Kacsaszezon

Bakancslistához adom
Temporada de patos
16 éven aluliak számára nem ajánlott mexikói vígjáték, 90 perc, 2004

Értékelés:

16 szavazatból
Szerinted?

A MusicTV klipjein és a nyugati trend minimalista filmjein felcseperedett rendező mesterműve a mexikói lakótelepek csak enyhén fölemelő világából kellemesen-lassan-sehogyan mutatja be két magára hagyott kamaszgyerek egy napját. Négyszereplős mexikói panel-kamaradarab két tévéjáték-függő tízévessel, az érző lelkű pizza futárral és a szomszédból áttévedő félig érett tini lánnyal. Mindenképpen kitűnő első randis film. A sokadik emeleten magára hagyott két kiskamasz alig merül el a mészárolós TV-játékban, máris átkéredzkedik konyhájukba a szomszéd lány, mondván, hogy elromlott a sütője, és tortát kell készítenie estére. Az idő lassan folyik, a lány hosszasan pancsol a sütivel. A virtuális mészárlásba belefáradt, elmerülten játszó két gyerek is megéhezik (szerepe szerint) - rendelnek hát egy pizzát. A lecsúszott értelmiségiből futárrá avanzsált jó harmincas férfivel a kamaszok elszámolási vitába keverednek, kompromisszumként kihívják egy tévéjáték-meccsre.
Bemutató dátuma: 2005. május 5. Forgalmazó: Odeon

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
tress_e 2010 ápr. 05. - 00:05:53
jónak ígérkezett, de egy-két jelenettõl eltekintve sajnos elég gyenge szerintem
pazola 2009 dec. 31. - 00:16:10 Előzmény Lery
Eppen most neztem meg eredeti nyelven, felirattal ( is ), ugyhogy el tudom mondani, hogy a kiscsaj hangja jelentosen feldobta a filmet.

Nem szamitottam akciora, de azt azert szerettem volna, ha tortenik VALAMI. A fentebb emlitett dolog okan nalam 2/10-rol indul, de sokkal feljebb nem fog menni, az hot ziher, bar most arra sincs erom, hogy felmenjek az imdb-re szavazni.

Az extrakat erdemes megnezni, olyat mondanak rajta, hogy mi volt a filmben. Allitolag abban, amit megneztem.. :DD
delamico 2009 szept. 20. - 19:39:23
Azon kevés filmek egyike, amelyik nagyon tetszett. Ennek persze lehet, hogy az is oka, hogy teljesen rá voltam hangolódva erre a témára és egy ilyen stílusú megjelenítésre, mikor belekezdtem - történetesen egy borongós szombat reggelen melegítõben egy tábla Lindt étcsokival.
Tv bekapcs, dvd indít, roló/reluxa -sosem fogom tudni melyik melyik- lehúz, nézzünk mûvészfilmet. Az alapszituáció szerencsére különösebb kínlódás és erõlködés nélkül adódik néhány gyönyörû utcai felvétellel megalapozva, melyrõl elsõként a port jut eszembe - bármilyen szar is lesz ezek már megérnek 10-bõl 5 pontot. A csapat tehát összeverbuválódott: a vörös, a haver, a szomszéd és a futár. Csekélynek is alig mondható kommunikációjukból azonban egyre inkább kikristályosodnak a karakterek, a különbözõ életutak és a vágyak. Számomra nagyon szimpatikus volt a fekete fehér kamerázás, mert nem vonta el a figyelmet a szimbolikus háttérzajokról, a tökéletesen hétköznapi, de mégis a képbe illõ metaforikus jelentéssel bíró párbeszédekrõl és a karakterek jellemét lefestõ cselekedeteikrõl. Szépen fel van építve az egész, a folyamat, ahogy feloldódnak a furcsa társaságban és megnyílnak egymás elõtt a korábbi szégyenlõsség vagy negativitás után (Nagyon tetszett, hogy mindegyikük valamilyen baklövés hatására nyitotta ki a száját és kezdett beszélni, legyen az felfordított konyha, elmért sütési idõ vagy épp egy eltörött tárgy.), majd ahogy segítenek, szinte szavak nélkül a másikon és mindegyikük elõtt kirajzolódik az ösvény, amit követnie kell. Többször volt olyan pont, mikor úgy éreztem, most kellene, hogy vége legyen, de a további jelenetek végül mind helyre kerültek és a film végére érve kihagyhatatlannak bizonyultak. Gyönyörû volt, ahogy nemes egyszerûségben kapott minden jelképes tartalmat, hogy a drog pozitív dolog jelképeként tûnt fel és nem utolsó sorban az álomszép kacsa-hasonlat. Igazából nem is nagyon tudom, hol lehetne belekötni ebbe a filmbe...Megtette, amit kellett: mély nyomot hagyott bennem és elgondolkoztatott. Nem mondom, hogy odaláncolt volna a tévéhez, de ezt nem is kellett, elvégre pont azért tetszett annyira, mert természetesen és egyszerûen ragadta meg az egész kérdést. Ha mindenképpen ketté akarok hasítani pár szõrszálat, akkor talán annyit vethetek a készítõk szemére, hogy az a marihuánás süti egy kissé szürreális volt. De tekintve, hogy meg volt a maga jelentõssége, nem visz rá a lélek, hogy csak 9 pontot adjak maximum helyett.
Lery 2008 dec. 06. - 14:34:21
Meglepõen jó film volt, nekem nagyon bejött. A jelenet, amikor a pizzást mutatják, ahogyan uticélja felé tart...zseniális:) örök hálám az mtv-nek, amiért ilyen különleges filmeket is levetítenek - bár elviselném õket eredeti nyelven, felirattal is
lacika222 2008 dec. 05. - 23:26:13
Aztán hogy ez vígjáték-e volt?
gtothistvan 2008 dec. 05. - 23:25:52
Mint zenében a klasszikust? Kóstolgass még pár ff. filmbe, hátha megérlelõdik benned.
9/10
igorrr 2008 dec. 05. - 23:17:33 9/10
tetszett
Dr Milton 2008 júl. 17. - 23:03:25
És nagymenõ a lazábbik kisgyerek Rancid-es polója...
Dr Milton 2008 júl. 17. - 23:02:42
Még jó, hogy fölvettem. Ide is rendelem a dévédét, de izibe'
filmbolond 2008 júl. 14. - 16:18:45
Kösz, elég cselekményes a befejezés! ;-) ( A lövöldözés elejét még láttam. )
filmbolond 2008 júl. 14. - 10:57:48
Mi lett a vége? (Sajnos, az utolsó kb. 10 percet nem láttam.) Nekem is tetszenek az ilyen filmek, ahol nem történik semmi világrengetõ szenzáció, de az egész történet hiteles, figyelmet keltõ -valószínûleg, mert jól van "megcsinálva" és emberi.
laknerd 2007 szept. 09. - 12:33:50
egyetértek, nekem tetszett mondjuk, bár a filmet nehéz jellemezni, de tényleg hangulatos, jó film:)
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu