Juan

Bakancslistához adom
dán filmdráma, 105 perc, 2010

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

A büntetés napja közel - érzi a megrögzött csábító, aki nők ezreit hódította meg és hagyta faképnél. Mozart Don Giovanni című operájának pazar kiállítású filmfeldolgozásában az elsőfilmes Kasper Holten, aki egyébként a Dán Királyi Operaház művészeti igazgatója, a cselekményt az internetkorszak egyik modern nagyvárosába helyezi. A középpontban továbbra is Juan, a művész és hírhedett playboy szexuális ösztöne és pusztító hajlamai közti kényes egyensúly áll. Mozart egyik legsötétebb tónusú szerzeményét a Concerto Copenhagen zenekara adja elő Lars Ulrik Mortensen vezényletével. A filmet Budapesten forgatták.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
schwimmerjanos 2011 máj. 08. - 21:33:28 10/10
A Don Giovanni opera nagyszerû mai filmadaptációja. Kiváló operaénekesek hiteles játéka, remek dramaturgiai ötletek és brilliáns operatõri technika teszi élvezetessé a zeneileg elbûvölõ produkciót. Kép és hang ilyen szintû fonódása mûvészi élményt nyújt nemcsak operakedvelõknek.
4/10
adamnagysweetmovie 2011 ápr. 22. - 21:03:36 4/10
What for? Mi értelme volt ezt modernizálni? Azonkívül, hogy egy slágertéma önmagában bevonzza a szórakozni vágyó közönséget, de pont olyan don juanian üres fejjel/szívvel fognak távozni, ahogy bejöttek.
Teljesen fárasztó, felszínes keverése a mainak az anakoronisztikussal. Egyedül az menti, hogy nem akart full csillogás lenni, merte pl. ipari környezetbe helyezni, színpadi stilizációt vagy kézikamerát használni stb.
De akkor is, minek?
Parno Graszt lemezbemutató koncert a Müpában február 14-én!