Jurassic Park 3.

Bakancslistához adom
Jurassic Park III
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai fantasztikus kalandfilm, 92 perc, 2001

Értékelés:

275 szavazatból
Szerinted?

Dr. Alan Grant kiheverte a Jurassic Parkban történteket, és újult lendülettel kutatja a raptorok intelligenciájával kapcsolatos új elméletének helyességét. Így aztán nem tud ellenállni a kísértésnek, amikor egy jómódú kalandor busás támogatást ígér kutatásaihoz - amennyiben Grant elkíséri őket egy repülős körútra a Sorna szigetre, mely az In-Gen genetikus tenyésztelepe volt, és ahol a második részben szörnyű dolgok történtek. Csakhogy amikor kiderül, hogy a kalandor és neje nem csupán felülről akarják megcsodálni a szigetet, hanem le is akarnak szállni, az események hirtelen tragikus fordulatot vesznek. A hét túlélő harcolni kezd az életben maradásért, és hamarosan az is kiderül, mi volt az igazi oka annak, hogy Grantot a szigetre csábították.
Bemutató dátuma: 2001. szeptember 6. Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Szereplők

Dr. Alan Grant
Dr. Ellie Degler
Amanda Kirby
Billy Brennan

Hozzászólások

Szerinted?
Zsupsz 2022 okt. 23. - 16:28:14
Elsőre ezt a nőt lóttem volna le a rikácsolása miatt- Kurva idegesítő
6/10
Dörflinger 2022 júl. 02. - 21:24:47 6/10
Látványra egész jó, a történet már kevésbé. Csak a szokásos... Ismét menekülés az őslények elől. 6/10
7/10
sawyerx 2022 jan. 20. - 15:19:38 7/10
Az első kettőhöz képest nyilván gyengébb, de az újaknál nekem sokkal jobban tetszik. Elég kicsi a költségvetés, ahhoz képest egész jó a látvány, csak kisebbek a terek. Engem inkább az zavart, hogy a zsoldosokat elég hamar beáldozták, hogy helyettük a jópofi család tudjon picsogni + a gyerek pár hét alatt képzett dzsungelharcossá válik és nyilván a legutolsó pillanatban megmentősködik + a velociraptorok önmaguk paródiái lettek, túl okosak és egyben hülyék is. A végén nincs olyan katarzis, mint az első két filmben, az meg kissé fura, hogy a szigettel nem tudnak mit kezdeni az országok, de Alan benyög pár szót a telefonba a régi kolléganőjének, annak férje meg pár órán belül odaküldi az egész flottát :D
Azt meg sosem értettem, hogy a végén boldogan nézik, ahogy a repülő dinók elhagyják a szigetet, de arra nem gondolnak, hogy így máshol is emberekre támadnak?

7/10
7/10
John Falcon 2020 jún. 02. - 17:33:46 7/10
Indiana Jones és a raptorok. LOL
Zahire 2020 ápr. 21. - 11:09:09
Elég gyengus volt, nem is értem, hogy Spielber hogyan adhatta ehhez akár producerként is a nevét ?
Zsupsz 2019 ápr. 01. - 13:02:57
Megölném a nőt annyira ellenszenves a szinkronhangjával együtt
10/10
szookedorina 2018 máj. 13. - 23:07:41 10/10 Előzmény Sz Peter
Az élelmiszerek esetében, ami nem megfelelő az a teréfá (טְרֵפָה, ebből jön a tréfli), ami megfelelő az a kóser. Tárgyak esetében a pászúl (פָּסוּל) az alkalmatlan, hasznavehetetlen és a kóser az alkalmas. A kóser szót a tiszta anyagokból készült dolgokra is használják. Illetve az adott dolog megbízhatóságát, kiváló minőségét, elsőrangúságát is jelenti.
Az állattenyésztésben általánosan alkalmazott használhatósági szó volt.
(teve, ló, kecske, juh)
Az első történetileg ismert nomád arab törzs a midianita (a Bibliában Midián (Ábrahám fiának) leszármazottai)
kb; A honfoglaló magyaroknál a vérszerződés (a tiszta vér) az volt a kóser.

A hasonszőrű témakör általában elnyeri az ember tetszését, kisebb nagyobb kitérőkből tanulhat is az érdeklődő.

Vídiafej 2018 máj. 13. - 20:06:11 Előzmény Sz Peter
"néhány helyen egész szánalmas"
Akárcsak az elsõ és második rész.
ha az 1, 2 rész szánalmas volt, akkor miért nézted meg a 3-at is?
nem értem..
ennyire unod az életed,h ilyen fosokkal töltöd az időt? erre 1 percet szabad szánni, amíg megírom a véleményem..
SchumiBácsi 2016 aug. 22. - 23:46:57
Ez a 8perces stáblista komoly?

A film teljesen önálló részként adja, de nem az elõzõ rész folytatásaként. Ez a cselekmény bármikor megtörténhetett volna, akár az 1sõ és 2odik rész között is... pofátlanul rövid, a végén még lehetett volna egy dobása a Spinosaurusnak, és a 3D nyomtatott Velociraptor hangképzõnek is több szerepet szánhattak volna. Igaz töményebb az akció de akkor is... vagy tenni bele némi üresjáratot, amikor feszülten várjuk mi fog történni - ebbõl kevés van. Ez így folytatásként csak erõs közepes, önálló filmként meg szimplán jó.
Sz Peter 2015 nov. 09. - 07:07:01
"néhány helyen egész szánalmas"

Akárcsak az elsõ és második rész. ;)
3/10
m3246 2015 nov. 08. - 22:24:47 3/10
Ez valahogy kimaradt eddig, jobb is... olyan, mint egy rossz paródiája az elsõ résznek... néhány helyen egész szánalmas, pláne hogy nem tudom értékelni, mert ennek a filmnek neve van, sõt színészek adták hozzá a nevüket (amit nem is értem miért tettek).... szóval egy háromfejû cápánál ez a színvonal vicces és jókat mulatok rajta, itt kifejezetten szánalmas és idegesítõ... trágya 3/10
7/10
Larvitar 2015 júl. 05. - 10:20:05 7/10
-spoiler-

Nos a 2. résztõl kicsit gyengébb, de nem olyan rossz; mondhatnám úgy is, hogy rosszabbra számítottam. Persze erõltetett részek ebbe is voltak bõven. Pl. amikor a raptorok csak ott nézték õket, semmit nem csináltak. Aztán elõvett nekik egy sípot, és elszaladtak... :D Ha segélykérést akarta utánozni, akkor miért szaladtak el? Elvégre ott fújta elõttük 1 méterrel... Annyi eszük csak volt, hogy honnan jön a hang. A telefonos sztory megint érdekes és vicces volt. Mint ha a jégkrémes kocsi jött volna meg... :D De amúgy megnézném, hogy egy hüllõ gyomrába mennyire lehet hallani a csengõhangot... :D Fõleg ilyen hangosan. És persze használható maradt a telefon, amikor átment az egész szervezetén... :D Sõt, ennek ellenére megint szólt a csengõhang, kristálytisztán...stb Szóval voltak benn érdekes jelenetek. De amúgy ami tetszett, az a Spinosaurus. Nagyon jól vissza adták kinézetét, és a viselkedését is. (Félig vízi életet élt, és ragadozó volt; ez a filmbõl is átjött.) Látható tehát, hogy nem csak a raptorok, és nem csak T-rex-ek voltak veszélyes ragadozók. 10/7.
esernyo 2015 júl. 03. - 21:51:32 Előzmény goteki
Ki tudja, lehet hogy ne voltak éhesek! :)
tombenko 2015 jan. 16. - 13:35:22 Előzmény pppppppppppppp
Ígéretes, köszi!
tombenko 2015 jan. 16. - 13:35:00
Ja, tényleg! Mekkora látvány lett volna, Kommandósok vs. raptorok. :)
offtopic
goteki 2015 jan. 16. - 11:34:48 Előzmény tombenko
Megoldhatták volna úgy, hogy pl. elõbb elõkerül a felmentõ sereg vagy a "raptorsíp", amivel összezavarnák (esetleg egymásnak ugrasztanák) a dinókat, ahelyett, hogy ott szemeznek velük, mint egy vakrandin. :)
offtopic
pppppppppppppp 2015 jan. 16. - 08:48:19
The Day After (1983)
tombenko 2015 jan. 16. - 08:37:02
Valahogyan meg kellett menteni szegényeket. :) Pedig milyen érdekes lenne egy olyan film, aminek a végén meghal minden szereplõ. Vagy az elején. :)
goteki 2015 jan. 15. - 22:59:36
Ahhoz képest, hogy az általánosan "elátkozott" harmadik rész, nem rossz, bár a raptoros rész a végén azért még Hollywoodtól is elég "erõs". Oké, én se láttam még ilyen dögöket élõ egyenesben, és jobb híján hiszek a tudósoknak akik szerint a VR ritka intelligens jószág lehetett, de hogy szépen körülállják a megterített asztalt, majd nekiállnak "túsztárgyalni" ahelyett, hogy reflexbõl tépnének szét mindenkit (tojások ide vagy oda)...nos, mint mondtam, kicsit erõs.
6/10
Vrahno 2015 jan. 12. - 15:09:17 6/10
Persze, nyilván mindenki másban van a hiba. ;)

Abszolút nem értelek. Egy ilyen gyenge, szinte semmit nem érõ kis vacak filmet így ajnározni, eltekinteni az összes bõdületes hiányosságaitól, miközben az eredeti minden apró, jelentéktelen hibáját óriásira nagyítod. (A második film tényleg pocsék, ott nincs vita.) Különösen humoros, vagy inkább szomorú, ahogy az eredeti úttörõnek számító effektjeit úgy szapulod, hogy teljesen eltekintesz a fölött, hogy ebben a filmben már a saját korához képest is nevetséges effektek szerepeltek, a rajzfilmszerû CGI dinóktól kezdve a minden korábbinál élettelenebb, gumikinézetû bábukig.

Hol van itt épkézláb történet? Erre a szó szerint forgatás közben sebtében összecsapott szövegkönyvre gondolsz, ami még egy köpésnyi mélységet sem tudott adni a sztorinak? Aminek a készítõk eleve úgy álltak neki, hogy még ötletük sem volt, mit is kéne megfilmesíteniük, de azért már elkezdték a forgatást. A film semmivel sem tágította ki a filmek univerzumát, semmi újat nem adott hozzá a történethez, gyakorlatilag egy direct-to-video érzését keltõ folytatás az egész, amit pimasz módon mozifilmként adtak el.

A második film bármennyire is gyenge és idétlen és szenzációhajhász (és még lehetne sorolni) volt, legalább valamennyire természetes módon folytatta az elsõben felvezetett történetet, a JP rajongó nem érezte úgy, hogy az idejét vesztegeti. Az elsõ rész bemutatta a parkot és bukását, a második bemutatott egy új szigetet, növelte a parkról való ismereteinket, és a végén a T. rexes incidens révén az egész publikussá vált. A harmadik rész mit járult hozzá a történet fejlõdéséhez, milyen érdekes és ötletes módon használta vajon ki ezt az alapfelállást? Hát úgy, hogy semmibe vette, egy totál jelentéktelen melléksztorit vitt filmre, ami maximum csak annyiban kötõdött a már felállított történethez, hogy beleerõltették Alan Grant karakterét. Mert nélküle még ennyi kapcsolata sem lett volna a JP univerzumhoz. Olyan, mintha egy középszerû B-kategóriás JP utánzat-film lenne, ami szégyenszemre mégis a JP kánon hivatalos része lett.

Ez a rész semmivel sem járult hozzá a JP világához, sõt inkább egyenesen rombolta azt. Alan jellemfejlõdése az elsõ filmbõl, és a kapcsolata Ellie-vel? Köptek egyet a rajongók képébe, nem lett semmi belõlük. A sziget teljesen máshogy néz ki. A raptorok teljesen máshogy néznek ki. A Brachiosaurus teljesen máshogy néz ki. A Pteranodonok teljesen máshogy néznek ki ÉS be vannak zárva, holott a második filmben meg szabadok voltak. A kicseszett Spinosaurus meg csak úgy elõjön a semmibõl. Ha mindennek adtak volna magyarázatot, nem bánnám. A sziget másságára még rá lehet fogni, hogy csak azért van, mert más helyszíneket látunk. A más kinézetû dinókra is lehet mondani, hogy mondjuk más fajok/alfajok. OK, ezek úgy-ahogy emészthetõk, bár jobb lenne, ha a film nyíltan állást foglalna és nem a nézõkre hagyná, hogy bogozzák ki a folytonossági problémákat.

De a film van olyan szerencsétlen, hogy még direkt meg is említi, hogy például Spinosaurus létezésének nincs semmi értelme... és nem ad rá magyarázatot. Akkor minek tér ki rá? Eleve a Spinosaurust is csak egy nagy, szenzációhajhász dobásnak szánták, hogy húú van itt egy nagyobb, erõsebb, jobb dinó, ez kell, mert a filmet úgyse lehetett volna mással eladni. Az is micsoda tiszteletlenség a rajongókkal szemben, hogy a T. rexet már rögtön az elején kinyíratják vele, ráadásul egy teljesen röhejes harcjelenetben. Nem csoda, hogy a film után a Spinosaurus az egyik legutáltabb dinók egyike lett. Az se mellékes, hogy az egész visszavezethetõ Jack Horner bunkósságára és a Tyrannosaurus-szal szemben érzett irracionális gyûlöletére. Miért nem dobták ki ezt a seggfejet egy normális paleontológus tanácsadóért cserébe, nem tudom.

Az egyetlen történeti fejlemény, amire azt mondom, hogy érdekes, a paleontológia hanyatlása, mert ez a korábbi filmekben felépített fiktív világ valós életre való kihatását mutatja. De persze ez sem vezet sehova, nincs részletezve, nincs megoldása, szóval ennyit errõl.

Lehetne még folytatni a film hülyeségeinek ecsetelését... Dzsungelhõs kisfiú, változó erõsségû Spinosaurus, ami képes hajósokat varázsütésre eltüntetni, túl korán kipotyogó röhejes "rosszfiúk", kiábrándító raptorok, szökni hagyott Pteranodonok, lagymatag befejezés...

Ja, de hát ha neked az a fontos, hogy volt madárkalitka meg új dinók, akkor már világos. Nem lehet, hogy egyszerûen csak te szégyelled bevallani, hogy aggasztó szintû elfogultságod van Spielberg-gel szemben, ami valahogy úgy torzította a felfogásodat, hogy kevered a jó filmek ismérveit azzal, hogy hány új dinót és madárházat látsz? Nincs azzal semmi baj, ha szereted ezt a filmet, mert sima bugyuta kikapcsolódásnak még elmegy és bizonyos szinten kevésbé dühítõ, mint a második rész. De nem kéne ilyen elfogult kettõs mércével az egekbe magasztalni és mániákusan bebeszélni magadnak, hogy mások biztos azért nem értenek egyet, mert vakok Spielberg gonoszságával szemben, de te bezzeg tudod az igazat.
Összes hozzászólás