Jamie takarékos kajái

Bakancslistához adom
Jamie's Money Saving Meals/Save with Jamie
angol ismeretterjesztő filmsorozat, 60 perc, 2013

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

Jamie Oliver optimista, találékony és rendkívül hasznos sorozattal tér vissza. A lehető legtakarékosabb és egyben roppant finom receptjei bemutatásával olyan ötleteket kíván adni a nézőknek világszerte, amelyek segítségével egészségesebben étkezhetnek és kevesebbet költhetnek majd a heti bevásárlásra.
Jamie kész bebizonyítani, hogy étkezhetünk úgy, mint a király, anélkül, hogy csődbe mennénk. Szenvedélyesen vallja, hogy különösen a szűkösebb időszakokban néhány ravasz konyhai trükkel apaszthatjuk a költségeket, fokozhatjuk a jókedvet és fantasztikusan látványossá és ízletessé varázsolhatjuk az ételt.
Jamie szavával élve: "Ki ne szeretne jobbat enni kevesebbért?"

Évadok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
szookedorina 2018 júl. 07. - 19:47:25
Na jó azért van rosszabb Jamie Olivernél is, mondjuk ilyen idehaza a Frei Tamás.
szookedorina 2018 júl. 02. - 21:09:16
Gyártják az xy cég a mosogató szivacsot, amit hibásan vág a gép azt a zúgkereskedők felvásárolják aprópénzért. Ha nincs vevő kidobják, megy a selejtbe mert a meo nem veszi át, az újrahasznosítás ráfizetéses.
Annyi a hibája, hogy a forma nem egységes, azonos.
A kínaiban a hibás mosogatószivacs 90ft egy csomag, máshol a hibátlan 250ft.
Melyik a nagyobb környezetszennyezés használtan vagy újonnan kidobni, esetleg nem vásárolni?
De akkor semmit!

szookedorina 2018 júl. 02. - 19:16:17
Jamie gyere hozzám főzni!
Van itthon kenyér, liszt, rizs és tej!
szookedorina 2018 júl. 02. - 13:19:12 Előzmény vino-et-veritas
Szerintem válts más névre!
szookedorina 2018 júl. 02. - 13:15:22
Ez fullosan hülye. Bizonyára ha takarékosnak kell lennünk akkor minden van otthon amiből ő főz. Az a néhány elem ami megjegyezhetetlenül összedobható újdonság.
vino-et-veritas 2016 okt. 02. - 20:33:04
Bizony árt neki, több módon is...
vino-et-veritas 2016 okt. 02. - 15:23:20
Mihez mit.
Mondjuk Vivaldi Tavaszhoz gyümölcsös illatos fehér, a Nyárhoz talán rozé, az Õszhöz némi érleltebb fehér, aztán a Télhez egy kicsit vaskosabb vörös, stb.
Sok zenéhez viszont nehéz párosítani (Bartók - Kékszakállú? Liszt - Les préludes? Beethoven - Egmont-nyitány? stb.)
Ennek egyik nemrég elhunyt nagy szõlészünk volt komoly ismerõje, jól el lehetett vele beszélgetni.
Bort "magában" inkább csak "hivatalból" iszom (bírálat vagy kóstolás), s általában étkezésekhez szoktam.
vino-et-veritas 2016 okt. 02. - 13:22:22
OFF
Emiatt nem lesz álmatlan éjszakám...
Jó szórakozást (bár sem a kutyákat, sem a lovakat nem szeretem különösebben, maradok a "csendes" növényeknél és a boroknál)!
vino-et-veritas 2016 okt. 02. - 12:31:03
Ha nem a "rendszertanról" lenne szó, nem tudnám kihagyni: most is azt teszem...

#43
Akkor meg fõleg...
vino-et-veritas 2016 okt. 02. - 10:08:40
Teljesen mindegy.
A faj- és fajtafogalom ugyanazt az elvet követi minden élõlény esetében...
vino-et-veritas 2016 okt. 02. - 07:44:33
Ez így nem pontos.
A kutya egy faj, a puli, a komondor, vizsla, stb. meg a kutyafajon belüli fajta.
Ezen nem változtatnak a szóvirágok...
vino-et-veritas 2016 okt. 01. - 19:36:49
NEM!

FAJ ≠ FAJTA!

Az alfaj a FAJ alatti rendszertani egység egység, ami természetes úton alakulhat ki (pl. földrajzi izoláció, stb.).

A FAJTA szintén faj alatti (és a klón feletti legkisebb) egység, DE mindig emberi beavatkozás eredménye (szelekció, nemesítés), amit ezután az ember "felügyel" (pl. termeszt, tenyészt). A fajták persze keresztezõdhetnek spontán is, de ma már általában ezt is az ember irányítja, illetve fenntartja állandóságukat (pl. kutyafajták, szõlõfajták, almafajták, stb.).
vino-et-veritas 2016 okt. 01. - 19:34:55
NEM!

FAJ ≠ FAJTA!

Az alfaj a FAJ alatti rendszertani egység egység), amik természetes úton alakulhatnak ki (pl. földrajzi izoláció, stb.).

A FAJTA szintén faj alatti (és a klón feletti legkisebb) egység, DE mindig emberi beavatkozás eredménye (szelekció, nemesítés), amit ezután az ember "felügyel" (pl. termeszt, tenyészt). A fajták persze keresztezõdhetnek spontán is, de ma már általában ezt is az ember irányítja, illetve fenntartja állandóságukat (pl. kutyafajták, szõlõfajták, almafajták, stb.).
vino-et-veritas 2016 okt. 01. - 17:50:20
Mint alant írtam, ez részben fajtafüggõ (ez önmagában nem minõségi kérdés, ahogyan a zöldborsónál sem), de lehet termõhelyi vagy termesztésbeli különbség is.
Alapból a pasztinák általában édesebb...

Az édesburgonya nekem olyan átmenetféle a burgonya és a sütõtök között.
Emiatt kissé idegen is. Nem sûrûn kerül az asztalra. Inkább "héjában sütve" készítjük.
vino-et-veritas 2016 szept. 30. - 09:52:07
Valamivel édesebb íze miatt annyira nem vagyok oda érte.

Persze "kiadósabb" (méretesebb), mint a petrezselyem.

Persze mindkettõnél fajtafüggõ is, hogy "mit tud"...
vino-et-veritas 2016 szept. 28. - 21:15:47
Az almalevestõl a zöldborsófõzelékig szinte mindent...
vino-et-veritas 2016 szept. 28. - 20:27:54
Ja, csak nincs benne szálka...
Azért nem cserélnék - "A krumplileves legyen krumplileves".
vino-et-veritas 2015 aug. 24. - 08:33:09 Előzmény K. Judit
OFF

A sót - tapasztalatom szerint is - sok étteremben/konyhánál erõsen visszafogják. Nekem voltak olyan külföldi vendégeim, akik itthon kóstolás nélkül sóztak, mert megszokták, hogy az étteremben utólag, az asztalnál "állítják be" a sószintet...
Persze ez nálunk még nem annyira jellemzõ.
K. Judit 2015 aug. 22. - 10:18:19
A citrommal és a zöld citrommal semmi bajom, én is szívesebben használom, mint a gyári eceteket.
(A málna és a fehérborecet kivétel.)

De Jamie most kezdi ugyanolyan túlzásba vinni a citromozást, mint az olivát és a chilipaprikát.
Szóval feltûnt mostanában. Míg a sót például néha teljesen kihagyja.... Talán mások is észrevették.
Amellett, hogy megértem - tényleg vigyázni kell a túlsúlyra, és fõleg a szívre - de a végleteket még akkor sem szeretem, ha õ és a követõi 120 évig fognak élni, míg én pedig nem :))
vino-et-veritas 2015 aug. 22. - 09:59:39
Azt értékelem nála, hogy citromlevet gyakran használ.

OFF
Mi évek óta csak nagyon ritkán vesszük elõ az ecetet (leginkább vízkõoldásra) és szinte mindenbe citromlevet facsarunk.
Egyszerûen nem bírom a "szagát/ízét" egyiknek sem - "balzsamecet", almaecet, borecet, "ételecet", mindegy. (Most a képbõl vonjuk ki a valóban sokáig érlelt balzsamecetet, az nem savanyításra való, az külön mûfaj.)
Általában szinte minden ételben megérzem. Kivételek a savanyúságok, ott valahogy nem zavar...
Lehet, hogy ez amiatt alakult ki, mert borokkal (is) foglalkozom, ahol az "ecet" jelenléte alapvetõen hiba.
Összes hozzászólás