Jupiter felemelkedése

Bakancslistához adom
Jupiter Ascending
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott ausztrál-amerikai sci-fi, 127 perc, 2015

Értékelés:

292 szavazatból
Szerinted?

Jupiter Jones (Mila Kunis) éjszaka született, és a jelek az mutatták, kivételesen nagy jövő áll előtte. Ám ez a jövő nem akar megérkezni: a lány hiába álmodozik, csupán vécéket takaríthat. Ám váratlanul megjelenik Caine (Channing Tatum), és mindent megváltoztat. A genetikailag átalakított exszuperkatona egyetlen okból jött a Földre, hogy magával vigye Jupitert, akinek genetikus kódja földönkívüli örökséget rejt. A jóslat talán igaz volt. Talán valóra is válik. Ám a világ kibillent egyensúlyát helyreállítani szinte lehetetlen feladat még a kiválasztottnak is.
Bemutató dátuma: 2015. február 5. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
Tiberio aug. 15. 21:41:06 3/10 Előzmény robi_69
Ja, Napfivér, Jupiternővér... Végre a díjak jogosultságához nem férhet semmi kétség, megdolgoztak érte.
robi_69 aug. 15. 19:54:30
Szeretem a sci-fi-t, ezért egyszer adok majd egy esélyt a filmnek. Egyébként rengeteg díjat kapott, pl. az LGBTQ Society díját (v.ö. Wachowski fivér-nővérek), de a Razzie Awards-tól rögtön hatot (Worst Supporting Actor, Worst Picture, Worst Actor, Worst Actress, Worst Director, Worst Screenplay).
-Vídia- máj. 31. 15:51:33
Mila Punis miatt kapott egy esélyt.
2 perc lett...
7/10
BBali06 máj. 27. 06:52:31 7/10
Igazán izgalmas film volt, volt sztorija is, nem csak légből kapott dolgok voltak benne, mivel felhasználták az emberiség,,történetét". Ami viszont nem tetszett az egészben, hogy amikor ,,csatajelenetek" zajlottak (nevezzük így) követhetetlen volt, ki merre, és hogyan, csapongtak a képek, túl sok volt a közeli, vmint a villogó kép.
Mila Kunis tényleg dögös. :)
És a végén folytatja a takarítást? Érdekes...
10/7.
Hekaté ápr. 29. 22:33:25
Ez a film az, ami semennyire sem mozgatott meg, sem pozitív, sem negatív irányban. Teljesen semleges. Ha érdekelne, a pontozás, maximum 2-t kapna tőlem. De nem érdekel.
5/10
tzwestel ápr. 29. 21:59:09 5/10
Annyira rossz, hogy már jó! Úgy ültem le, hogy valami legrosszabb fossal szeretném az agyam kinullázni. Tökéletesen adta :) Ha butulásra vágysz, akkor tényleg tökéletes, igazából eskü szórakoztató volt, mert tudtam mire számítsak. Amúgy kb a paródia határát súrolta az egész, de ha ezt tudod előre, akkor nézhető!
3/10
Tiberio ápr. 13. 13:18:43 3/10 Előzmény nick név
Nem kellett 9-10 évet várni, elég volt 3-4 év Jupiter elsüllyedéséhez.
3/10
Tiberio ápr. 13. 13:14:37 3/10
Jelentéktelen figurákkal a főszerepekben, nehéz magával sodró mesét készíteni; nem is sikerült.
8/10
Alysonnemaparker 2019 júl. 16. - 22:29:32 8/10
Azért nem volt ez olyan rossz! .)) Amikor megláttam a fotókat a filmből, rögtön tudtam, hogy ezt meg kell néznem, bármennyire is gagyi lesz a történet. Így is történt!
Aki szerette az Ötödik elemet, a Man in black-et, vagy akár a Harry Pottert, annak ez is be fog jönni.
2/10
nick név 2018 szept. 20. - 08:50:33 2/10
Hát, ennyire röhejes filmet régen láttam már - mondjuk nem nagyon nézek képregényfilmeket.
Az Alkonyat széria - vagy a Vámpírnaplók - sci-fi kivitelben, egy kis Men in Black-kel egyvelítve? Illetve a Hamupipőke csodás, "nézőbarát" és modernische köntösbe bújtatva... És természetesen az angol az univerzum nyelve, akár a Csillagkapuban - anno is furcsa volt, de még megbocsájtható, viszont hogy ma sem releváns ez a végtelenül szembeötlő szempont... Látványos gagyisztika, a mai tini lelkületű trendeknek megfelelően. A nagy popcorn és a nagy kóla mellett nyilván adekvát szórakozási forma egy ilyen mozi...
Érdekes, hogy ez az a film, aminél A káosz birodalma nevezetű alkotás vagy ezerszer különb - egy emelkedettebb dimenzió -, hiszen az él az önirónia és a szarkazmus eszközével, ergo ki is figurázza azt az igénytelen világot, amit megtestesít. Ez az iparos darab viszont a leginkább csak szórakoztatni - és bevételt generálni - szándékozik és újabb 9-10 év múlva a tökéletes jelentéktelenség süllyesztőjében landol, mintha nem is létezett volna.
4/10
szookedorina 2018 aug. 30. - 21:04:29 4/10 Előzmény bbbeva
Kit érdekel a jupiter és a holdja?
Már az egész univerzumot a benne élő Abraxas családot ismerem.
Megőrülök ha nem tudom meg mi volt az ősrobbanás előtt ki kivel harcolt, volt idő nem volt idő nem volt semmi?! Esetleg végtelenített változat egy trambulin.

bbbeva 2018 ápr. 30. - 23:42:19
2018-05-08 18 h -
Esernyős Filmklub - Jupiter holdja
Nyilvános · Esernyős - Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont (Bp. III. Fő tér 2.)
4/10
szookedorina 2018 ápr. 01. - 22:06:44 4/10 Előzmény Xxy92
Akkor szerencséje volt, hogy eljátszhatta a szerepet annak ellenére, hogy nincs köze királyi dinasztiához.
4/10
szookedorina 2018 ápr. 01. - 22:01:54 4/10
Ha már dinasztiát keresünk...
Fehéroroszország
Belarusz Köztársaság, rövid formában Belarusz, ennek egyenes fordítása a magyar Fehéroroszország név. A Rusz szó végső soron a Kijevi Ruszra vezethető vissza, de mindhárom keleti szláv nyelvben használják az annak területén létrejött későbbi szláv államokra, így Oroszországra is, amely elnevezés maga is kapcsolatban van ezzel a szóval.
A Rusz szó etimológiája
A szó etimológiája még nem tisztázott, négy fontosabb elmélet is létezik rá a nyelvtudományban.
A viking elmélet híve jelenleg a nyelvtudósok többsége. Eszerint a Rus szót a finn nyelvben a svédekre, illetve az északi germánokra használt ruotsi szóból, vagy vélelmezett svédországi hazájuk, Roslagen nevéből vezetik le. A finn „ruotsi“ egy evezőst - „Ruder“ - jelentő ógermán szóból ered.
Romanov család egyik ága
Oldenburg-ház északnémet eredetű európai uralkodódinasztia.
.... TEHÁT Oroszország
1/10
Xxy92 2018 ápr. 01. - 20:23:38 1/10
Érdekesség: a filmben Mila Kunis orosz bevándorlók gyermekét játssza, s ez - a filmmel ellentétben - nem áll túlzottan messze a valóságtól, mert szülei ukránok, és ő maga is ott született, a román határhoz közeli Csernyivciben.
4/10
szookedorina 2017 nov. 12. - 19:56:23 4/10
Mert hiába van férfi vagy nõi ruha rajtad ha a fejed nincs toppon!
4/10
szookedorina 2017 nov. 11. - 10:36:05 4/10
Mindenesetre van valaki, aki bevállalta mindezt potom 70 millió forintért. Datta Phuge 15 ötvöst foglalkoztatott napi 16 órában majd két hétig, hogy elkészüljön ez a rikító darab. Azért jó lett volna egy szabóval és egy stylisttal is értekezni, aki segít a megfelelõ méretû ing megalkotásában és elmagyarázza megalomán barátunknak a kiegészítõk viselésének aranyszabályait. Az élet fintora, hogy Phuge úr nem tudta igazán kiélvezni az aranyszálból szõtt inget, mert egy banda lefejezte tartozás miatt.
A farmertrendek között kiigazodni sem egyszerû feladat, pedig az egyik legnépszerûbb ruhadarab a szekrényünkben. A testalkatunkhoz mérten legelõnyösebb darabot sem könnyû megtalálni. De mire gondolunk, amikor 369 millió forintnyi gyémántot, smaragdot és rubint varrattatunk fel a farmerünkre?
És persze vannak azok az elvetemültek, akik képesek 150 ezret is kiadni egy Hermés alsónadrágért, ami nem beszél, nem öntisztuló, és nem melegíti fel a hátsónkat. Csak egy sima alsónadrág extra márkajelzéssel.
4/10
szookedorina 2017 nov. 10. - 20:45:59 4/10 Előzmény gaspen
Szerintem ez valami olyasmi lehet, hogy vannak dolgok amik megelõzik a reális
helyzetüket, korukat. Mint pl; egyes festmények. Egyszer egy fabatkát sem értek aztán idõvel mûkincs lett. Szóval mondhatnám neked, hogy idejétmúlt, divatjamúlt, kimentél a divatból. Te erre azt mondod, hogy - hülye giccses vagy. Elképzelhetõ ha nem lenne az emberek között versengés akkor nem ismernénk ezeket a kifejezéseket, jelzõket. De hát versengés van. Nem valószínû, nem hinném, hogy ez a történet, film versengés céljából készült.
Innentõl kezdve számomra szimpatikus, plusz értékelhetõ. Az szellemi felkészültség kérdése, hogy ki milyen értéket tulajdonít egy alkotásnak. Idõvel nem az számít, hogy mennyi az anyagi értéke (hiába nézel ha nem látsz) a fontos a lényeg az, hogy észrevegyük a mûben, alkotásban a tartalmat (ekkor lesz értelme) amit az alkotók a közönség elé vetítenek.
Érdeklõdés nélkül, nem jön létre a felismerés. Mellesleg ez a film ha értelmetlen is lenne, de cseppet sem az, mindenféleképpen megállapítható, hogy összességében kiválóan szórakoztató.
gaspen 2017 júl. 25. - 18:45:45
Ez valami egész elképesztõ gagyiság
Hohenstaufen 2016 júl. 31. - 06:47:39
Kénytelen vagyok az általános fanyalgással szemben a film védelmére kelni. A film nem Terminátor-színvonal, ez világos. Azonban érdekes a sztorija, különleges a látványvilága, és hát Mila Kunis aranyos-édes pofija...még akkor is sokat visz, ha Mila szereplése színészileg közepes. Nekem tetszett a film. Nem átütõ siker, nem filmtörténeti mérföldkõ, de egészében véve jó film.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu