Kaena - A prófécia

Bakancslistához adom
Kaena: La prophétie
francia animációs film, 85 perc, 2003

Értékelés:

18 szavazatból
Szerinted?

Az Axis gigászi kúszónövény, amely magasan a felhők fölé nyúlik. A levelei között bújik meg egy kis falu, amelynek lakói halálos veszélybe kerülnek, amikor az Axis fonnyadni kezd. Az emberek isteneik segítségéért fohászkodnak, de hasztalan. Kaena, a nemes lelkű, lázadó tizenéves lány egy rejtélyes erő késztetésére szembeszáll a főpappal és népének ősi hiedelmeivel, veszélyes útra indul az Axison. Közben felfedezi, milyen sötét titkok rejtőznek a felhőkön túl: egy haldokló világ, egy ördögi erő, egy borzalmas rejtély.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
Jagerus 2013 aug. 30. - 17:44:41 6/10
A történet érdekes is lehetett volna, de nem jött át igazán. A megrajzolás pedig nem túl kifinomult.
5/10
soup 2010 dec. 12. - 19:40:29 5/10
A CGI több sebbõl vérzik, a képi világ egyhangú de azért végig lehet nézni.
3/10
Rahar 2010 szept. 05. - 11:12:16 3/10
Vegyes érzelmeim vannak a filmmel kapcsolatban. Érdekes alaptörténet, egyedi képi világ és cselekményvezetés. Tipikusan az az eset amikor egy kiváló ötletet nem tudtak megfelelõen tálalni, legalábbis a számomra. A cselekményvezetésben kiszámítható és lényegtelen elemek vannak. A karakterek kidolgozatlanok, egysíkúak. A képi világ nagyon látványos amíg meg nem mozdulnak a figurák, hát az szörnyû, egy gagyibb számítógépes játékban sokkal jobban néz ki. Ha ezt az ötletet megfelelõen kidolgozott képi világgal és cselekményvezetéssel alkották volna meg, akkor egy kiváló animációs film is lehetett volna. Így nálam 10 pontból 3 pont. Ez az én véleményem, de lehet hogy másoknak kiválóan megfelelnek a lagolos mozgás effektek.
offtopic
bozserjoco 2008 dec. 09. - 22:29:41
Magyar cím: Kaena: A prófécia
Eredeti cím: Kaena: La prophétie (2003)
Egyéb cím: Axis
Az Axis gigászi kúszónövény, amely magasan a felhõk fölé nyúl. A levelei között bújik meg egy kis falu, amelynek lakói halálos veszélybe kerülnek, amikor az Axis fonnyadni kezd. Az emberek isteneik segítségéért fohászkodnak, de hasztalan. Kaena, a nemes lelkû, lázadó tizenéves lány egy rejtélyes erõ késztetésére szembeszáll a fõpappal és népének õsi hiedelmeivel, veszélyes útra indul az Axison. Közben felfedezi, milyen sötét titkok rejtõznek a felhõkön túl: egy haldokló világ, egy ördögi erõ, egy borzalmas rejtély...
Lakatos Mónika - Romanimo
2019. november 12., 19:30 Lakatos Mónika - Romanimo

Évszázados roma balladák és ritmusos pergetők a Müpában.

Jegyvásárlás