzgálják, aki tetszik nekik. Elfogadom, hogy szerelmes vagy belém, annak ellenére, hogy én fiú keksz vagyok, de ha nem vigyázol, lassan nevetségessé válsz, és teljesen ostobának fogsz tűnni. Új Nick ide, új Nick oda…
-Vídia- 2020 ápr. 23. - 21:29:48 Előzmény sexykex
"Tom nem lehet alkoholista"..gondolom tegnap felhívott és beszámolt..miért ne szeretné a vörösbort? aki 2 hónapig szereti, az ilyen puffadt..el sem tudod képzelni,h hogyan él..annyira az ellenkezője a tiednek..úgy tetszik amikor csokiskeksz okoskodik..valszeg a környezete már nem hallgatja meg...kénytelen itt
9/10
Namegasztán 2019 dec. 27. - 20:01:32 9/10
Szerencsére nem olvastam, így egész jónak találtam. :)
Oké, hogy öreg, de a történet szerint nyugdíjas katonai nyomozó (vagy mi), azaz kb. ilyesmi korúnak is kell lennie, nem?
A film jól ment, nem ült le nagyon sehol, különösebben feltűnő és megmagyarázhatatlan hibák sokáig nem voltak, aztán a végén jöttek a durva dolgok. Nem tudom, hogy az író vagy forgatókönyvíró volt a hibás ezekben.

A végén a néger rendőrnek miért kellett kiadnia magát? Nem logikusabb lett volna a rendőrség berkeiből figyelni, és segíteni eltussolni, ha napvilágra kerül valami?
És hogy a nőt pont a főügyészség épületében kapja el, és pont ő, akinek a háttérben kellett volna maradnia? Miért nem otthon kapta el két samesz?
Aztán a kőbányában a végén Reacher leáll szólózni a lövésszel. Amikor nem tudhatja, hány géppityus van még, akik szépen lelövik majd, akár győz, akár veszít. Ilyen dolgok a '80-as évek akcióhőseihez illettek. Kitalálhattak volna valami olyat, hogy kifogy a lőszere, és rákényszerül, ha már verekedést akartak. Aztán eltöri a tag kezét, és hogy ne szenvedjen, azonnal eltöri a nyakát is. Ha tényleg komolyan gondolta, kezében volt a fegyver, tudott volna olyat lőni, hogy biztosan meghaljon, de egy órát ott ordítson. Ő meg mehetett volna addig meginni egy kávét.
És hogy a négert gyakorlatilag célzás nélkül lőtte ki a nő mögül, mikor legfeljebb a füle látszódott ki? Hát ez durva. Ide is kitalálhattak volna valami értelmes és ötletes módszert.


7/10
Richard Kovács 2019 szept. 19. - 10:28:37 7/10
Szerintem jó film. A folytatás (2. rész) csapnivaló, nézhetetlen, elaludtam rajta.
Sanyipapó 2019 júl. 31. - 05:26:10
Lee Child regényeinek megcsúfolása TC főszereplésével leforgatni ilyen filmet.
Miért adta hozzá a nevét?

Belmont 2019 jan. 04. - 21:10:32
Erről a filmről le kéne venni, hogy Jack Reacher és akkor elmenne egy sima akciófilmnek. Aki egy-két regényt elolvasott, az tudja, hogy ez a karakter pont nem egy Dugó Matyi. De őszintén szólva jobban zavart, hogy a krimiíró hogy adhatta a nevét egy ilyen sablonos buta sztorihoz.
bekukkancs 2018 okt. 11. - 22:55:50
Majdnem tíz percig néztem ezt a a filmnek nevezett hulladékot.
Ha ennek a ripacsnak az összes filmjét véletlenszerűen összevágnák és
összefűznék ugyanilyen "értelmes" történet maradna :)
sexykex 2018 aug. 20. - 12:19:03
Meglepően öregnek és időnként puffadt, borgőzös orrúnak tűnt Cruise. Pedig a szcientológiai főmuftija nem lehet alkoholista. Megeshetett persze, hogy csak orrba nyomták egy fárasztó forgatási napon.
(Apropó szcientológia. Az ő eszmerendszerük sem tartalmaz sokkal több hülyeséget, mint a többié és valljuk meg őszintén: ma az összes egyház üzleti alapon működik. Bár mondjuk Xenu története meglehetősen meredekre sikeredett, nekem szimpatikusak ezek az újjászületéses víziók.)
Szimpatikus ez a film is, mert lendületes, akciódús és Tom Cruiset nagyon jó színésznek tartom, bárhogy is áll az orra.
chagaal 2017 okt. 14. - 19:16:55
... most éppen a Mozi+-on, ahol balfelsõ sarokban tenyérnyi elõzetes, el sem kezdem, ha ennyire leszarja a nézõt a Mozi+...
Összes hozzászólás