James Bond: Őfelsége titkosszolgálatában

Bakancslistához adom
On Her Majesty's Secret Service
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol akciófilm, 137 perc, 1969

Értékelés:

69 szavazatból
Szerinted?

Tracy Darcy, egy maffiavezér lánya öngyilkosságot akar elkövetni, mikor Bond megmenti őt. A papa, hogy megóvja lányát, megkéri a 007-es ügynököt, hogy vegye el Tracyt feleségül, cserébe pedig informáciokkal szolgálna Ernst Blofeldről, Bond régi nagy ellenségéről. Az ügy azonban bonyolódik, mert időközben kiderül, hogy Ernst egy halálos vírussal probálja meg elpusztítani az emberiséget, Bond pedig beleszeret a lányba...
Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
Lámai Dala márc. 24. 15:25:52 5/10
Olyan semmilyen az egész film. Szval Lazenby alakítása, vagy annak hiánya hazavágta a filmet.
2 érdekesség a filmmel kapcsolatban.
1. A Blofeld jobbkezét játszó Ilse Steppat, a film premierjét követően 3 nappal +halt alig 52 évesen.
2. A Nancyt játszó Catherine Schell Budapesten született 1944-ben magyar anyától.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Catherine_Schell
vino-et-veritas 2020 ápr. 16. - 08:47:15
Ja, egy szentimentálisan szerelmes (esetleg házas) Bond nem illik bele a "macsós" nőcsábász karakterbe, ami az egyik alapja a történeteknek. Ez a film ilyen szempontból (meg a főszereplő és a "klasszikusabb" kémtörténet okán is) kilóg valamennyire a többi közül.
ondok 2020 ápr. 15. - 22:09:36 Előzmény sadrok
Egyáltalán nem értelmetlen ,mert egy olyan ügynök mint Bond nem alapíthat családot,nem lehet nyárspolgár ,így természetes hogy a feladatába temetkezik továbbra is.Ez a motívum a 24 ben is előjön és máshol is.
8/10
sadrok 2018 júl. 21. - 16:39:20 8/10
Jó kis film.... értelmetlen befejezéssel....
9/10
darkbull 2016 nov. 10. - 11:37:35 9/10
Egy méltatlanul alulértékelt Bond. Lazenbyt jobban tetszett, mint Connery az utolsó 2(-3) filmjében, a történet is jobb. Kár, hogy csak egy film jutott neki. Én úgy olvastam, hogy Lazenby nem tudott megegyezni a készítõkkel, azért nem kapott több részt.
andork 2016 jan. 31. - 12:21:10
Ez a kedvenc Bond filmem. Talán azért, mert ezt láttam legelõször. Az élet tartogatott számomra ezzel kapcsolatban még egy meglepetést, amikor egy svájci kiküldetésemkor elkirándultunk a Schilthornra, ahol a filmbeli, csúcson álló épületkoplexumot azonosíthattam váratlanul. Ma ez egy kilátó-étterem-007 múzeum. Megtudtam, hogy az épületet a film kedvéért építették.
Torolt Felhasználo 2015 nov. 18. - 11:09:00
Hû.

Azt nyilván értem hogy a népeket anno megzavarta a váltás - és a köv. filmhez ezért hívták vissza Conneryt -, de hû, ez a pali elegáns és hatásos.
Sajna hogy akkoriban a távolkeleti harcmûvészetek és modern filmrendezési technikák még nem szivárogtak be, így börleszkes gyorsításokkal próbálták felpörgetni az akciót - de még ez is úgy-ahogy mûködik, ami kész csoda, és csakis a színész karizmájának tudható be, meg a hangulatváltásnak.

A nyitóképsor (<- fõcím) egészen zseniális.
A rendezés úgy általában zseniális. A forgatókönyv talán nem a legeseménydúsabb a 2,25 órára elosztva, de az itt kit érdekel?! Fõleg a második órára jutó kemény akciójelenetekkel.

Amit fel lehet róni, az Telly Savalas szinkronja, de hát arról a filmkészítõ nem tehet.
7/10
Sir_Extreme 2015 nov. 11. - 23:18:13 7/10
Jobb volt, mint a Spectre...
goodboy 2014 nov. 01. - 17:20:26
10 év után néztem meg újra ezt a Bond részt. Azt kell mondanom, hogy nem olyan rossz rész ez, mint ahogy többen kritizálják. Egy gyenge pontja van és ez pont Lazenby, az õ színészi játéka a leggyengébb. Ennél még Blofeld macskája is jobbat alakított azzal a maga két nyávogásával, érezni lehetett a cicuson, hogy az szívbõl jött. Lazenby viszont azonkívûl,hogy fiatalabb volt Connerynél, atléta termetû és az akció jelentekben is jobb volt mást nem tudott felmutatni. A lényeg az alakítás lett volna és pont ez hiányzott belõle. Nemcsoda, hogy õ ezek után pár amerikai tv sorozat mellékszerepeinél és az Emmanuel címû erotikus filmekbeli ott is mellékszerepénél többre nem vitte. Míg Connerybõl Oscar díjas színész lett, sok kíváló alakítással a háta mögött.
csabaga 2014 okt. 30. - 16:57:57
Egy érdekesség:

Lazenby nem tudott skót akcentussal beszélni,így mikor szükséges,a skót családfakutatót játszó színész szinkronizálja õt.
cellasto 2014 okt. 26. - 11:20:40
ezt nem láttam még,de mivel ennyi ellentétes vélemény született,biztosan megnézem :)
AvatáR Gil Maerth 2014 okt. 26. - 08:33:18
Lazenby erõteljes vitapont, ahogy látom.
A történet: azt hiszem innen énekelték meg a sielõs-üldözõs jelenetet az Austin Powers egyik részében. :)
És Bond bácsi feltalálja a snowboard egyik korai verzióját. (amely 72-es)
Sõt: Bond-ember túlterheli a saját beosztását és egyszerre három lánnyal akar kavarni...

