Játék életre-halálra

Bakancslistához adom
Series 7: The Contenders
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akció-vígjáték, 86 perc, 2001

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Az egész világon nézettségi rekordot döntenek a valóság show-k, amelyekben néhány extrém helyzetbe hozott átlagember viselkedését kísérheti figyelemmel a néző, a nap 24 órájában üzemelő kíváncsi kamerák segítségével. Volt már olyan show, amelyben hónapokra összezártak tucatnyi fiatalt, lakatlan szigetre kitett önkéntesek életét is nyomon követhettük, de egy új műsor még ennél is messzebbre megy: ebben a show-ban az nyer, aki életben marad! A játékban hat önkéntes vesz részt, akik hajlandók ölni és meghalni. A módszer nem számít, az egyetlen cél: életben maradni. Az nyeri ugyanis a játékot és a dollár-százezreket, aki öt ellenfelét legyilkolva egyedül marad életben a játék végén! A rendkívül sikeres "vetélkedő" immár a hetedik sorozatához érkezett. Az új műsorban az előző két forduló győztese, a nyolcadik hónapban lévő Dawn szeretné megvédeni bajnoki címét egy munkanélküli, erőszakos fickó, egy középkorú ápolónő, egy 18 éves táncos, egy összeesküvés-elméleteket gyártó mániákus és egy rákban haldokló férfival szemben...

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
adamnagysweetmovie 2013 jan. 20. - 10:26:25
Battle Royal is igen mocskos volt...
Az ilyenekre nagy betûvel kéne kiírni, hogy médiaszatíra, meg "hülyenézõ-karikatúra".
Úgy talán kevesebben próbálnák valóságshowként nézni és szörnyülködni.
rapanui 2008 máj. 24. - 04:19:55
Az elsô bekezdésedhez nem fûzhetek semmit hozzá, a másodikhoz is csak annyit: naná az RTL Klub még "mocsokabb", de ez sajnos nem teszi számomra kívánatosabbá a TV2-t:)
ELog 2008 máj. 23. - 19:09:17 Előzmény rapanui
A 19-es hsz-od egyértelmûen arra utal, hogy megjelenhet ilyen játék a magyar tv-kben, hiszen pl. egy terhes anyának is csak akkor lehet gyes-kiegészítés, ha maga vesz részt egy ilyen valóságshowban. Ez viszont lehetetlen, nem csak nálunk, de még Amerikában is. Pl. mert az élethez való jog alkotmányos jog. Minden olyan törvény, ami ezt csorbítja, hatálytalan, vagy azzá tehetõ, mivel minden törvény alsóbbrendû az Alkotmányhoz képest. De ha ennek ellenére arra gondolsz, hogy ilyen filmek jelenhetnek meg a magyar adókon, magyar kivitelezésben, akkor egyrészt az se rosszabb, mint ez, másrészt azért nagyon sok esélyt se látok rá, mert az valóban köznevetség tárgya lenne ([i:67a406f569]attól persze még megpróbálhatják, ahogy sok mindent meg is próbálnak annak ellenére, hogy látványosan nem megy nekünk[/i:67a406f569]). Magyarországon - tudom, hogy ezzel most közfelháborodást okozok, de ezer példával tudom alátámasztani - nem nagyon tudják eltalálni, milyen legyen egy alakítás (rendezés), hogy elhiggyem, amit látok, beleéljem magam. Ezért jók ezek a tömeges vígjáték felújítások, mint a Hippolyt és társai, mert ahhoz nem is kell ilyesmi. Az ember nevetni akat (már aki tud ilyeneken), nem azonosulni. De egy ilyen témánál, mint ez a film, ha nem hiteles, nem tudja a nézõ beleélni magát a szituációba maradéktalanul, bármilyen kis részlet megtöri a hatást, máris nevetségessé válik az egész. Vetíteni egyébként egész más ilyen filmet, mint élesben bemutatni egy ilyen valóság show-t, mert bármennyire élethû is, mindenki tudja, hogy csak egy fikció. De ha egy film ekkora ellenállást vált ki, mit gondolsz mekkora lenne a közfelháborodás, ha kiderülne, hogy amit látunk, nem egy imitációkkal teletûzdelt film, hanem maga a valóság?

