Jön Harold!

Bakancslistához adom
Her er Harold
16 éven aluliak számára nem ajánlott norvég vígjáték, 87 perc, 2014

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

Harold (Björn Sundquist) már negyven éve ugyanazt a kis családi vállalkozását vezeti feleségével: bútorokat értékesítenek egy norvég kisvárosban. A nyugdíjas korhoz közelítő férfi hirtelen a csőd szélére kerül, amikor a svéd IKEA éppen Harold bútorboltjának a szomszédságában nyitja meg legnagyobb norvég üzletét. Harold viszont nem hagyja, hogy élete munkáját nyom nélkül eltörölje a multi, hogy a tömörfa bútorok helyét végérvenyesen átvegyék a lapraszerelt konfekciók: pisztolyt ragad és nekivág Svédországnak. Azt tervezi, hogy elrabolja az IKEA alapítóját, Ingvar Kampradot (Björn Granath) és bosszút áll. Az eszelős ötlet végrehajtásában segítségére lesz egy svéd tinédzserlány, Ebba (Fanny Ketter), akivel út közben ismerkedik meg.
Bemutató dátuma: 2015. június 25. Forgalmazó: Mozinet

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
_goldie_ 2018 febr. 01. - 22:57:26
nekem tetszett és tudtam nevetni a mindig konfliktusba keveredõ csetlõ-botló szereplõkön (3 és fél éve)..most ideje újra megnéznem (miután mégis csak sikerült elhaláloznia az IKEA alapítójának január 27-én 91 évesen :)) http://www.origo.hu/nagyvilag/20180128-meghalt-az-ikea.html
ez nem spoiler volt hanem a rideg valóság!
1/10
zsorzsika 2016 márc. 30. - 13:45:30 1/10
Az a típusú film, amire az ember nagyon készül... Aztán ahogy nézi, végig várja, hogy majd elindul és történik. De nem. És akkor egyszer csak vége lesz. És ez a legjobb, ami elmondható róla. Mert az ember megkönnyebbül, hogy most már nem kell várni, hogy valami történjen benne, amiért érdemes volt leülni és készülni rá. Tragikus!!!
4/10
Sonicated 2015 júl. 12. - 18:01:43 4/10
Elég siralmas ez a film, sokkal többet ki lehetett volna hozni belõle.
Jó a történet, a szereplõk is, mégis hiányzik a nagy humor, a nagy fordulópont, a befejezés, a lélekig hatoló átérzés, érzelmi hullám, biztatás, nevetés, bármi... SPOILER
Amikor elérkezett oda a film, hogy gyakorlatilag beszáll az Ikea igazgatója az autóba véletlenül, onnan nem tudtam komolyan venni, és ha éppen sûrûbb napom lett volna, lehet kijövök egy kicsivel késõbb. A történet jó, de mégis rossz, mert egy nagy embert elrabolni komoly akció, tervezés, nem ilyen félvállról vett, meggondolatlan húzás, ráadásul az elrabolt alany szkriptje nagyon rossz, nem fél, nem próbál meg menekülni már az elején, csak hagyja, hogy teljesen unreális legyen az egész. Ezzel az egész filmmel nem lehet azonosulni, mert annyira lehetetlen és mese habbal, hogy jobban már nagyon nem is lehetne.
Sajnálom, hogy a svédek még ennyire leragadtak ennél az életérzésnél, ami mára már ódivatú lett. Utoljára 2009 környékén nézhettem svéd filmet, akkor menõ is volt a norvégpulcsis, melankólikus, belassult életérzés némi Sigur Rós féle zenével, de ez már 2012 környékén elavultnak számított. Lehet jeleneteket húzni erre az életérzésre, de hogy egy egész filmet ma felépíteni erre a szájban tejmegalvós vonalra eléggé gáz. Kb. mintha egy magyar produkció 100%-ig magyar lenne, és a bevált, sablonos, könnyen elõhozható hazai jellemzõ érzésbõl nem akarna, vagy nem is tudna kitörni.