Jegyzetek egy filmhez Indiáról - Szanaá falai

Bakancslistához adom
India di Pier Paolo Pasolini
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott olasz dokumentumfilm, 48 perc, 1968

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Pier Paolo Pasolini két dokumentumfilmet készített az olasz televízió számára. Az egyikben egy Indiáról tervezett játékfilmje forgatását készíti elő. A tervezett film témája egy ősi indiai legenda a maharadzsáról, aki feláldozza magát, hogy megmentsen az éhhaláltól egy tigris családot. Pasolini azt szeretné kideríteni, hogy a modernizálódó Indiában mennyire lenne hitele ennek a történetnek. Miközben a kérdéseire adott válaszokat hallgatjuk, megismerkedünk a tervezett filmhez kiválasztott, az ősi legenda visszfényét még magukon viselő arcokkal és sok mindet megtudunk a modern India problémáiról is.
A Szanaá falait a rendező az Ezeregyéjszaka virágainak forgatása során készítette. A világ egyik legősibb városát mutatja meg 1971-ben, amikor reális veszély volt a város falainak lerombolása. "Az Unescóhoz intézett felhívás formájában" készült dokumentumfilmben Pasolini síkraszáll az ősi kulturális értékek megvédése mellett.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Gabriella54 2010 nov. 08. - 20:11:33
Maximálisan egyetértek! A legcsodálatosabb evangélium-feldolgozási is a nevéhez fûzõdik, olyan káprázatos és emberi "változatát" még sosem láttam, mint amilyennek õ álmodta filmre Máté evangéliumát!
hurvanyek 2010 nov. 08. - 19:48:42
P.P.Pasolini zseni volt.A nagy generáció tagja(Fellini stb..)