Játék a szerelemmel

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar játékfilm, 96 perc, 1957

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Baj van a szerelemmel, és ezt már az olimposzi istenek is tudják, ezért kétségbe vonják Cupido rátermettségét. Elküldik hát az emberek közé, hogy egy gyors próbával bizonyítsa rátermettségét. A feladat, Török István és felesége, Erzsike házasságát rendbehozni. A fiatal pár fásultan ünnepli két éves házassági évfordulóját, és Istvánnak épp ezen a napon kell elutaznia. Cupidónak minden tudományát be kell vetnie, hogy megmentse ezt a kapcsolatot, újra élessze a fiatal pár szerelmét.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
Liza94 2018 dec. 01. - 02:59:55 1/10
Nem volt türelmem végignézni, meglep, hogy Gyárfás Miklós írta, akinek olyan nagyszerű filmjei voltak, mint a Butaságom története, Tanulmány a nőkről, Elsietett házasság, Komédia a tetőn.
vino-et-veritas 2016 nov. 12. - 17:43:22 Előzmény Dalmát
Szinte ugyanez jutott eszembe, kiegészítve, hogy én nem annyira filmnek, hanem inkább egy filmesített színdarabnak/vígjátéknak éreztem folyamatosan.
Talán Apáthi színpadhoz való kötõdése okán.

Ez a Gérard Philipe - Mensáros hasonlat is érdekes. Mensáros fiatalon (bár Philpe fiatalon ment el) azért arcban hasonlatos volt hozzá, de fizikumban nem annyira.

Ezt a filmet kb. '57 nyarán forgatták, s októberre Mensáros már vizsgálat alatt állt '56 miatt...
7/10
Dalmát 2016 febr. 04. - 00:27:30 7/10
Örülök, hogy ez az elfeledett magyar vígjáték elõkerült valahonnan. Apáthi Imre inkább színészként volt ismert, pedig rendezõnek sem volt tehetségtelen, ahogy ez a munkája is bizonyítja. Nem egy tipikusan magyar film, a franciák készítettek hasonló történeteket a 40-es, 50-es években. A fõszerepekben is simán el tudnám képzelni Gérard Philipe-et és Martine Carolt, nem mintha bármi bajom lenne Mensáros Lászlóval és Németh Margittal, sõt... Sajnálom, hogy a bájos fõszereplõnõnek ezen kívül mindössze egy filmje volt.
Könnyed, szerethetõ komédia egy férfirõl, aki két év házasság után beleszeret a feleségébe, és felszarvazza vele önmagát. A szerelmi bonyodalmakhoz antik istenek (Jupiter, Merkúr, Cupido)asszisztálnak.
A kópiára ráférne egy alapos feljavítás, de ez mondjuk szinte minden régi filmünkrõl elmondható.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu