Jelenetek egy házasságból

Bakancslistához adom
Scenes from a Marriage
15 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai dráma minisorozat, 60 perc, 2021

Értékelés:

32 szavazatból
Szerinted?

Az eredeti sorozat által boncolgatott kérdéseket lebilincselő módon újravizsgáló ötrészes miniszéria egy jelenkori amerikai házaspár szemüvegén keresztül elmélkedik a szerelemről, a gyűlöletről, a vágyról, a monogámiáról, a házasságról és a válásról. Mira (Jessica Chastain) egy techcég magabiztos, ambiciózus igazgatója, akit nem elégít ki a házassága, míg férje, az intellektuális és alkalmazkodóképes filozófiaprofesszor, Jonathan (Oscar Isaac) kétségbeesetten igyekszik érintetlenül megőrizni a kapcsolatukat. A Jelenetek egy házasságból mindvégig Jonathan és Mira sokrétű személyiségét tanulmányozza: végső soron mindketten tudják, hogy a házasságukat nem egyetlen esemény vagy hiba dönti romba. Az eredmény egy radikálisan őszinte sorozat, amely a közönség számára betekintést enged két, a gyűlölet és a szeretet érzése között szétszakadó ember magánbeszélgetéseibe.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
ABanonym 2022 szept. 10. - 21:14:53 10/10
Eszméletlen jó! Ledöbbentem a színészi játéktól, és végig lekötött, roppant izgalmas és igényes!
Többször elmondom hogy nagyon szeretem az életszerű filmeket. Ilyen atmoszférát teremteni....egyszerűen zseniális!
8/10
Samu-Nagy Emese 2022 ápr. 14. - 08:35:35 8/10 Előzmény Ildchen
Szerintem azért tűnhet "zagyvaságnak", mert hosszabb idő telik el a találkozások között. Van hogy egy év is. Kihagyásos technikával dolgozik. Ezzel most nem mondtam újat, nyilván, :) csak nekem éppen ez tetszik benne, hogy egy "gyászfolyamatnak"(egy kapcsolat szétesésének) ennyi arcát és viszonyrendszerét mutatja be. Váratlan belső motivációk törnek fel, mindig elcsúszásban van a két ember. A vége pedig kifejezetten szép gondolat, bár nem tudom, hogy lehet e igaz, mert nem voltam ilyen helyzetben: hogy akkor találnak vissza egymáshoz egy tét-telen, önazonos szeretetben és kötődésben, amikor már annyira távol van egymástól az életük, hogy nem kell egymás előtt szerepet játszani. Nekem az utolsó rész arról szól, hogy már elvárások és előítéletek, rossz beidegzződések és harc nélkül képesek szeretni egymást, aminek persze az a feltétele, hogy ne éljenek együtt. Nem ideális kapcsolat, de ez van.
8/10
Gaddemon 2022 jan. 11. - 16:34:57 8/10
A férjem az első pár perc után kiszaladt, hogy ez unalmas. Én viszont komolyan nem értem, hogy lehet ez bárki szerint unalmas. Pláne, akinek volt már hosszabb, tartalmasabb kapcsolata, annak szerintem kötelező lenne megnéznie ezt a sorozatot. Imádtam mindkét színész játékát, és nagyon tetszett, hogy semmi nem volt fekete-fehér. Üdítő volt az is, hogy most a nő volt az, aki a gyerek ellenére kilépett a kapcsolatból, ami számára már nem volt működőképes. Meg tudom érteni. Nem mondom, hogy így cselekedtem volna, de nagyon átéreztem. Különösen a második részt volt nehéz végignéznem, de mindegyikben voltak keményebb jelenetek. Kicsit a Closert juttatta eszembe, pláne, ahogy képtelenek voltak egymástól elszakadni. Órákig lehetne erről a filmről beszélgetni.
8/10
Ildchen 2021 dec. 25. - 10:42:02 8/10
Nekem nagyon kettős érzésem van. Mert egyrészről eléggé zagyvaság pszichológiailag, főleg a vége. Nem tudjuk, hogy miért váltakoznak olyan sűrűn a szándékok, állapotok. Viszont ami miatt abbahagyhatlan, az a két színész játéka, az valami egészen zseniális.
8/10
Samu-Nagy Emese 2021 nov. 27. - 15:23:29 8/10
Nagyon jó sorozat. Különösen Oscar Isaac remekel, bár övé a szimpatikusabb karakter. Nekem nőként nehéz együttéreznem egy gyerekét -ha csak pár hónapra is - hátrahagyni képes nővel. Bár Mira karakterében is vannak erősen átélhető pontok, szóval törekedtek rá, hogy ne legyen "jó zsaru - rossz zsaru" felállás a kapcsolatban. A szinkron tényleg meglepően jó. Eredetiben néztem végig, aztán most hogy újra leadták szinkronnal, belekezdtem megint, és nicsen hiányérzetem szinészileg a magyar változattól.
10/10
Buga Jakab Alfonz 2021 nov. 25. - 22:30:03 10/10
Nagyszerű. Akit elkap, az nem tudja abbahagyni. Tökéletes alakítés, és még annél is jobb szinkron, kár, hogy most még csak az első két részben. Maradandó elmény, higgyétek el.
9/10
Sophie_Western 2021 okt. 11. - 20:58:44 9/10
Az elidegenítő effektus nagyszerű benne. Lekötik a nézőt a hosszú dialógusok.
drrencz 2021 okt. 04. - 23:03:42
Tökéletes játék a 2 zseniális színésztől,engem magával vitt,átjött mindkét fél érzelmi hullámvasutja.