Egyébként a két adó közül (RTL, Tv2) szerintem a Tv2 a szinvonalasabb. :) Ott régebben is mindig találtam egy-egy filmet, amiért érdemes késõig fennmaradni. Az RTL-nél ez nagyon esetleges, legfeljebb véletlenül fordul elõ. Mindkettõ kereskedelmi adó, nem bújhatnak ki a bõrükbõl, mégis úgy tapasztaltam, a Tv2 mûsorszerkezete kicsit emberléptékûbb. Az RTL-nél csak és kizárólag a mocsokban turkálás megy, ha éppen mégsem, és bemutatnak valami értéket is, akkor nem figyeltek eléggé. ;)
rapanui 2008 máj. 23. - 07:51:08
Ha a magyar "tv2"(inkább nevezném szennynek) bemutathatta az éjjel ezt a förmedvényt, akkor olyan komoly skrupullusai csak nincsenek a magyar törvényeknek ebben az irányban....
Ha vetíteni lehetett, lehet azt forgatni is, csak legyen benne elég pénz mindenkinek.
Én rettentôen borulátó vagyok ez irányban(is), szerintem 2008-ban már bármit meg lehet csinálni a "kultúrországokban".
Mindenre van felvevô piac és kínálat is.
ELog 2008 máj. 23. - 05:45:45
Szerintem ez nem parodizál, hanem mindenre rátesz még egy lapáttal, továbbviszi valami extremitásba, vagy még inkább abnormalitásba. A paródia az, ami nevetségessé teszi azt, amit ábrázol. De ez nem nevetséges, hanem egy szörnyûség.

Eredetileg csak annyit akartam beírni, hogy mondja meg nekem valaki, mi értelme van ilyen szenny filmeket készíteni. De ha már megszólaltam, egy-két reakció.

Hogy van ennél rosszabb is? Hol? Mi lehet annál rosszabb, mint hogy bizonyos emberek, embertömegek azon évezkednek, hogy mások hogy gyilkolásszák egymást (a film szerint) a valóságban? De ha már belecsöppentûnk, áldozatai lettünk, szedjük ki belõle, azt a minimális tartalmat, amit lehet. Nagyon jó példa, hogyan csapnak vissza a dolgok arra, aki elköveti õket. A média van akkora hatalom, hogy eszközeivel abnormális viselkedésre, gondolkodásra késztessen embereket, sõt tömegeket ([i:07f8d4b9b5]ez adja a mûködése iránti felelõsségét és azt a tényt, hogy nem lehet mentsége a pontatlanságra, a nemtelen eszközök felhasználására, mert már nem csak magának árt vele, hanem nagyon sok embernek[/i:07f8d4b9b5]). Mûködik a tömegpszichózis. Ahogy mûködött pl. az ókori Róma arénáiban is. Az emberek belevihetõk olyan álláspontokba, amiket egyébként nem vallanának magukénak, el se fogadnák. Ahogy az a filmben a 18 éves tanulólány szüleivel is megtörtént, akinek anyja, a kezdetekben még tiltakozott a lánya játékban való részvétele ellen - [i:07f8d4b9b5]itt még néztem, késõbb már csak a gép mellõl hallgattam, ahogy itt az egyik kollega :) [/i:07f8d4b9b5]-, de aztán egész jól belejött, és együtt termtették meg a hangulatot az öléshez (az autóban). És akkor jön a pofon, amiért ennyire nem számít semmit más emberek élete. Mert teljesen másképp néz ki ugyanaz a dolog, amikor a lányuknak kell megölnie valakit, mint amikor saját gyerekük agyonverését kell végignézniük. Szóval a film talán egyetlen mondanivalója, hogy gondoljuk meg jól, mit kívánunk másnak, vagy mit teszünk ellene, mert könnyen megkaphatjuk mi is ugyanazt. Ehhez persze nem kellett vona iylen mészárlás sorozatot bemutatni, de ha már megtette a rendezõ, nem kellett volna így elbújtatni az eseményt és a (feltételezett) tanulságot a hasonló szörnyûségek sorában. Mert ez így bemutatva az, aminek itt mindenki látja, szenny és mocsok.

Nem hiszem, hogy valaha is átvennénk ilyesmit. Elõször is, mert ez az Egyesült Államokban is csak egy fikció, ott se legális embert ölni, ezt nem gondolhatja komolyan senki. Másodszor mert egy tv-csatorna moráljába esetleg beleférhet az ilyesmi, de a mûködéséhez a törvények társadalmi szinten születnek. És nincs az a társadalom, hacsak nem érett meg a pusztulásra, amelyik legalizálná a gyilkosságot.
rapanui 2008 máj. 23. - 02:45:24
A valódiakat sem nézem, akkor minek nézzem a paródiáját?:)
De nem is akartam írni, pá:)
10/10
djnaras 2008 máj. 23. - 02:33:40 10/10
Jah, meg még annyi, hogy mennyire tükrözi és kifigurázza az amerikai fegyvertartási törvényeket, mentalitást, stb.
Kicsit próbáljátok meg ilyen elvont szemszögbõl nézni...
10/10
djnaras 2008 máj. 23. - 02:30:43 10/10
Szerintem meg marha jó. végre odabsznak a sok szutyok valóságsónak, és totálisan, extrém módon kifigurázzák azokat...:)
Ezek a rekonstruált esetek téma pl. nagyon ottvan...:)))
Nagyon jó az egész, ez kellett.
Nézzétek abból a szemszögbõl, hogy mennyi szutyok "valódi" valóságshow megy, és mindenki hogy nézi. Valahol már kellett egy ilyen én asszem...
1/10
Györgyi 2008 máj. 23. - 02:26:26 1/10
Nahát elég volt ennyi, ettõl totál leépülök.., csak véletlen néztem az elejét, és kiváncsi voltam írt e valaki véleményt a fórumba..
rapanui 2008 máj. 23. - 02:21:09
Ja még annyit, ne legyenek illúzióitok, ezt is importálni fogjuk(azaz a TV-2, vagy más mocsok adó), s már most készülhetnek a terhes anyák...kellemes kis gyeskiegészítés:)
rapanui 2008 máj. 23. - 02:19:12
Csak beleolvastam itt mi lehet ez, átkapcsoltam, 10 másodperc már sok volt belôle, de néztem vagy 2 percig hogy vajon tényleg jól láttam, hallottam-e:)
No comment többet, már ez is sok volt:)
Teki19870322 2008 máj. 23. - 02:11:08
most regeltem kb fél órája, de oks megjegyeztem.
De akkor sem kapcsolom vissza a tv-t. :)
1/10
Györgyi 2008 máj. 23. - 02:11:02 1/10
elmebetegség töményen
rapanui 2008 máj. 23. - 02:09:33
leírom ezt magyarul is: akik itt vannak, mind kivételek.
rapanui 2008 máj. 23. - 02:09:02
akik mitt vannak mindig kivételek:)
Teki19870322 2008 máj. 23. - 02:06:11
gondoltam, csak kénytelen voltam mégis megmagyarázni a dolgot. :)
rapanui 2008 máj. 23. - 02:04:26
persze vannak rosszabbak, de attól ez nem lesz jobb:)
Teki.....a kérdésem csak költôi volt, nem személykedés:)
1/10
Györgyi 2008 máj. 23. - 02:03:48 1/10
ez továbbképzés gyilkosoknak..
ggyuri 2008 máj. 23. - 02:02:26
Nem akarom a trágyát védeni, csak hát tényleg vannak ennél sokkal rosszabbak is, sok szempontból :)
1/10
Györgyi 2008 máj. 23. - 01:58:19 1/10
Én tudom, hogy film,d e itt pici gyerekek is szerepelnek, õk nem tudhatják hogy ez csak játék.Ezek az amerikaiak meghülyültek?
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu