Jégvarázs

Bakancslistához adom
Frozen
6 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai animációs film, 108 perc, 2013

Értékelés:

384 szavazatból
Szerinted?

Miután a hatalmas Hókirálynő, Elza örök télbe taszítja Arendelle királyságát, reménytelenül optimista nővére, Anna összefog a vad hegyi emberrel, Kristoffal és hűséges rénszarvasával, Svennel, hogy megtörjék a jeges varázslatot.
Bemutató dátuma: 2013. december 5. Forgalmazó: Fórum Hungary

Stáblista:

Díjak és jelölések

 • BAFTA-díj

  2014
  Legjobb animációs film
 • Golden Globe-díj

  2014
  Legjobb animációs film
 • Oscar-díj

  2014
  Legjobb animációs film
 • Oscar-díj

  2014
  Legjobb betétdal: Kristen Anderson-Lopez
 • Golden Globe-díj

  2014
  Legjobb betétdal jelölés: Kristen Anderson-Lopez

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Canben márc. 15. 18:52:55 10/10
Nem értem ezt a sok negatív hozzászólást. (Persze több a pozitív ahogy néztem.)
Mikor lett ennyire cinikus a világ, hogy egy ilyen szép, megható történetet ennyien lehúznak és kritizálnak? Persze ízlések és pofonok, a véleménynyilvánítás szabad. De akkor is.
Többen azt róják fel a filmnek, hogy sok az éneklés benne. Persze, mivel ez egy gyerekeknek (és felnőtteknek is) szóló musical. Ez olyan mintha valaki azt kritizálná, hogy egy vígjátèkban viccelődnek, és túl sok a poén.
A karakterek is rendben vannak. Anna egy végtelenül pozitív, nyitott személy, aki örökös optimizmussal tekint a világra, annak ellenére, hogy magányosan telt a gyermekkora. Megteszi amit kell, megy előre, viszi a történetet, olykor csalódik, de nem adja fel soha.
Elza úgy nőtt fel, hogy a szülei elzárták a világtól és a testvérètől is. Nyomasztja és megrèmíti az ereje, amit nem ismer és kontrollálni sem tud. Csak próbálja azt tenni amit a szülei mondtak neki, hogy tartsa titokban az erejét, ami persze nem sikerül. Nem minden tette hibátlan, de alapvetően nem akar senkinek ártani.
A hóember, Olaf meg egy bizakodó, jószívű és vicces karakter, aki kell egy ilyen történetbe, mert vannak olyan részek, ahol a nehéz pillanatokban fellèlegzünk a megszólalásaitól. Ja és önzetlen(a film vége felé), amit nem minden ember mondhat el magáról ebben a világban.
Szerintem érdemes megnézni a Jégvarázst. A testvéri szeretetről, szerelemről és a barátságról is szól. Olyan történet ami a régi idők klasszikus Disney meséire emlékeztet. Katartikus élményt nyújt az érző szívű embereknek.
Nándi23 2022 máj. 11. - 11:37:53
Milyen gonosz képük van, egyik se szimpatikus.
Kit Fisto 2021 aug. 20. - 08:11:37 Előzmény Ivy00
Az énekeket akkor sem kéne szinkronizálni, úgysem kiváncsi senki a szövegükre. Az inkább zene. És a gyerekek is hallgatnak külföldi pop előadókat is, és jé, szinkron nélkül és érdekli őket úgy is. A vidám, vicces karakter még rendben volna, de ez a hóember valami más, ahogy írtam, egy egy pojáca. Egy irritáló, fárasztó, ízléstelen, minőségrontó elem. Jó ellenpélda a Jégkorszak motkánya. Az csak jobbá tette a filmet. Mert valóban vicces. Ha a Disneynél hagyomány énekelgetni egy flmben, akkor ez rossz hagyomány. Egyszeűen baromság, hogy megy a történet, ami addig normális, események vannak, párbeszédek vannak, kalandos elemek, aztán egyszer csak elkezdenek a szereplők énekelni és táncolni? Nem voln a jobb, ha csak úgy folytatódna a film? Képzeljük el ezt a Columboval, vagy Indiana Jonesszal. Egyből nem lenének olyan jó filmek. Ahogy ez sem.
10/10
Révész István 2021 febr. 13. - 21:44:56 10/10
Alap(rajz)film :) Akinek szép a lelke, rezonál rá :)
5/10
blaze86 2020 dec. 22. - 11:39:42 5/10
Kifejezetten erőltetettek ezek a magyar dalszövegek, ha jól emlékszem, Szente Vajké? "cudarul ziziül hangzik" meg hasonlók... hol vannak már Bolba Tamás dalszövegei a '90-es évekből? :(
Ivy00 2019 nov. 05. - 02:51:48 Előzmény Kit Fisto
Elfelejted, hogy ez egy elsősorban gyermekeknek (illetve gyermekes családoknak) készült mesefilm. Hányan vinnék el a moziba a gyereküket egy feliratos filmre? A hóember is a célközönség miatt került a filmbe és ugyanezért vannak a dalok is szinkronizálva. Hasonló vicces karakter (általában valamilyen állat, vagy egyéb kis kedvenc) hagyománynak számít a Disney rajzfilmekben, ahogy az éneklés is.
Kit Fisto 2019 nov. 01. - 19:06:02
Elkezdtem nézni a képeket. Ez az! Végre nem karikatúra-szerű idióta állati, nem ritkán amorf karakterek, hanem végre emberek, és milyen szép a grafika! De akkor megláttam a hóembert és vége lett a tetszésnek. Ő rontja el az egészet. Idióta, ripacs, bosszantó, irritáló pojáca, ami nélkül űgy tűnik, nem tudnak animációs filmet készíteni. Ahogy olvasom itt, sok benne az éneklés. Egyáltalán minek énekelni egy filmben? Ráadásul, ahogy ismerem a magyar "munkatársakat", 100%, hogy azt is szinkronizálták, azaz az eredeti, akár híres színészek éneke helyett lehet magyar, énekszínvonalban sehol sincs szinészeket hallgatni. Nehogy már meghagyjanak valami értéket, amit csak tudnak, kiölnek belőle. Itt üzenem nekik, hogy már régen feltalálták a feliratot! Az éneket NEM kell szinkronizálni! Sajnos továbbra sincs áttörés az animációs filmekben. Valahogy hanyagolják az emberi karaktereket. És amelyikben vannak, abban is vannak beszélő állatok, stb. Miért nem lehet olyan filmet készíteni, mint a rendes filnek, csak animációval? Amivel még izgalmasabb kalandokat lehetne megvalósítani, mint élő szereplővel. Én az ilyet várom, lehet, hogy hiába.
4/10
Péter Chupi 2019 febr. 09. - 12:12:46 4/10
Túlságosan amerikai ! Sok egoista, önimádó, nagyképű szereplő. A mellékszereplők meg egyenesen hülyéknek vannak beállítva. A történet maga nagyon jó, de a kivitelezés sokat ront rajta.
10/10
csomolungma 2018 ápr. 15. - 17:35:19 10/10
Spoiler a kovetkezo hozzaszolasommban
10/10
csomolungma 2018 ápr. 15. - 17:34:38 10/10
Megneztem a parommal is, es arra jutottam, bar eloszor nezve tetszett, mostmar elegge korvonalazodott milyen gyomorforgato a nover Elza viselkedese. Rettenetesen unszimpatikus, a meset tenyleg csak az mentette meg hogy a vegen helyrehozta a hibait.Egyebkent egy vegtelenul onzo, visszataszito jelenseg! Sajnos az eletben is nagyon sok idosebb rosszabb kepessegu, vagy butabb, komplexusos testver gonoszkodik a kisebb testverrel, szoval a tanulsag az, nem kell mindenaron megfelelni senkinek, koldulni a szeretetét! Aki menthetetlen azzal nem lehet mit kezdeni, mert maskent csak szo szerint megbetegit vagy elatkoz es a bajt hozza az emberre.
Gabrella 2016 dec. 26. - 12:47:26
Jó volt.Most néztem végig.
Torolt Felhasználo 2016 máj. 24. - 21:31:03
Szóval ez a Tangled 2, ahol egy aranyhajú kislányt ismét bezárnak egy toronyba.

És simét a zseniális ötlet: idegenítsük el a mindenkitõl, hátha elkezdenek félni az ismeretlentõl mikor majd mégis elõkerül! Milyen jó lesz! Fõleg ha egyáltalán nem engedjük neki használni ami mindenképpen elõtör belõle! Az lesz ám a biztonságos! Tökre kaptunk egy Vadócot az X-menbõl...

Az agymosás után pedig hogyan is sikerült elénekelni azt a dalt?

"Három évvel késõbb" - mihez képest? Nyilvánvalóan nem a balesethez épest, mert az után mutatják hogy jelentõsen nõttek. És mi köze a Palota megnyitásának a királyság termékeihez? Nem a Palotában van az egész királyság, maximum a királyi család és a személyzetük. És hát csak Fagyoskát akarták elrejteni - nem? Õk kijártak - nem? És miért beszél magában a jányka? Õrült?

Btw, eza fagyasztás szép és jó, de mit eszik? Az ország biztos éhezik, és ezrek, tízezrek halnak éhen, de õ hogy van életben a semmi közepén?

És most néhány szó a leszbikus felhangokról.
A magyar szinkron teljesen eltûntette az angol eredeti "coming out" felhangjait a "Let it go" számból, de nem akarnék leragadni itt. Sokkal jobban zavar ugyanis a barna csaj jégvárba való megérkezésekor felcsendülõ nóta. Ott úgy tûnik, hogy bár Elza és Anna testvérek, UGYANAKKOR szeretõk is!
"Mikor legutóbb bemutattam egy fiút megfagyott minden."
"Nagyon sajnálom a történteket. Ha tudtam volna..."
"Anna, én ide tartozom."
"A kérdés most már nem csak rólunk szól."
"Én mától mindörökké fognám a kezed."
"Mától mindörökké melletted lennék."
"Anna, it csinálsz itt, ez tévedés."

Az angol verzió:
"You don't have to keep your distance anymore."
"the first time I understand"
"we can head down this mountain together"
No és ugye a végén az igaz "szerelem"... is köztük van (legalábbis Elza bele vanesve Annába).

Azaz a Disney korántsem olyan progresszív a melegség megítélésében. Inkább durván elítéli. Azt mondja ha engedünk a melegeknek, akkor azok rögtön vérfertõzést követnek el, és állatokkal házasodnak (ami persze fura, a Szépség és a Szörnyeteg után, de hát).

Valójában meg annyit mutogatja a barna a bugyiját, hogy bele lehet látni egy pornót, amiben elõször dug a herceggel, majd a jegesemberrel, majd a hercegnõvel... Bár lehet a jégemberrel csak a film végén. Persze sok-sok eufemizmussal, de ott van.

A forgatókönyv legnagyobb gondja a film elsõ kéthamradában szerepló Frigid Kisasszony karaktere. A többi így-úgy elmegy.
10/10
Pávaszem 2016 máj. 12. - 17:16:15 10/10
Megnéznéd újra 3D-ben a moziban? Írj privit!
10/10
Pávaszem 2016 febr. 01. - 14:24:02 10/10 Előzmény varga.d.199897@gmail.com
Az nem elírás. Ebben a történetben Elsa a Hókirálynõ. Lehet, h más történetben vki más, de annak ehhez semmi köze.
Inkább más elírás van az ismertetõben: szó nincs gonosz varázslatról. Ez a legkirályabb varázslat, amit csak el lehet képzelni! Bárcsak nekem is lenne ilyen havas varázserõm! Mindig arra vágytam, h nyár közepén elkezdjen esni a hó. Meg milyen poén lenne, ha vki belémköt a sötét utcán, csak seggbelövöm egy kis tüskés jéggel. :D
varga.d.199897@gmail.com 2016 jan. 13. - 22:24:52
Hiba a leírásban. Elsa nem hókirálynõ. Esla és Anna annyának a nõvére (Ingrid) a hókirálynõ. Egyébként a legjobb animációs film. De mégjobb az egyszer volt, hol nem volt-ban való folytatása. (4.évad).
10/10
Pávaszem 2015 dec. 13. - 15:38:20 10/10
Fantasztikus! A látvány, a zene, a hó... Gyönyörû történet, értékes mondanivalóval.
10/10
Eliza2 2015 okt. 23. - 17:21:08 10/10
Legjobb Disney film a világon! :) Szól a szeretettrõl, a testvériségrõl és sok benne a tanulság :)
Mindenkinek ajánlom :)
6/10
Újvállalkozó 2015 aug. 23. - 22:37:13 6/10 Előzmény Giny K
6/10

Egyszer meg lehet nézni, bár a sok énekelgetés már engem is idegesített néha. Lehet, hogy rég láttam már Disney filmet, de a régebbiekben nem fakadtak dalra ilyen sûrûn.
Ivy66 2015 ápr. 21. - 14:44:11 Előzmény oswaldka94@gmail.com
Kár, hogy nem láttad moziban, mert a 3D nagyon sokat dobott az amúgy is szép látványvilágon. (Mondom ezt úgy, hogy korábban egyáltalán nem voltam oda a 3D-ért.)
Giny K 2015 ápr. 20. - 19:07:04
Kicsit csalódott voltam, legalább is az Oscar-díjak után valami különlegesebbet vártam.
Tipikus Disney-film volt, ment a cselekmény, közben idõnként beleénekelgettek...
Viszont a kicsavart "megváltó szerelem" kliséje tetszett! :-)
(Na jó, az animáció sem volta rossz... :-) )
Összes hozzászólás