Julius Caesar

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai-olasz-német-holland történelmi dráma, 89 perc, 2002

Értékelés:

15 szavazatból
Szerinted?

Epikus pillantás Julius Caesar, az utolsó római diktátor életére, akinek halála egyúttal a Római Birodalom végét is jelentette. Krónikák rögzítik tevékenységeit Galliában és Egyiptomban, versengéseit Pompeius hadvezérrel, és az ellene, Brutus és Cassius kezei által esetlegesen elkövetett merényletet.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
wacher 2016 jún. 26. - 23:32:24
Caesar 18 éves lett volna a történet elején, úgyhogy ne csodálkozz, ha fiatal színészt kerestek.
wacher 2016 jún. 26. - 23:25:46 Előzmény Cisco
Hát nem is másfél óra volt, hanem kereken három. Szóval vagy csak a felét nézted, vagy nem ezt vagy nem tudom :)

Cato szerepében valahogy nekem sem passzolt Christopher Walken, de a többiekkel semmi bajom nem volt. Igaz, nekem kimaradt a Rex sorozat (is), úgyhogy az ottani szereplõ nekem nem volt "elhasznált".

Sisto nekem éppenhogy bejött. Na nem a szép barna szemeiért, hanem azért, mert "gyermekies kinézetû" (akármit is jelent nálad ez egy 28 éves színésznél), nekem pont az a hiteltelen, amikor olyan színészt találnak egy-egy szerepre, akirõl ránézésre azt tippelném, hogy Cézárt fog játszani.

Ami a történetet illeti. Ez nem dokumentumfilm. És ha néhány helyen el is tért a valós eseményektõl, az nem megy a történet rovására. Persze mondhatod, hogy nem a szenátus rendszeresen használt épületében ölték meg, mert az éppen leégett korábban, és hogy a kalózok története is kicsit másként volt, és biztosan van még pár eltérés, de nem látom, hogy ezek a történet rovására mentek volna.

UI: Az IMDB szerint ebbõl van(?) egy 4 órás változat is, találkozott már vele valaki?
Cisco 2016 ápr. 12. - 00:06:25
A végjáték aztán tényleg megadta a kegyelemdöfést ennek a "remekmûnek". :(
Caesar megölésének sem a helyszíne, sem a körülménye nem stimmel. Így aztán sikerült tényleg padlóra küldeni a témája szerint sokkal többre érdemes filmet.
Azt nem értem, hogy miért akarják e témáról az ezredik bõrt is lehúzni egy már címében, témájában is nagy érdeklõdésre számot tartó filmmel másfél órában??? Ennyi idõ alatt lehetetlen jó filmet készíteni a történelem ekkora jelentõségû alakjáról.
Nyugodtan készíthetnének egy jó pár részes sorozatot, hiszen nagyon sok mindent tudunk már, tudnak róla a kor kutatói.
Cisco 2016 ápr. 11. - 23:46:41
Az elsõ jó félóra múltán egy elég közepes színvonalú filmnek tartanám, de a néhány évvel késõbb készült Andy Whitfield / Liam McIntyre fémjelezte Spartacusszal összehasonlítva legfeljebb egy C kategóriás alkotássá silányul.

Korunk rossz arcú Christofer Walkenje, a jól vasalt nyakkendõs-öltönyös szerepben sokkal inkább eladható Chris Noth, a Rex kutyus társaként közismert Tobias Moretti vagy ez az inkább gyermekies kinézetû Jeremy Sisto mind-mind olyan arc, akik teljesen hiteltelenné teszik az eljátszandó karaktereket, nagyon nem ide valók. Lehet, hogy azért is mert már egészen más témájú filmekre "elhasználták" õket, de tény, hogy a filmnek közel sincs meg az az elképzelhetõ, életszerû hangulata, mint pl. az említett szuperklasszis Spartacusnak.

Az ilyen történelmi filmeknek a szereplõk mellett nyilván a csatajelenetek a fõ attrakciójuk. Na hát az sem volt valami briliáns. Elég mulatságos volt például, amikor nagytotálban mutatták néhányszor a levegõben körbe-körbe lassan hadonászó tömeget, véletlenül sem egymásra sújtva. Aztán meg a csata egy-egy kiemelt szereplõjére fókuszálva, azok 4-5 ellenséget, hosszasan révedeztek, persze közben senki sem zavarta õket ebben, majd egy isteni szikrára tovább folytatták az öldöklést. Egy nagy formátumú filmben ilyen idétlenség elképzelhetetlen. Ahogy a galloknak öltözött statiszták tömegeinek visszavonulása sem. Azok a begörnyedt, lassított felvételként mozgó figurák, mint a kómájukból felijesztett hajléktalanok.

Persze nem is vártam akkora élményt ettõl, fõleg, hogy ez csak egy film és nem sorozat, de az olyan magasra tette a lécet, hogy mellette ez a Julius Caesar még jobban eltörpül.
Nálam ez a film legfeljebb egy 4-esre jó.
termination 2011 márc. 14. - 22:36:05
Én is kerestem kb fél éve 1 hétig néztem a webet, hogy ráakadjak, akárcsak a hannibál róma rémálmát, vagy a Róma címû sorozatot/mert 1 idõben nem lehetet megkapni/
nem kell mást tennetek ha meg akarjátok rendelni ezt a filmet, minthogy rámentek erre a linkre és csak 3000 ft ért ingyenes házhozszállítással megrendelitek.
http://www.filmkatalogus.hu/Julius-Caesar--f16796
Ayrton Corvus 2011 márc. 09. - 00:38:08
Ha jól emlékszem még a tv2 adta premierbe, ott láttam elõször.
A díszdobozos dupla lemezes dvd kiadásról:
A dobozon és a borítón se tüntették fel a feliratot, pedig van rajta magyar felirat.
Mindkét részt egy sima egyrétegûre rakták fel, igaz, hogy a két rész olyan 173 perc körüli, de nem is ez a baj, hanem, hogy a kópia nagyon ideges, néhol remegõs. Tv-n nézve nekem néha olyan érzésem van mintha nem dvd szabvány lenne azért idegeskedik a kép, pedig az. Monitoron nézve a kép teteje remeg, néhol a szereplõk neve kiírásánál vibrálás látható. Nem azért mondom, de egy díszdobozos kiadástól többet vártam.
Merryweather 2009 jún. 13. - 20:21:20
Ez az egyik kedvenc filmem. Nagyonn tetszett ez a feldolgozás, kicsit olvasgattam autánna a töri könyveket és elég pontosnak is mondható. Csak ajánlani tudom.
eugénia22 2008 máj. 15. - 19:21:40
Nem vagyok biztos benne,hogy ez az a film, amit láttam. Arra emlékszem,hogy ez volt a címe, és nagyon tetszett.


Amit láttam, nagyon tetszett.Régen láttam,nem is emlékszem annyira rá,de tudom,hogy nagyon tetszett.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu