Jumurdzsák gyűrűje

Bakancslistához adom
magyar játékfilm, 2005

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

2005 őszén a fiatal, new york-i újságíró, Jonathan Hunt életében először Magyaroszágra utazik. A félig magyar származású vendég látogatása Eger városába nem véletlen: egy roppant titokzatos rejtély felkutatását tűzte ki célul.
Állítólag a század elején Eger városában élt egy bizonyos Ábray professzor, aki a korát jóval meghaladó tudását kihasználva, megalkotott egy időgépet. A szerkezet bemutatása előtt azonban egy kísérlet során baleset történt, és a professzor segédje, a fél szemére vak Jámbor Zsigmond odaveszett. A kudarc után a professzor leállította a kutatást, és senkinek sem beszélt sem a találmányáról, sem a véletlen balesetről. Az egyetlen kivétel Gárdonyi Géza volt, aki mind a professzor, mind Jámbor jó barátjaként volt ismert. Természetesen Gárdonyi sem beszélhetett senkinek a történtekről, de - ki tudja mi okból - a baleset után nem sokkal, az éppen készülő Egri csillagok című regény egy új szereplővel gazdagodott: a félszemű törökkel, Jumurdzsákkal. Véletlen egybeesés csupán? Vagy lehet, hogy az időgép mégis működött, és Jumurdzsák személye nem is kitalált?
Az izgalmas nyomozás közben Jonathan Hunt megismeri Eger műemlékeit és fontos történelmi vonatkozású helyszíneit, momentumokat, érdekességeket a város históriájából. Bejárja a hangulatos utcákat, tereket, parkokat, barátság, sőt szerelem is szövődik egyik-másik szereplővel, és a végén hasonló kockázatot vállal, mint az első feltételezett időutazó - ezzel bebizonyítva kivételes emberségét.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
_goldie_ 2014 aug. 06. - 22:29:26
mivel jár az ha valaki beleavatkozik a történelembe?
vannak emberek akiknek nincs múltjuk..ismerünk tárgyakat amelyek elvileg nem is létezhetnének
trailer https://www.youtube.com/watch?v=UGHEoJljSXs
2:35-tõl a legjobb a zene https://www.youtube.com/watch?v=Xnzh4BYkto4
10/10
ligam 2008 febr. 11. - 18:31:07 10/10
Nagyon szuper alkotás! Nagyon jól ötvözi a filmet a játékkal! Szerintem briliáns ötlet!

Nekem nem rég volt alkalmam végigjátszani, pedig már 3 éve készült. Nagyon élveztem és megkedveltem! A játékmenet kissé nehéz, de megéri pepecselni vele! Mindenkinek ajánlom próbálja ki!
stexes 2007 márc. 28. - 21:08:55 Előzmény pipike
hát pedig annyi idõs.játszott egy 1946-os filmben is,
a Mesél a film cimüben.
x-tro 2006 márc. 16. - 10:52:32
Mért, csak 84 éves...:))
pipike 2006 márc. 15. - 23:03:03
Gyerekek! Javítsátok már ki a rendezõnek a születési dátumát! Tudom, hogy vannak hyperaktív idõsek,de azért ennyire jól nem tarthatja magát,ha 1922-ben született volna.... :)
Én mindenesetre kiváncsi vagyok Jumurdzsák gyûrûjére is!
Üdv.:
Pipike