Jégtörők

Bakancslistához adom
Slap Shot
15 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai vígjáték, 123 perc, 1977

Értékelés:

15 szavazatból
Szerinted?

Reggie Dunlop az egyik másodosztályú jégkorongcsapat veterán játékosedzője. A csapat szokás szerint rossz passzban van, és Dunlop mindent elkövet annak érdekében, hogy ne kerüljön a védenceivel együtt lapátra. Sajátos módszert választ ahhoz, hogy megállítsa a csapat lecsúszását, és visszahódítsa a vészesen gyérülő szurkolótábort. Beveti a vezetőség által áron alul szerződtetett, enyhén infantilis testvérhármast, akik a szó szoros értelmében a jégbe döngölik, palánkra kenik és miszlikbe aprítják az ellenfeleket - a rajongók rohamosan növekvő tömegének legnagyobb örömére.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Valöriee 2014 jan. 10. - 12:29:16 Előzmény ceia
Én jégkorong szurkoló vagyok. Magyarországon megnézheted a MOL Ligát vannak benne verekedések... de nem állandóan. Az elmúlt másfél évben kb 3-4 verekedést láttam a hazaiaknál. De az éven ezek nagyon lecsökkentek. Ez nem Amerika itt nem igazán vannak verõlegények...Ütközések és sérülések vannak, de a fociban is meg lehet sérülni. Ezek az emberek ezt az életet választották és ha kell törött újjal, frissen varrt testtel visszamennek játszani.. Szerintem egy nagyon hangulatos sportág és itt nincsenek problémák a csapatok és a szurkolók között...:)
1/10
offtopic
ceia 2012 okt. 09. - 17:51:30 1/10
Így van, és ez a helyzet a futballal, vízilabdával is - manapság a labdasportok durvábbak, mint a küzdõsportok. Ennek szerintem az az oka, hogy a két többfõs csapat afféle mini-hadseregként funkcionál, és amit játszanak, az inkább háború, mint sport a szó nemes értelmében. Ez a futballnál jön le leginkább, ahol még a szurkolók is összecsapnak. Szó szerin úgy fogják fel, mint egy háborút, vesszen aki ellenség. És az egész mögött a média áll. Gyerekkoromban én is szerettem a focit, és drukkoltam a Vasasnak. Akkor eszünkbe sem jutott volna, hogy egymásnak menjünk, csak mert másik csapatot kedvelünk. Maximum megvitattuk, ki miért jobb. De tiszteltük a másik véleményét, állásfoglalását. A jégkorongot sosem kedveltem egyrészt a durvasága miatt, és mert alig látni a korongot, s nagyon fárasztó a szemnek is azt követni a fehér felületen. Ma nem szeretem egyik labdás csapatsportot sem. A durvaságra visszatérve: a K1-et pl. szeretem, és a nehézsúlyú boxmeccseket is megnézem. De mindenki érti, mi a különbség küzdelem és durva agresszió között.
AvatáR Gil Maerth 2012 jan. 24. - 09:09:50
apró remek.
Newman szenzációs.

Ez a film több mint egy sportos, jégkorongos valami.
egy kórkép.
hogy hová jutottunk- fõleg a sport
végsõ soron igaz is: egy Színjáték - ahol a bíróknak semmiféle ráhatása sincs játékosokra, se a játék menetére.
Talán nem így van? sajnos igen.

Az a 2 perces kiállítás egy vicc. Pláne súlyos testi sértések után, amit a való életben akár börtön is követhet.
sajnos a Jégkorong is régesrég elfordult az alapjaitól, mesterségesen felduzzasztott showbiz lett.
ahol hiába vagy te fair play-es ha az ellenfél brutális, irgalmatlan, és nyíltan ütlegel.
az még a Küzdelem címkébe se fér bele!

ami a pályán zajlik minden csak nem egymás tiszteletén alapuló sport.

Ez a Film tökéletesen rátapintott erre a dologra.
ebbõl a szempontból 10/10-es.
Felkavaró.
szemnyitogató, mint a Fegyvernepper címû film.


10/7 - mert jó.
7/10
Rahar 2012 jan. 23. - 23:57:43 7/10
Osztom a véleményed, még nem láttam, de ma megnéztem, tetszik a film. Jó az alaptörténete, végig lekötött. Nem érzek semmi kiemelkedõt a filmben, mégis jó filmnek tartom.
Ford Mustang 2012 jan. 23. - 22:39:54
Nagyon jó kis klasszikus, nem egy ismert, annak ellenére, hogy egy színészlegenda szerepel benne, még szerencse, hogy ez nem sokat nyom a latba.
4/10
seprunyel 2012 jan. 23. - 13:12:00 4/10
Segítség a portnak.
http://www.imdb.com/title/tt0076723/
gtothistvan 2008 jún. 29. - 20:02:48
Paul Newmannak egyáltalán van rossz filmje??? Nekem pl a "színek" csücske. A rendelkezésre álló üz.küldõ rovat kevés, az Õt magasztaló kritika terjedelmére.