A vége sajnos elborzasztóan kegyetlen, talán nem is lett volna rá szükség!
:(
Egy Bond-film végének nem ilyennek kell lennie, hanem:
napfény,eggyüttlét egy csillogó bõrû és szemû nõvel, aki 10 emberbõl 11-nek azonnal bejön :)

10/7
Benedictus 2013 febr. 19. - 22:17:34
Ez egy egészen jó film, és ha van is pár hibája, egyiknek sincs köze Lazenbyhez. Engem leginkább az igénytelen vágás zavart, nagyon sokat rontott az akciójeleneteken. A korábbi és késõbbi filmekben nem voltak ilyen feltûnõ hibák. Egy-két jelenetet pedig igazán lerövidíthettek volna, jót tett volna a vérnyomásom szinten tartásához.
Viszont a zene eszméletlenül jó! John Barry maga mondta, hogy szándékosan írt erõteljesebb kíséretet, hogy ezzel ellensúlyozza Lazenby "gyengécske játékát". Bár szerintem erre egyáltalán nem volt szükség, a végeredmény mindenesetre jó lett. Minden téma szépen megkomponált, dallamos és nem elcsépelt.
Diana Rigg csodálatos, a játéka szintúgy. Bár a rendezõ egy picit adós maradt a motivációk bemutatásával (egyesek szerint legalábbis), a szerelmi szál összességében teljesen hiteles, Bond döntése érthetõ.
Savalasra sem lehet panasz, tényleg az egyik legjobb fõgonosz a sorozatban.
Ami pedig Lazenbyt illeti... valakinek bejön, valakinek nem, de azt hiszem, a legtöbben csak divatból utálják. Szerintem már-már pofátlan magabiztossággal, kellõ ruganyossággal és eleganciával alakítja a figurát. Ha történetesen valaki elõítélet nélkül ülne neki a filmnek, meglepõdne. Tetszik a mozgása, tetszik a mimikája, tetszik a hangja (utoljára angolul néztem). Hiteles az akcióban, és mint már utaltam rá, hiteles az érzelmes jelenetekben is. Diana Rigg és közte tényleg van valami gyengéd vibrálás.
Persze lehetne ez még sokkal jobb, de az a helyzet, hogy szívesebben néztem volna meg a következõt is Lazenbyvel a fõszerepben, mint az öregedõ és sajnos teljesen érdektelen Conneryvel, aki egyébként az örök kedvencem.
10/10
JamesFakeman96 2012 ápr. 30. - 12:05:08 10/10
1ike a kedvenceimnek! Ez a film nagyszerû! Sztem magasabb pontot érdemel itt! Nem találtam benne semmi hibát!
James Uram Benson Madame 2010 júl. 27. - 11:12:30
Pont tegnap neztem. Lazenby jo, de Moore nagyobb egyeniseg, tobb humort vitt a figuraba. Bar volt par jo poen itt is ("mi az, dugo van?"). A romantikus szal viszont eroltetett - Bond megnosul?? Pfff... Viszont az akciojelenetek annyira jok, hogy fel sem tunt a kutyuk hianya! Viszont mi a francert mondanak a szinkronban kovetkezetesen AugsBERGet??? Az 955 ota AugsBURG nalunk is ;))) Ez legalabb olyan jo, mint a Geneva=Genova a Goldfingerben...

Craiggel amugy nem lenne semmi gond, ha nem lenne vegig buvalbaszott - pont az egyik legfontosabb elemet, a humort oltek ki az ujabb filmekbol.
10/10
djhoffman 2010 júl. 18. - 10:54:49 10/10
Szerintem nem volt Lazenbyvel semmi gond:nekem tetszik ez a bond film is
The Man Who Laughs 2010 jún. 06. - 23:08:34
Most láttam elõszõr ezt a részt, egész jó volt, de korántsem tökéletes. A legnagyobb baj, George lazenby mint James Bond. Az ausztrál egyszerüen gyenge szinész, probálkozik, de közel sem olyan macsósan laza mint Connery és nem is olyan kemény mint Dalton (vagy Craig). Nála még Moore-t is jobbnak találtam a sajátos stilusával pedig õ szerintem sem alkatilag, sem habitusilag nem illik Bondhoz.

Az egész esküvõi szállat is elnagyoltnak éreztem, nem érzödött, hogy mitõl szeretett Anglia legnaggyobb nõcsábásza anyira, partnernõjébe, hogy felhagyon az aglegény élettel.

Viszont Savalas tökéletes Blofeld szerepében, az egyik legjobb fõgonosz. Az akció jelenetek is jók (mondjuk a verekedésnél kicsit zavart, hogy utolag voltak felgyorsítva), a sieléses üldõzés a széria egyik legklaszikusabb pillanata.

Összeségében azért nem rossz, egy jobb szinésszel az egyik legjobb Bond lehetett volna, de így csak erõs közepes.

6/10
99x 2010 febr. 28. - 21:56:56
Nem is értem, miért pont Craiget választották ki..
offtopic
fredi60 2010 febr. 28. - 17:51:53 Előzmény 99x
Hát annál mindegyikük csak jobb Bond lehet. :)
99x 2010 febr. 28. - 16:46:44
A film története elnyerte tetszésemet. Õszintén szólva, nekem nincs semmi bajom Lazenby-vel. Jól alakította a megkapott szerepet, sõt szerintem sokkal jobb színész mint az új Bond, a Daniel Craig..
Összes hozzászólás