Jane Eyre

Bakancslistához adom
angol romantikus dráma, 108 perc, 1997

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Már a kicsi Jane Eyre egyénisége is önállóságot, határozott véleményt, akaratot árult el, nem csoda hogy nénikéje elűzte a házából és leányneveldébe adta. Az itt eltöltött több mint tíz év alatt Jane okos, művelt fiatal nővé érett, aki vágyik a külvilág megismerésére. Így fogad el egy nevelőnői állást Mr. Rochester, a különc, mogorva külsejű és rossz modorú főúr kastélyában.
A film, mely Charlotte Bronté azonos című regényén alapul, a vad, uralkodó-típusú Rochester és a csúnyácska, de önálló véleménnyel, erős karakterrel, lelki finomsággal rendelkező Jane Eyre egymásra találásának története.

Stáblista:

Szereplők

Edward Rochester
Mrs. Fairfax
Richard Mason
Blanche Ingram

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
biromargit7 2014 nov. 27. - 21:18:15 7/10 Előzmény pirki
szeretném megkérdezni,hogy a 1997-es filmet magyarul,hol lehet megvenni?illetve ki tudná nekem lemásolni,ha lehet köszönöm _m_
9/10
pirki 2010 ápr. 11. - 17:25:24 9/10
Gyerekkorom óta sokszor elolvastam, mindig mást láttam benne, ma is ott van a polcomon.Ez a feldolgozás elég jól megközelíti a könyv mondanivalóját, a másik feldolgozást le is töröltem.:(Ezt viszont érdemes felvenni, többször nézhetõ és az alakítások valóban bemutatják az szereplõk jellemét, ellentmodásosságát és érzelmeit.Tegnap újra megnéztem, na szóval érdemes volt, csak ajánlani tudom.
kisbazáros 2010 febr. 23. - 13:30:15
A kedvenc Jane Eyre feldolgozásom!A Samantha Morton-Ciarán Hinds páros tökéletes!Annyira jó lenne,ha vetítenék nálunk is!!!