Jázminillatú karácsony

Bakancslistához adom
magyar dokumentumfilm, 29 perc, 2006

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Karácsonyi barangolásra indulunk Dél-Amerikában. Iguaçut, a világ egyik legnagyobb és legszebb vízesését választottuk kiindulópontul, ahol három ország találkozik: Argentína, Brazília és Paraguay. A negyedik ország, amit meglátogatunk Uruguay. Azt szeretnénk megtudni, hogy a decemberi nyárban hogyan jut el ide rénszarvasok vontatta szánján a Mikulás? Van-e karácsonyfa, s vajon a jó gyerekeknek hoz-e ajándékot a Jézuska? Vagy éppenséggel egészen más errefelé a szokás? Utunk során megtudjuk, miért készítenek füvet és vizet a cipőjükbe január 6-án az argentin gyerekek, meg azt is, hogy Paraguayban karácsonykor miért a kerámiapiacon a legnagyobb a forgalom. Uruguayban találkozunk egy spanyol kórussal, mely magyarul énekel. Brazíliában pedig egy olyan óvodában járunk, melyben ugyan egyetlen gyerek sem magyar, mégis magyar szokás szerint ünneplik a karácsonyt. Bepillantunk pompásan feldíszített üzletekbe és tarka kirakodóvásárokba. Elmegyünk a hírhedt nyomornegyedekbe, a favellákba is. Találkozunk persze magyarokkal is, akik beavatnak bennünket a helyi szokásokba. No és közelebbről megcsodálhatjuk a világ legnagyobb és legpompásabb karácsonyfáját.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
offtopic
feketevipera 2011 dec. 26. - 19:51:57 Előzmény dantonb
Öööö... Biztosan Gyurcsányékra gondolsz, mert 2006-os a film. :)))
dantonb 2011 dec. 25. - 21:44:38
Nem volt olcsó az tuti,dehát telik pl a kirúgott dolgozók bérébõl ,ráadásul nem is csökkentették a kvetésüket ,sõt növelték ,mert a nyalást meg kell fizetni.
feketevipera 2011 dec. 25. - 21:41:31
Szép, szép, meg érdekes, csak éppen azt nem értem, számunkra miért is releváns ez a mûsor. Oké, hogy virtuálisan világot látunk, és megismerkedhetünk más kultúrák általunk esetleg kevésbé vagy egyáltalán nem ismert ünnepi szokásaival, de talán itthon is lenne elég felfedeznivaló, amirõl mûsor készülhetne, akár a karácsony kapcsán is. Mindegy, kuriózumképpen jó, viszont kíváncsi lennék arra, hogy anyagilag mennyire fájhatott a köztévének egy ilyen mûsor elkészítése.