Jurassic Park 2. - Az elveszett világ

Bakancslistához adom
The Lost World: Jurassic Park
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai kalandfilm, 129 perc, 1997

Értékelés:

335 szavazatból
Szerinted?

Aki azt hitte, hogy a milliomos John Hammond őslényparkjának pusztulásával véget ért a hihetetlen rémálom, az nagyot tévedett. Az első kaland egyik túlélője, a káosz-elmélet megszállottja, Ian Malcolm elhűlve értesül Hammond-tól, hogy létezik egy második sziget is. Hammond arra kéri a férfit, hogy utazzon a szigetre és tanulmányozza az új élet kezdetét. A férfi természetesen hallani sem akar a dologról, mégis útra kel, amikor megtudja, hogy a barátnője, Sarah Harding paleontológus már a második bázison van. A szigeten a dínókon és a barátnőjén kívül azonban másokkal is találkozik. Egy filmes stábbal és egy fanatikus vadásszal, akinek már csak néhány őslény-trófea hiányzik a gyűjteményéből. Ian mindent megtesz, hogy megmentse a barátnőjét és megakadályozza, hogy a dínók elhagyják a szigetet.
Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Szereplők

Dr. Ian Malcolm
Dr. Sarah Harding
Nick Van Owen
Peter Ludlow
Kelly Malcolm
Dieter Stark
Ajay Sidhu
Eddie Carr
Dr. Robert Burke

Alkotók

Díjak és jelölések

  • Oscar-díj

    1998
    Legjobb vizuális effektusok jelölés

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
szabzero 2020 jún. 07. - 21:05:06 7/10
A látvány oké, de a sztori nem túl erős. Egy jóindulatú 7-est kap.
10/10
ittas 2019 júl. 13. - 22:17:42 10/10
Klasszikus.
7/10
nikato 2017 okt. 09. - 17:37:36 7/10
A dinó bébivel úgy futnak, hogy látszatra könnyebb, mint egy nagyobb testû kutya.XD
7/10
nikato 2017 okt. 09. - 17:36:55 7/10
Nem volt jó. Annak meg végképp nem tudom mi értelme volt, hogy néger lányt raktak be Malcolm lányának.
Koncsita 2017 febr. 12. - 19:27:23
Egy laikus is tudja, mit nem kellene megcsinálni, az odaküldött \"szakértõk\" meg nem ....
SchumiBácsi 2016 aug. 21. - 01:36:07
Akárcsak az elsõ rész, ez a rész is nagyon tetszetõs. Néhány badarság azért itt is akad, de jól van az.

***spoiler***

Az egyik ilyen amikor jön a másik csapat a helikopterekkel és Malcom fordítva néz bele a távcsõbe :D Merci terepjáró ide vagy oda, azért megnézném egy csuklós Ikarust hogy tud meghúzni úgy hogy a háta egy szakadékban lóg. A robbanással kapcsolatban valaki tévesen írt, mert nem a kamion hanem pont a kis terepjáró szólt akkorát.

Másik érdekes dolog az energiaellátás visszaállítása, mert sztem ennyi idõ alatt mindennek totálisan le kellett volna állnia, vagy legalább is az evakuálásnál ki kellett volna kapcsolni úgy a generátorokat, hogy egy mozdulattal azért ne lehessen mindent visszakapcsolni, mellékesen az elsõ részben külön gépházban kellett visszaállítani az áramot nem volt elég a sima kapcsoló.

A hajón a "Hol van a legénység? Cafatokban!" csak úgy lehetséges hogy közvetlen az indulás után a csak a film végén feltûnõ esetlegesen ragadozó madarak alakítanak egy nagyot. Õk már beférhetnek a hídra és el is tudnak nyomtalanul tûnni. Aztán raktér ajtót kezelõ valakinek igaz hogy csak a keze látszik, de nem jelenti azt hogy a teste nincs ott. Valószínû hogy éppen infarktust kapott, de annyi ereje még maradt hogy benyomja a piros gombot. Ezek után hogyan ért célba a hajó nem tudni, lehet volt már rajta GPS :D

A lényeg hogy ezt a filmet is nézni kell, élvezni és nem a hibát keresni.
Rövid G. atya 2015 szept. 21. - 17:39:00
Nagyjából tíz perccel késõbb kiderült, hogy csak látszat volt, de úgy egy óra múlva az is kiderült, hogy valakit mégis. :)
(Volt egy paródia, amiben a jurassic park is ki lett cikizve, asszem, abban ettek meg egy idegesítõ, dagadt kölköt)
Sz Peter 2015 szept. 21. - 17:16:04
Nem. És egyébként sem ették meg. ;)
Rövid G. atya 2015 szept. 21. - 10:43:11
Ezt megvágták vagy én emlékszem rosszul?
Amikor az elején a kislány rátalál az apró dinókra, nem mutatták eredetiben, ahogy megeszik?
7/10
Larvitar 2015 júl. 04. - 10:01:12 7/10
Az elsõ rész jobban tetszett, de ezt is meg lehet nézni. 10/7.

-Spoiler-
Volt benn pár röhejes rész. Pl. amikor a 2db T-rex rátámadott a kocsira. Épp csak egy kicsit görgették meg az autót, hogy ne essen le, de azért félig a szakadékba legyen; aztán elmentek... :D Majd visszajöttek, megették az embert (persze miután megmentette a többi életét, azt megvárták azért), és elmentek megint... :D Bezzeg akkor már nem jöttek vissza, amikor a 30-an odamentek a hadseregbõl. A raptorok is megettek mindenkit, kivéve persze a fõhõseinket... :) Ott inkább elkezdtek egymással verekedni, addig pedig a csaj simán el tudott menekülni. Micsoda véletlen... :) A hajós történet is érdekes... Elvileg a hajó összes legénységét széttépték... Na de ki? A T-rex? Az hogy tudott bemenni a kabinba úgy, hogy nem rombolta szét a hajót? És hogy zárta le magát a hajó aljába? Mondjuk az is vicces volt, hogy a szemüveges férfi látta radaron hogy jön a hajó, erre õs csak simán szép lassan kisétált... :D Majd elkezdett futni, amikor a hajó 10 méterre volt tõle... :D
9/10
Hatnull 2010 2014 dec. 28. - 20:14:12 9/10 Előzmény breeder
port.hu megint beszart
breeder 2014 máj. 19. - 22:15:00
Nekem nagyon bejött ez az "elveszett világ"-os rész is!
Jó kis látványfilm, amit végig lehet izgulni!

9/10
Sz Peter 2014 máj. 10. - 17:51:41
Mivel a könyvben is benne van, nyilván betették. :)
Viszont a lánya nem szerepelt a könyvben.
ceia 2014 máj. 10. - 17:30:21
Az elsõ részben jobbak voltak a szereplõk. Kivéve Jeff Goldblumot, akit persze (ki nem állhatok) muszáj volt újra betenni..
Killbox 2014 máj. 10. - 12:21:46 Előzmény Zitatiz
Csak egy fõszereplõ volt:a Tyrannosaurus Rex.
És õ visszatért! :D
Zitatiz 2014 máj. 03. - 21:40:44
Nem láttam még a filmet,de meg szeretném nézni.Csak egy kérdés:nem túl zavaró vagy erõltetett,hogy az eredeti 3 fõszereplõ közül egyedül õ tér vissza,pedig õ inkább csak mellékszálon futott?Ennek miféle filmtörténeti oka van?A másik kettõ nem vállalta,vagy vele akartak kasszasikert?(nem gúnyosan kérdem,a kérdésem abszolút semleges és érdeklõdõ)
7/10
Vrahno 2013 szept. 08. - 18:44:39 7/10 Előzmény EL Mondom
"Azokkal értek egyet, akik szerint nagyon gyenge a 2. rész. A forgatókönyv nagyon béna. Persze a látvány nagyszerû, de a történet tele van sületlenségekkel."

Csatlakozom. Anno nagyon szerettem ezt a részt, de azóta kinyíltak a szemeim a történet meg a szereplõk totál idiótasága felé, és már a gyakorlatilag nézhetetlen kategóriába sorolnám. Régebben csak azon fintorogtam, hogy a T. rex megöli a kutyát, de most már szinte minden jeleneten.
9/10
Novalis 2013 szept. 02. - 00:50:08 9/10
Nekem nagyon rendben van ez a 2. rész is. Az elsõ örök és utánozhatatlan, ezzel szerintem a többség egyetért, de számomra ennek is megvan a saját hangulata, ami elég erõs ahhoz, hogy ne egy rossz utánzatot lássak benne, hanem el tudjak vonatkoztatni az elsõ résztõl - amirõl elmondhatom, hogy azon nõttem fel, és annyiszor láttam gyerekkoromban, hogy szó szerint az elejétõl a végéig minden szavát tudtam, meghatározta a dinók iránti érdeklõdésemet is, gyûjtöttem róla mindent, amit csak lehetett, és a zenéje olyan, hogy csak meghallom, és libabõrös leszek tõle.

Talán épp ezért én örömmel vártam a folytatásokat, mert örültem, hogy minél több Jurassic Parkot látok. Nem úgy néztem, hogy összehasonlítottam az elsõvel, nekem pont amiatt tetszett, hogy valami mást is látok, kiegészíthetem az elsõ film iránt rajongásomat.

Vannak ebben kicsit gyengébb részek, de vannak erõs és jó jelenetek, pl. a sziklaperemrõl lelógó kocsiból való menekülés, az éjszakai futás a magas fûben a raptorok elõl, aztán ahogy a T-Rex kitör a hajóból és megáll a város fényei elõtt.
Jeff Goldblum jó volt most is, mint mindig, egyik kedvenc színészem, mindenben megnézem. Tetszett, hogy itt végre több szerep jutott neki.
És mikor felcsendül az ismert zene, számomra azért nagyon is visszahozza azt a régi, igazi Jurassic Park érzést.

A 3. rész valóban gyengusabb, de én azért néhanapján azt is szívesen megnézem. Próbálom ebben is a pozitívumot látni, pl. jó, hogy Sam Neill visszatért, és végre repülõ dinókat is mutattak.
9/10
Novalis 2013 szept. 02. - 00:32:00 9/10 Előzmény olahmiki1959
"A második részbõl, - pedig többször láttam, - szinte alig emlékszem valamire, a harmadik rész pedig - amit már nem Spielberg rendezett, - egyenesen katasztrófa.
Hogy mást ne mondjak, nincs a világon olyan mobiltelefon, ami hónapok alatt sem merül le, hanem mûködik, amikor megtalálják a szigeten..."

*** SPOILER ***

Valóban nem egy nagy durranás a 3. rész, és tényleg vannak benne logikai bakik, de erre nem jól emlékszel: a mobil akkor kerül a szigetre, amikor a gép leszáll, és az egyik kísérõ embert megtámadja és megeszi a nagy dinó. Nem sokkal késõbb (erre nem emlékszem mennyi idõ, de 1 vagy 2 nap csak) hallják meg a csengõhangot a dinó hasából "szólni", aki a mobilt a pasival együtt beebédelte.
8/10
Kulcskészítõ 2013 szept. 01. - 15:21:35 8/10
A magam részérõl ezt a részt jobban szeretem az elsõnél (hogy a hóttbéna harmadikról már ne is szóljak). Az elsõ rész nekem valahogy túl... negédes. Mangaszemû gyerekek, kedves nagypapi, szinte csak az "unszimpatik" patkolnak el, a kölyöknek még akkor se esik baja, ha megrázza egy olyan kerítés, ami a t-rexet hivatott távol tartani (már csak a kutya hiányzott)... áh, ezek nekem teljesen gallyra vágták azt az epizódot.
Ez valahogy számomra jobban rendben van. Itt is van persze pár túlzás, de azért mindenképpen szórakoztatóbb és akciódúsabb, arról már nem is szólva, hogy itt már legalább Mr. Amerikai Csupaszív (Spielberg) felfedezte a realitásnak azon pontját amit az elsõben még nem, azaz hogyha valakit megkajál egy pár tonnás ragadozó, akkor talán illene némi vért is mutatni.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu