Jenkik

Bakancslistához adom
Yanks
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német-angol-amerikai filmdráma, 141 perc, 1979

Értékelés:

19 szavazatból
Szerinted?

1942-től Európa megszállásáig több mint egymillió amerikai érkezett Angliába. A katonák vagy a fronton, vagy az amerikai bázisokon teljesítettek szolgálatot. Eközben természetesen a helybéliekkel is kapcsolatba kerültek. A film három angol nő történetét meséli el, akiknek életét megváltoztatta a jenkik jelenléte. Helen, a Vöröskereszt önkéntese. Férje a fronton, ő otthon a kisfiával és számtalan, megoldásra váró gondjával. Nehéz ellenállni a kedves és gondoskodó John közeledésének... Mollie, a kalauznő szemtelenül fiatal, szemtelenül csinos és nyíltan vállalja, hogy imádja a jenkiket. Jean érzékeny, visszahúzodó lány, gyűrűs menyasszony. De amikor megjelenik az életében Matt - egy újabb jenki - rádöbben, hogy csak a szülei akaratát teljesítené, ha a vőlegényéhez kötné az életét. Érzelmei és a szenvedély Matthez hajtja. Szerelem a háború árnyékában.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
offtopic
Midnight67 2020 máj. 07. - 23:07:03 Előzmény Jim Hacker
" Richard Gere azt nyújtja amit tud: jó megjelenés, nulla színészet " - Pedig érdemes jobban odafigyelni rá, példának okáért: Elfelejtett idő, Rókavadászat, A Sakál. Egyikben sem a megszokott alakítását nyújtja.
8/10
Ráday Imre 2020 máj. 07. - 22:49:30 8/10
Inkább az érzelmekre (ilyen helyzetben) megy rá, kis humor. A kor hangulatát jól visszaadja.
Ami meglepett, hogy Richard Gere-hez passzolt Selmeczi Roland hangja. :)
Egyszer jó volt leülni elé, talán lehetett volna rövidebb kicsivel.
Jim Hacker 2019 nov. 04. - 11:13:16
Díszletek, korhűség, hangulat tetszettek. A britek és a helyszínek is jók benne.
Az amerikaik közt elvétve van néhány színész. Richard Gere azt nyújtja amit tud: jó megjelenés, nulla színészet. Részemről el van felejtve ez a film.
gadus 2015 jan. 29. - 10:15:55
Ezek a büdös jenkik osszák nekünk az észt a toleranciáról? 50 éve még a busz hátuljába is csak csendben utazhattak feketék, a filmbe meg majdnem megöltek egy szinest mert fehér nõvel mert táncolni.
9/10
Hematit 2014 okt. 03. - 19:31:04 9/10
Egyik kedvenc filmem! :) Örülök neki,hogy megint vetítik! Naná,hogy nézni fogom! :)
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu