Kábszer

Bakancslistához adom
Dope
amerikai vígjáték, 115 perc, 2015

Értékelés:

50 szavazatból
Szerinted?

A fiatal fekete Malcolm Adekanbi büszke okostojás. A "Trónok Harca" a kedvenc sorozata, van saját punk bandája, a Harvardra jelentkezik, és szenvedélyesen rajong a '90-es éve hip-hop zenéjéért. Igyekszik saját stílust teremteni, önmaga lenni, de ez valahogy senkinek sem tetszik - sem a környék drogkereskedőinek, sem a suli bikáinak, de még a tanároknak sem. Malcolm problémái akkor kezdődnek, amikor belefut egy kábítószer kereskedőbe, Dom-ba. Stréber barátaival együtt arra kényszerülnek, hogy minden lelkesedés nélkül nekiálljanak drogot árulni.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
Rahar 2016 febr. 26. - 20:32:23 4/10
Egyetértek az elõttem íróval abban, hogy a történet nem indul izgalmasan. Viszont nekem késõbb sem tetszik. Egyszerûen unalmas volt. Az 1990-es évek majmolása nekem nem jött be, ahogy a fõszereplõ hajviselete sem.
10/10
idõjós1010 2016 febr. 11. - 01:53:27 10/10
Szerintem nagyon alul lett idefent értékelve ez a darab. Ritka, hogy az IMDB pontszám magasabb, de ez esetben sokkal magasabb, és véleményem szerint teljes joggal. Szerintem nagyon egyben van ez a film. Én nagyon rácsavarodtam, szinte minden percére. Talán egy picit kevésbé érdekesen indul, de annál jobban magába szív késõbb.
SPOILER
Nekem egyedül a felvételis szövege nem volt szimpatikus. Nem tudom elképzelni, hogy nyerõ lehet egy "nigger vagyok, de okos, így is kellek ?" témájú levél az egyetemen. Ráadásul mindez 2015-ben ? Vágom hogy a gyerek még mindig álmai kilencvenes éveiben él, de a valóságban már eltelt húsz év. Kicsit sem extrém jelenség egy afroamerikai egyetemista. De ami miatt igazán zavart, az a "hadüzenet", és nem a jelenség ritkának csúfolása.
5/10
pihes 2015 nov. 27. - 15:55:14 5/10
Egy kis retro feeling, a 90-es évekbõl, zeneileg, de ennyi.
Története, igen gyenge, viszont, van ettõl rosszabb is...
Nagy1A 2015 nov. 27. - 02:39:15
Jó ez a film, sokkal jobb, mint vártam, de katasztrofálisan idegesítõ volt nekem a sok nigga, tesó, vágod feka genya, ez rettenet!!
Ami elkeserítõ, hogy ezt az igénytelen primitív, letolt gatyás, csórón kinézõ, de rohadt drága márkás cuccokban járó, drogból, vagy zenébõl, esetleg sportból telelóvés, kifacsarodott kézzel a levegõben hadonászó stílust majmolja az egész világ! Üde színfolt volt a fõszereplõ srác aki maga is elmondja, hogy kezd arra rájönni, hogy Õ tényleg más, mert ezen a környéken senki nem tanul, megy fõiskolára, nem drogozik, nem viselkedik úgy mint Õ stb.