John Rabe

Bakancslistához adom
francia-kínai-német életrajzi dráma, 134 perc, 2009

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Szereplők

John Rabe
Dr. Georg Rosen
Dr. Robert Wilson
Valérie Dupres
Dora Rabe

Hozzászólások

Szerinted?
majorlacko 2013 szept. 12. - 09:43:44 Előzmény stomachh
Ezt a filmet nálunk nem láthatja széles közönség. Érthetetlen okokból ugyan. Maga a nankingi rettenet is tabu valamiért, de az már egyenesen bemutathatatlanná teszi, hogy egy gigantikus horogkeresztes zászló nyújt védelmet a japcsik ellen és a gonosz nácik kínaikon segítenek. Ráadásul az anno a németek által felszerelt és kiképzett kínai katonák tök úgy néznek ki, mint a wehrmaht ferdeszemû katonái. Totál gáz, még a végén kiderül, hogy voltak emberbaráti cselekedeteik is a gaz németeknek?
Lichi 2011 okt. 25. - 12:41:00 Előzmény stomachh
A filmet 2011. október 31-én 20.15-kor játszák a zdf-en (ha a Port feltöltené a mûsorát, akkor kiderülne a keresésbõl is).

John Rabe - Der gute Deutsche von Nanking
Historiendrama
D / CZ 2008
www.johnrabe.de

23.40-kor pedig dokumentumfilmet vetítenek a történelmi tényekrõl.
9/10
stomachh 2011 aug. 22. - 21:33:36 9/10
A film a címszereplõ német üzletemberrõl szól, aki a 30-as években a Siemens gyárát igazgatta a kínai Nankingban. Amikor a japán seregek elfoglalták Nankingot, õ és társai (németek és britek) létrehozták a védelmi zónát, ahol 200.000 kínainak nyújtottak védelmet a japán hadsereg mészárlásai elõl.
A film megtörtént eseményeken alapul.

A téma miatt a filmet akaratlanul is összehasonlítja az ember a Schindler listájával. A film nem annyira grandiózus, mint Spielberg mûve, de a történet megrendíti az embert. A film több filmes díjat megnyert fõszereplõ, kosztüm, díszlet, legjobb film kategóriákban. Emelett kiemelném még Steve Buscemi alakítását, mely szintén kiváló volt. Sokat gondolkodtam a pontszámon, felfelé kerekítve legyen egy gyengébb 9/10.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu