Jane Goodall utazása

Bakancslistához adom
Jane's Journey
német-angol dokumentumfilm, 107 perc, 2010

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

"Ha csakugyan akarsz valamit, keményen dolgozol, megragadod az alkalmat, és sohasem adod fel, akkor megtalálod az utadat." Jane Goodall ars poetica-ja ilyen egyszerű. Amikor 10 éves korában Afrikába akart menni, mindenki kinevette. Hogy jut el egy kislány, csak úgy Afrikába? Családja szegény volt, még egy kerékpárra sem tellett. Afrika akkoriban maga volt a Sötét Kontinens, nem sokat tudtak róla. És a lányok kétségkívül nem tesznek ilyen dolgokat, úgyhogy Jane édesanyja csak annyit mondott leánykájának: "Álmodj olyasmiről, amit elérhetsz". Tíz éves korában Jane Goodall nagyot álmodott, és már több mint 50 éve él együtt a csimpánzokkal. 2010-ben közel 28 országban járt nagykövetként, az állatok és gyermekek védelmében. Hosszú útjára mindig elkíséri kabala-kismajma, Jubilee (Dzsubilí), amit édesapjától kapott másfél éves korában. Úgyhogy Jubilee ma már több mint 70 éves és több ezer kisgyerek kéz simogatta, valamint a világ nagy előkelőségei érintették Jane állandó útitársát, aki szerencsét hoz mindenkinek.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
bdius92 2014 aug. 06. - 23:41:34 10/10
Nagyon jó, szép és inspiráló dokumentumfilm. :)
Patreides 2014 júl. 11. - 22:47:49
Igen, a leírásban keverik a zenélõ majmot a kabala majommal.
Amúgy, jók a dalok a filmben. :)
benke67 2014 júl. 11. - 12:00:06
Egyetértek az elõttem megszólalóval,ugyanis fõszereplõt elsõ helyen illene kiemelni fõképpen,ha a többiek csak a "futottak" között vannak, legalábbis ebben a filmben.
Az összefoglalót író kritikus legalább egyszer megnézhetné a filmet és akkor tudomása lenne arról,hogy a kis kabala majmot ki adta Jane Goodallnak. A film elgondolkodtató, érdemes megnézni.
far vik 2013 jan. 01. - 11:40:36
Kedves Port! A Jane Goodall-ról szóló portréfilm esetében a szereplõk-közremûködõk felsorolásánál talán nem harmadik helyen kellene feltüntetni Õt Angelina Jolie és Pierce Brosnan után... A film kiváló, akárcsak a személy, akirõl szól.