James Bond: Goldfinger

Bakancslistához adom
Goldfinger
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol akciófilm, 105 perc, 1964

Értékelés:

113 szavazatból
Szerinted?

A legnagyobb angol bank felfedezi, hogy valaki hatalmas mennyiségű aranyat halmoz fel, és úgy tűnik, a nemzetközi aranykereskedő, Auric Goldfinger is érintett az ügyben. A bank azt kéri, James Bond titkosügynököt küldjék nyomozni az ügyben. Bond hamarosan feldezi, hogy az arcátlanul vakmerő terv az évszázad bűnténye lenne, melynek célja teljes gazdasági káoszt kavarni a Nyugaton. Nincs könnyű dolga, Goldfingernek ugyanis olyan segítők egyengetik rögös útját, mint Pussy Galore, a szexis pilótalány, vagy a már megjelenésével is riasztó Oddjobb, aki speciális acélpenge-karimájú kalapjával gyilkolja ellenfeleit...
Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Auric Goldfinger
Pussy Galore
Jill Masterson
Tilly Masterson

Díjak és jelölések

  • Oscar-díj

    1965
    Legjobb hangeffektusok: Norman Wanstall
  • BAFTA-díj

    1965
    Legjobb látvány jelölés

Hozzászólások

Szerinted?
Torolt Felhasználo 2015 nov. 17. - 10:27:05
Szóval egy németnek kinézõ pasi a fõgonosz, de azért csak a Koreai Háborúról van szó benne. De persze nem-fehér nem lehet fõszereplõ.

Kérdés: ha Bond rendszeres járatú utasszállító repülõvel ment ... Gen-akárhova, hogy került a célállomásra a spéci autója?

A jó az egészben az Al Capónés fõgonosz, aki végre tényleg "világuralomra" tör, ám mindeközben az egész képregényes/szuperhõsös jellegû a sok kütyüvel, extrém gyilkolási módokkal, shuriken-kalappal. A történet is fordulatos.

PS: Bond Date-Rapeist.
10/10
zoli50 2015 júl. 25. - 21:10:57 10/10
Most néztem meg vagy huszadjára!! Az összes James Bond filmet láttam már és mind meg is van!! Ajánlom a Bond kedvelõknek! Olvastam az eddigi hozzászolásokat! Érdekesek! Engem ha nem érdekel egy film nem nézem meg!! Ha meg végig tudom nézni, akkor azért nem lehet olyan rossz!! Ez az idõrendi sor szerint a hatmadik James Bond film! Kezd egyre akciódúsabb és izgalmasabb lenni!, pedig 1964-es a film! Ennewk mát nagyon jó a zenéje is !!
Lyanos 2014 okt. 07. - 17:21:32
*** SPOILER ***
Az egyik jelenetben volt egy úr, akinek úgymond nyomós oka volt a távozásra. Õt Goldfinger inasa elvitte egy darabon, majd egy autóbontó telepen - autóstól - összepréselte. A préselményt aztán visszavitte Goldfinger telephelyére. Miért is? Attól félt, hogy beazonosítják az autót vagy a holttestet vagy mindkettõt? Ha Goldfinger mindennáron el akarta tenni láb alól az illetõt, aki amúgy szólóban tartózkodott a telephelyen kiszolgáltatva, ennek bizonyára lett volna más módja is.
*** SPOILER ***
mapk 2012 nov. 20. - 04:28:46
Tetszett.Még nem láttam eddig.
Egy pár dolgot átvettek belõle,a QuantumS-ba.A csaj aranyban/a csaj olajban.A bosszúálló lány, (mondjuk ebben,hamar kiiktatták)
Aranyra utazik,de vhogy mégsem úgy../olajra de mégsem...
Goldfinger kulipintyója is nagyon jó.
A kalaposkoreai,úgy néz ki benne ,mint kárámel...kb hangja is annyi van. :D
10/10
Filmx 2012 okt. 30. - 09:41:21 10/10
Nekem az egyik kedvenc Connery féle Bond filmem, azért is mert ebben nagyon jól játszik Connery, jó szerep jutott és kidolgozott karakter a gonosz is, valamint a Bond lányok itt nagyon szépek.
The Man Who Laughs 2010 jún. 28. - 23:27:13
Na akkor a könyv elolvasása után a filmet is megnéztem. Nem is tudom miért váratott ilyen sokáig. Ugyanis ez a Connery korszak második legjobb filmje.

A sztorit jól adaptálták a filmvászonra, persze a könyv jobban kidolgozottabb, de olyan részeket szedtek ki fõleg amik jelentéktelenek a fõ történet szempontjából, a nézõ nem értette volna (utalás olyan Bond sztorikra amik elõbb íródtak, de még nem voltak filmen) vagy egyszerûen csak film vásznon nem mutatott volna jól (a könyv lélektani részei, hogy Bond belefáradt a munkájába ez nem illett volna a Connery-s mindig elegáns, macsó Bondhoz). A könyvhöz képest kicsit kapkodósabb a film, de ez a játékidõ átka, ha nem olvasom el ugyanúgy megértem és teljesen meg lennék elégedve (de még így sem volt komolyabb bajom).

Connery természetesen jól játszik, a többi szereplõre sem lehet panasz. Engem, csak Felix zavart, nem tudom megszokni, hogy mindig más játssza ez a színész meg különösen elütött a többitõl.

A csajok jók (talán Pussy Galore lehetett volna pár évvel fiatalabb). A zene meg a fõcím a sorozat legjobbjai között vannak.
99x 2010 febr. 28. - 16:56:08
Az egyik legjobban sikerült Connery-s Bond film!
10/10 :))
10/10
tombenko 2009 nov. 15. - 22:19:20 10/10
Nagyon jó film! És külön jó, hogy nem vitték túlzásba a csúcstechnikát, ellentétben a sorozat sok részével.
fordjee 2009 nov. 15. - 22:05:18
Az nekem is nagyon bejött:) Úgy dobálta mint az amerikai nindzsa a shurikent:)
Egrian 2009 nov. 15. - 21:58:14
Kalapdobáló csávó nagyon ott van!
Amúgy Genf mióta Genova?! Elcseszték a szinkront!
katkunder 2009 nov. 15. - 10:36:54
Most komolyan: ez a film 16-os karika??????Milyen h***e emberek ülnek az ORRT-nél akik ezt elbírálták?Egy sima helyszínelõkben több a vér és az erõszak mint a James Bond filmekben!Ja és az este 8 -kor kezdõdik, ezt meg éjfélkor adták le. Tiszta kabaré!!!!!
csa007 2008 ápr. 21. - 17:14:53
A Bond filmek közül az egyik legjobb fõcíme ennek van. Ütös és izgalmas.