Jerichow

Bakancslistához adom
német filmdráma, 93 perc, 2008

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

A szótlan Thomas, akit dicstelenül elbocsátottak a hadseregtől a Németország egyik leggyérebben lakott területén található Jerichow városkába érkezik. Megismerkedik Alival, a török vállalkozóval, aki nehéz munkával vált sikeres üzletemberré, 45 imbisz-bódé büszke tulajdonosává. Amikor Thomas megismeri Ali feleségét Laurát is, feszültségekkel teli kapcsolat alakul ki a három egymástól nagyon különböző ember között.Izgalmas lélektani dráma, melyet a főszerepekben állandó szereplőivel, Nina Hossal és Benno Führmann-nal rendezett. A postás kétszer csenget motívumát felhasználva, Hoss és Führmann a filmben Hoss férjének (Hilmi Sözer) a meggyilkolását tervezi. De aztán mégis minden másképp történik.

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • Velencei Nemzetközi Filmfesztivál

    2008
    Arany Oroszlán jelölés: Christian Petzold

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Bolond Pierrot 2011 máj. 12. - 15:26:39 10/10 Előzmény bourne
Én ugyan nem láttam még ezt a filmjét, de a rendezõ több alkotását is ismerem, és olvastam már hazai blogokon szintén negatív kritikákat a filmmel kapcsolatban. Ebbõl arra a következtetésre jutottam, hogy ennek is zseniális filmnek kell lennie, csak éppen teljesen mást vártok egy filmtõl, mint amit kellene (vagy amitõl szerintem egy film jó). Az a kritika elsõsorban a történet sablonosságát, kiszámíthatóságát, meglepetéseket-nem-tartogatóságát veti fõ kritikaként a film/rendezõ szemére. No, igen, de egy filmnek tényleg egy történetet kell elmondania!? Tényleg az a legfontosabb, hogy egy történetet meséljen el!? De hiszen arra ott a (kép)regény!
A film alapvetõen mozgókép. Kép + zene + hangulat + érzelem + színészi játék (amit egyébként dicsér is az említett blogkritika, minden lehúzása dacára!)...
10/10
Bolond Pierrot 2011 ápr. 04. - 11:43:09 10/10 Előzmény Bolond Pierrot
Nincs véletlenül meg valakinek magyarul?
10/10
Bolond Pierrot 2010 jún. 03. - 09:11:38 10/10 Előzmény bourne
Én sajnos még nem láttam a filmet, de Petzold több filmjét láttam már és nagyon kíváncsi vagyok már a magyarországi bemutatójára... Remélem lesz! :)
bourne 2009 máj. 16. - 01:02:53
egy repülõút során sikerült megnéznem a filmet ... hát azt kell mondjam, h a korábbi feldolgozásokhoz képest harmatgyenge ... ennél még az amcsik is jobbat csináltak ...
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu