Jégkorszak: A nagy bumm

Bakancslistához adom
Ice Age: Collision Course
korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető amerikai családi animációs film, 95 perc, 2016

Értékelés:

89 szavazatból
Szerinted?

A horda nem hordja el magát: a jégkorszak sztárjai (Sid, Manny és Diego), valamint rokonaik, szerelmeik és a tápláléklánc összes gyöngyszeme pályája legnagyobb, leglátványosabb kalandjába keveredik. Akkorába, amibe beleremeg a Föld! És egyszerre történik minden. Motkány véletlenül egy jégbe fagyott űrjárműre akad, de természetesen nem ért semmit, és természetesen hihetetlen folyamatokat indít be – pedig csak szokás szerint egy makkot szeretne elspájzolni. Ezalatt Manny a férjhez készülő lányától való elszakadást gyakorolja, Diego rájön, hogy a kardfog nem feltétlenül akadálya a családalapításnak, Sid pedig kénytelen szembenézni a ténnyel: az összes barátja rátalált az igaz szerelemre, csak ő nem. De azután szembekerül egy dögös lajhárlánnyal…
Bemutató dátuma: 2016. július 14. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
Marton12 2022 ápr. 21. - 18:03:31 8/10
Újabb filmhez képest jó volt, na nem olyan hű de nagy durranás, de jó. Még ez is hozta a Jégkorszak szintet, rendesen. Nálam az 5. helyen van. 10/8
E-Zsolesz 2019 jan. 06. - 11:03:27
Néhány kritikához tegyük hozzá, hogy a Jégkorszakot eredetileg soha nem gyerekeknek készítették és ezáltal nem hiába kapott TV-ben 12+ karikát. (Még román és luxemburgi joghatóság alatt is.) Innentől kezdve nincs értelme arról beszélni, hogy a poénjai mennyire ártalmasak lehetnek gyerekeknek. Már az első rész is tartalmaz felnőtt szatírát. A Jégkorszak az első olyan - animékre hajazó - modern ifjúsági animációs film, ami beindította ezt a XXI. századi gépezetet. Sajnos vagy nem sajnos módon azóta szinte kizárólag ilyen animációs filmek születnek nyugaton. Arról lehetne vitát nyitni, hogy ez jó vagy nem jó. Nyílván nagy közönségnek szól és ez (kisgyermekkor felett) mindenkinek jó, de a klasszikus mesék valóban kihaltak. Ez viszont már más téma volna.
yoolie 2017 jún. 13. - 22:21:53
Az elsõ része egész jó,el is szóltam magam,hogy na,ez kezdi a régi szép idõket idézni,aztán kb a felétõl minden percben le akartam kapcsolni :( A második fele bõdületesen gagyira sikerült sajnos,nulla poénnal és erõltetett idõkitöltéssel. Sajnálom,pedig jól indult :/
HarleyQuinn 2017 máj. 03. - 00:25:59
Ahhoz képest, hogy az elsõ része egy gyakorlatilag felnõtteknek (de minimum érettebb, intelligens, érzelmileg fejlett kamaszoknak) szóló, kedves, megható, drámai mese, szépen sikerült a második résztõl kezdve folyamatosan degradálni retardált óvodások szintjére. Tudom, hogy egy 5-6 éves kisgyerek minden böszmeségen elröhögcsél, és legalább a moziban elfárad, de azért ennyire ne tartsátok már kevésre a saját gyereketeket, hogy szerintetek tényleg erre van szükségük. Annyi jó rajzfilm készült a 90-es, kétezres években, ami esetleg még megmenthetné a kicsiket attól, hogy sekélyes, felszínes, elbutult bohócok legyenek, miért ilyenekkel sorvasztjátok az agysejtjeiket?
Adjátok már meg nekik az esélyt, hogy kicsit igényesebbé váljanak.
Nekem már a 2. rész is bohóckodás volt, a 3. teljesen indokolatlan és logikátlan, de ezek még elmennek. A 4. rész viszont felháborító, gusztustalan, szánalmas, nevetséges és mérhetetlenül ostoba. Szenny. Se minõség, se igényesség, se humor, se kreativitás, SEMMI pozitívum. Tömény idiótaság. Szigorúan tiltanám a gyereket tõle, mert retardált lesz, ha ilyeneket néz. Inkább üljön le 8 évesen South Parkot meg Family Guyt nézni, még azokkal is sokkal jobban jár.
Ez az új rész egy fokkal elviselhetõbb volt, mint a 4., de a jótól igen messze van. Sokszor unalmas, túl sok a szereplõ, ami érdekes lenne, azzal nem foglalkozik a film, ami uncsi, az megy fél órákig. Sajnos ez is iszonyatosan gyerekes és ostoba lett, az elsõ rész komolysága és érzelmi szintje után ez a színesállatos táncolóállatos szuperhepiendes mammutesküvõs ostobaság borzasztó. Konkrétan minden jó/ígéretes karakterbõl egy fogyatékos, unalmas idióta lett. A poénok gyengék, már amennyi van. A látvány elmegy, de annyira sablonos lett a történet, hogy nem tudott már annyira érdekelni. Hõseink megint megmenekülnek együtt a világvégétõl, azta, de izgalmas, nem is volt még ilyen 3x...
IMÁDTAM az elsõ részt, de most már nagyon remélem, hogy ez tényleg az utolsó volt, és nem tapossák meg még egyszer az elsõ emlékét.
A gyerekeknek meg tessék inkább mesekönyvet olvasni, meg régi Disney meséket nézni velük, mert teljesen idióták lesznek, ha ezeken a mai szemeteken nõnek fel.
Gollam247 2016 nov. 24. - 18:37:00
Az elsõ 2 része volt a csúcs, utána elkezdett önismétlõvé, fárasztóvá váni az egész franchise és még az új karakterek sem tudtak többet hozzátenni a story-hoz. már a 4. rész is piszkosul erõltetett volt, de ez még azt a szintet sem hozza, valahogy nem érzek már késztetést arra, hogy további folytatásait is megnézzem, már feltéve, ha lesz
2/10
deadscott 2016 nov. 23. - 20:54:55 2/10
Túl sok szereplõ, túl sok üresjárat, túl kevés poén.
2/10
3/10
GaborT28 2016 nov. 09. - 13:26:36 3/10
Miért kellett ennyire elbutítani ezt a mesét? Az elsõ 3 rész még tök jó volt; aranyos, eredeti és tényleg vicces. A 3. után meg kezdõdött a ripacskodás, ami ebben a részben teljesedett ki. Hülye tinipicsáktól kezdve minden negatívum megjelenik ebben a részben, ami a mai társadalomra jellemzõ; az énekelgetéstõl a mobilozáson át.... szörnyû volt; én egyáltalán nem találtam szórakoztatónak.
Robzombi 2016 nov. 09. - 13:25:14
Jégkorszak: A nagy bumm
Hogy egy szó viccel éljek , ez nem szolt akkorát :)

Az elsõ 2 rész után valahogy egyre kezd ereszteni a sorozat. Tudni kell mikor kel abba hagyni. A Shrek-nél is túl mentek, aztán jöttek azzal hogy az utolsó, de mint kiderült jön az újabb.
7/10
fanaf1@vipmail.hu 2016 nov. 08. - 14:28:23 7/10
Nem lehet megunni, mindig ki tudnak találni újabb és újabb történetet, jó szöveggel. A motkányt is lehet tovább és tovább szívatni! :D
senior321 2016 nov. 03. - 10:47:23
Igen, jól mondod. Mindenkinek más az ízlése. Nekem kifejezetten tetszett, sõt ...
Minden egyes perce lekötött, lehetett rajta röhögni is. Lehet én vagyok gyerekes a 25 évemmel, lehet.

De szerintem teljesen rendben volt ez a mese. Nyilván nem egy Oscar díjas alkotás, de azért átlagnál jobb volt.
De ez a pontozáson is látszik. :)
Kiabaal 2016 okt. 12. - 20:37:19
Rengeteg filmet láttam már és tiszteletben tartom, hogy mindenkinek megvan a saját ízlése, de ezt már nem lehet ráhúzni erre a "filmre". A valaha készültt legrosszabb filmként tartom nyílván, ráadásul ezt egy sikeres és (szerintem) egész jó animációs filmsorozat folytatásaként sikerült elérnie. NE NÉZZÉTEK MEG! Csak akkor olvassátok tovább, ha érdekel miért tanácsolom ezt. A film nem egyszerûen amerikaiaknak, hanem a naiv, buta, edukalátlan, vegán, sminkkirálynõknek készült, de sajnos még õket is csak abban tudja megerõsíteni, hogy amit csinálnak az rendben van és, hogy retardáltakra van szüksége az emberiségnek. SPOLIER: Már az elsõ jelenet egy röhejes elképzelést mutat a naprendszer keletkezésérõl, de ezt még viccesnek is lehet találni. A baj a második jelenetnél kezdõdik, ahol ugyanis megjelenik egy újabb mamut (az eddigi részekben magyarázatot kaptunk arra, hogy mégis hogyan lehet az egyetlen túlélõn kívül még egy), itt viszont az arcunkba toppan egy tini mamut, ami viselkedésével csak az eredeti Manfréd nevût irritálja, de hamarosan rá kell jönnie, hogy "tök jó arc". Ez a megállapítás gyökereiben téves. Épp az efféle magukat semmi elért eredménnyel is nagyra tartó, tiszteletlen, buta férgek a társadalom bomlasztói és a film még õket emeli piedesztálra és követendõ példaként emlegeti õket. Ha minden ember ilyen lenne a földön (és a homo sapiens kialakulása óta lett volna), akkor még a vadászat szakértelmét sem sikerült volna elsajátítani, nem létezne tudomány, technika, filozófia, igazság, civilizáció... A karatkter bármilyen rossz is, még nem elég ahhoz, hogy a filmet ennyi alapján becsmérelhessem, de a képi világon kívül minden ami, jó volt az elsõ részben megszûnt. Erõltetett és gagyi az összes poén, nincsenek benne mély érzelmek, nincs jó sztori nincs fordulat, nincsnek jó karakterek (még az eredeti pár is "megromlott") idõben és térben nem elhelyezhetõ és összeegyeztethetõ az eddigi földtörténeti tudásunkkal. Nem tudom miért, de engem idegesít a mértéktelen hülyeség, és a film nézése közben hasonlót éreztem, mint amikor kortársam kommentjét láttam a Facebookon, amint szent meggyõzõdéssel állítja, hogy ahhoz a húshoz, amit a boltban vásárol nem ölnek állatot. Csakhogy a film még ennél is rosszabb érzéssel töltött el. Ezen nem lehet nevetni. Ez nem az a kategória ami olyan rossz, hogy már vicces, nem, ez olyan rossz, hogy már nevetni sem lehet rajta. Egyszerre volt elkeserítõ, kiábrándító és felháborító. Kötelességemnek éreztem, hogy ezt megosszam veletek, talán életeket mentek vele. De ha ti is hasonló élményekre vágytok, akkor és csakis akkor nézzétek csak meg, de nem garantált, hogy nem lesz kényszerzubbony a vége. Jó filmnézést!
6/10
nikato 2016 aug. 29. - 21:01:26 6/10
SPOILER: Még hányszor jön el a világvége? Nem volt jó rész.
5/10
idõjós1010 2016 aug. 10. - 22:32:34 5/10
Hát 3D-ben néztük, de nekem nem tetszett. 3D érzetet abszolút nem adott a film, és igazából semmi mást sem. A végén egy mondat ütötte meg a fülemet a nézõtérrõl, amit egy gyerek intézett szüleihez, közvetlenül a záróképsorok után, ami így hangzott.: "Bocsi, hogy ezt a filmet választottam" . Ez KB mindent elárul. Gyenge, erõtlen darab. Rajzfilm sorozatba illõ. ...de mozijegyet venni rá túlzás. Bár meglepõen sokan megtették még mindig. Premier után csaknem egy hónappal.
Mayer Máté 2016 júl. 28. - 14:01:09
Szerintem nem volt rossz a film. Nekem tetszett.
nyugiss 2016 júl. 21. - 11:00:45
nekem már az elsõ része is elég volt :D

viszont egy"rajongó"ismim megnézte és azt mondta, hogy unalmas

de ahogy nézem, ezt már többen írták itt
i'mperfect 2016 júl. 18. - 00:50:28
Megnéztem, ráadásul 4D-ben, de kár volt pénzt költeni rá. Unalmas volt, alig vártam, hogy vége legyen. Nem tudom, ki szerint izgalmas még, ahogy a szerencsétlen motkány kergeti azt a nyomorult makkot már a 4. részben. Szerintem már sok. A sztori többi része sem volt nagy szám. Otthoni letöltésre oké, de a mozijegy árát nem igazán éri meg.
3/10
Gruber Hajnalka 2016 júl. 15. - 01:03:38 3/10 Előzmény somersby
Nem ájultam el sajn 4 FÕRE 6000 FT NEM ÉRT MEG SÕT!EZ MÁR UNCSI VOLT NAGYON
1/10
TitusLivius 2016 júl. 14. - 12:54:34 1/10
Neked biztosan. Lehúznak a magadfajtáról még ezerpárszáz forintot + pattogatott kukorica zéró kólával....amit akár értelmes filmek támogatására is fordíthatnál. Apropó: A Bear story vagy a When Marnie was there mikor jönnek már...?! Költõi kérdés volt; majd ha már nem zabáljátok két pofára az ilyen f0stalicska jégkorszaki aranytyúkokat.
somersby 2015 nov. 20. - 12:25:53
A Fox 2013-ban jelentette be, hogy 2016-ban új Jégkorszak-mozifilmmel rukkol elõ - a sorban az ötödik epizódot nyáron fogják bemutatni Amerikában. Ehhez a filmhez készült el egy már szokásosnak mondható rövidfilm Motkány (Scrat) közönségkedvenc karakterével. Lejjebb megnézhetõ, hogy a Cosmic Scrat-tastrophe címû filmecskében ezúttal milyen zûrbe keveredett a mókus-patkány.

Az Ice Age: Collision Course címet viselõ filmhez új karakter hangjaként olyan színészek csatlakoztak, mint Stephanie Beatriz, Adam DeVine, Jesse Tyler Ferguson, Max Greenfield, Jessie J, Nick Offerman, Melissa Rauch, Michael Strahan és Neil deGrasse Tyson.
A "régiek" (Ray Romano, Denis Leary, John Leguizamo, Queen Latifah, Seann William Scott, Josh Peck, Simon Pegg, Keke Palmer, Wanda Sykes, Jennifer Lopez) pedig természetesen mind visszatérnek.
A szkriptet Michael J. Wilson írta, amit Mike Thurmeier és Galen T. Chu álmodnak a vászonra.

Animated Short (teaser trailer) [HD] - http://www.youtube.com/watch?v=zgSNlmkJCpg

Bemutató dátuma: 2016. július 14.