Kaliforgia

Bakancslistához adom
Californication
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai vígjátéksorozat, 30 perc, 2007

Értékelés:

473 szavazatból
Szerinted?

Hank, a tőzsgyökeres New York-i Los Angelesbe költözik új regényének sikerében bízva, ám a siker és csillogás még várat magára. Helyette ex-barátnője utáni sóvárgás, kamasz lánya nevelésének atyai gondjai és a kicsapongó életvitele következményei töltik ki mindennapjait. Szex, drog és rock and roll életforma ez, hiszen Hank mindkét oldaláról égeti azt a bizonyos gyertyát. Életének talán egyetlen fontos férfi szereplője barátja és egyben ügynöke, Charlie (Evan Handler), aki a felszínen Hank ellenpólusa, ám hamar róla is kiderül, hogy a látszat olykor csal és a házasság intézményének mintaegyede nem is annyira tökéletes, mint azt kezdetben gondoljuk.

Hank lánya Becca (Madeleine Martin) az egyedüli nő, aki igazán megérti a zűrös életű férfit és az egyedüli, aki elfogadja őt olyannak, amilyen és talán ezért is az egyetlen örök nő Hank életében. Hank életének fontos meghatározója Karen (Natascha McElhone), az ex-barátnő, aki kutya-macska játékot űz az íróval. Együtt élni ugyan már nem tudnak, és Karen mindent megtesz a "normális" élet elérésére, hiszen gyűrűs menyasszony és választottja egy érett férfi, akire mindenben számíthat - mondhatni Hank ellentéte. A történet harmadik lényeges női szereplője egy fiatal szirén, Mia (Madeline Zima), aki csupán egy egyéjszakás kalandnak indult Hank életében, ám annál sokkal nagyobb szerepet szánt neki a sors - és a sorozat írói. Valósággal hurrikánként söpör végig a férfi magánéletén és fenekestül felforgatja annak mindennapjait.

Évadok:

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • Golden Globe-díj

    2009
    Legjobb televíziós sorozat - musical és vígjáték kategória jelölés
  • Golden Globe-díj

    2008
    Legjobb televíziós sorozat - musical és vígjáték kategória jelölés

Hozzászólások

Szerinted?
macska78 2018 dec. 01. - 21:00:51
Szerintem egy sorozatot leginkább a hangulat és a szereplők visznek el.Ebben hangulat meg bőven van.Nekem nagyon átjött..
9/10
dandelion83 2018 máj. 01. - 06:51:25 9/10
Nagyon szeretem ezt a sorozatot, nagyon-nagy igazságokat vonultat fel. Duchovnynak nagyon jól áll ez a szerep, Natascha gyönyörű, és tökéletes Karen, Becca nekem kicsit unszimpatikus, nem túl szép színésznő, és nagyon sokszor idegesítő.
Néha tényleg kicsit obszcén és szókimondó, de pont ebben van a sorozat sikere, egyedisége. Elég furcsán hatna, ha ebben a témában finomkodó párbeszédek zajlanának :) Aki nem tudja egészségesen megélni a szexualitást, az válasszon másik sorozatot...
Nálam 9/10

SPOILER!
Hank nagyon nagy figura, a sorozat jól bemutatja, hogy nagyon sok nő mennyire magányos és kiéhezett pár bókra és egy kis törődésre. Hank senkit nem áltat, Ő csak éli életét, őt nem szabadna hibáztatni, nem ígéri egyik hölgyeménynek sem, hogy másnap reggel gyűrűt húz az ujjára. Ennek ellenére, vagy pont ezért ragadnak rá a nők, és pár randi után már ragaszkodnak is hozzá. DE nagy igazság, hogy minden nő önmagának ad rangot, és minden pasi addig mehet el egy nőnél, amíg engedi neki.
5/10
Ra 2017 nov. 17. - 20:53:33 5/10
Idõnként szórakoztató, de nagyon mocskos és közönséges, tipikusan amerikai sorozat.
macska78 2017 jan. 05. - 20:30:33
Egyik nagy kedvencem.Az összes kedvenc közül talán ezt sajnáltam leginkább mikor véget ért.Évadról évadra egyre jobban megfogott még ha a filmek védõszentjének nem is tetszik:)
CRIT 2016 aug. 26. - 23:03:47
Pfhû...bizarr, eszement forgatókönyv...nem szabad komolyan venni az egészet és akkor egy pikáns, vicces, szórakoztató cucc...a színészeken is lehet röhögni, persze nem csak mert jól játszanak, hanem mert rendesen alájuk pakolták a karaktereket :-D
breeder 2016 júl. 29. - 14:57:56
Mostanság az egyik legjobb sorozat a tv-ben, pedig nagyon utáltam az elején.
Azt hittem egy újabb szex és nyú jork-os "dumálunk a semmirõl széria lesz.

On
David Duchovny príma színész!
Jól áll neki ez "dugó jóska" szerep.
A mellékszereplõk is nagyon jók.
Talán Evan Handler a kedvencem, aki Charlie-t játssza.

Szerintem már most klasszikusnak mondható a Kaliforgia.
Nem véletlenül áll az imdb-n 8.4-en és látszik, hogy itt a porton is nagy kedvenc. :)
9/10
Istenasszony 2016 júl. 05. - 09:31:49 9/10
Iszonyat jó ez a sorozat :D
10/10
viskia01 2016 jún. 08. - 13:07:39 10/10 Előzmény Kulcsár Rebeka
csajoknak többnyire nem jön be ez a remekmû, ezt már többször észrevettem. Nem tudom miért.
Torolt Felhasználo 2016 máj. 03. - 15:36:08
Azért KÉRDEZETT drágaszágom. Leszel szives nem betrollkodni neki hanem VÁLASZOLNI.
Vagy állat vagy, amit pusztán ösztönök vezérelnek? Remélem érettségid nincs, mert az szegénységi bizonyítvány lenne az oktatási rendszerrõl.
10/10
Zoltan Zaban 2016 máj. 03. - 15:22:14 10/10 Előzmény Kulcsár Rebeka
Sajnálatos hogy csak ennyit látsz ebbõl a sorozatból. Így felvetõdik a válasz: NEM NEKED VALÓ!!! Az is lehet savanyú nálad az a bizonyos gyümölcs.
Kulcsár Rebeka 2015 okt. 30. - 22:27:47
ennek a sorozatnak mi az értelme? más is látja ezt, vagy csak megõrültem, de pont akkor, amikor elkezdtem nézni? olyan, mintha egy egy olyan pornó paródiáját nézném, ami a paródiája valaminek. ezt viccnek szánták az alkotók? szeretném feltenni a kérdést, de sajnos tudom a vaszt. szerettem volna valami olyasmit találni, hogy "én, a forgatókönyvíró, rengeteg frusztrációval rendelkezem, ezért írtam egy sorozatot, amiben egy nem telik el úgy 60 másodperc, hogy valaki ne tenne utalást a vaginára, szerintem ez egy jó kis paródiája a gagyi romantikus regényeknek és az alacsony költségvetésû pornófilmeknek. én azt akarom megmutatni az embereknek, hogy ez nevetséges", de nem ez történt. ezt a sorozatot amiben minden 3. percben megkúrnak valakit ok nélkül és a családi ebédnél is feszengés nélkül kerül szóba, hogy valaki félreb*szott, valaki egészen komolyan gondolta. valaki így éli, legalábbis belülrõl így éli, vagy így akarja élni az életét, és azt akarja sugallni a gyerekeknek, akiknek a szüleik titokban nézik ezt a FELNÕTTEKNEK VALÓ sorozatot, hogy igen, ez a felnõttek élete, b*szás, kúrás, meg a dugás. amikor ezt a sorozatot nézem, megrémülök, hogy ezt is ugyanolyan emberi agy szülte, amilyen az én fejemben van. ha egyet kérhetnék a filmmûvészet védõszentjétõl, azt kérném, ne készülhessenek ilyen sorozatok soha többé
Zsul 2015 okt. 15. - 00:39:29
Én mostanában nézem. Nagyon tetszik a sorozat, és van Duchovny-nak egy vicces utalása! A 4x10 elején tárgyalásra kell mennie, és ezért szépen kell kinéznie. Öltöny, nyakkendõ, és persze jólfésült. A kedvese azt mondja neki:
- Jól nézel ki.
- Kb. mint egy szaros FBI ügynök.
- Egy nagyon jó vágású, fess FBI ügynök.
Ez egy jó kis utalás az X-aktás szerepére.:)
10/10
moti77 2015 szept. 19. - 00:34:45 10/10
Érdekes ez a Viasz6. 0:25-tõl nem a Kaliforgiát adja, amit meg szerettem volna nézni, és a portponthu-n is a Kaliforgia van írva. És mégis a Majka/Gianni mûsorát adják, a Söfõröket. Hmm...
Kaliff 2015 márc. 31. - 18:49:03 Előzmény Bigpapa
A helyzet csak annyi, hogy Duchovny nem játszik. Szerintem õ ilyen az életben is.
10/10
Bigpapa 2015 febr. 26. - 10:46:34 10/10
Nekem teljesen kimaradt az életembõl a kaliforgia, aztán valami miatt a héten úgy döntöttem, hogy megnézem :) így egyben letoltam a 7 évadot. Most fejeztem be az utolsó epizódot.
Duchovny valóban parádésan játszik. Az összes karakter kegyetlenül el van találva benne, nekem egyedül Becca nem jött be, mert maga a színésznõ is ronda és irritáló, de ez saját vélemény.
Sajnos, vagy szerencsére (a piát,a cigit és a drogokat leszámítva) teljesen tudtam azonosulni Moodyval. Volt egy 6 évem, amikor két végén égettem a gyertyát, és bármennyi nõ is jött, mindig csak ahhoz az egyhez húzott vissza a szívem. Aztán azóta is vele vagyok, ennek meg már 15 éve :) Persze nem lettem szent, de csak õ számít!

A sorozatról többen írták, hogy elfáradt. Én nem éreztem ezt. Inkább epizódról epizódra egyre érettebb és érdekesebb lett. Imádtam a Két pasi meg egy kicsit, amíg Charlie játszott benne, amióta nincs, képtelen vagyok nézni, inkább a régi részeket tolom. Szerintem szükség van az ilyen filmekre, ahol vagy azonosulhatunk egy egy karakterrel, vagy elképzelhetjük, hogy milyen lehet a bõrében. Van sok sorozat, ahol szinte látni, hogy a színész fészkelõdik a karakterében, nem érzi jól magát, csak a pénz miatt vállalta. Itt azt láttam, hogy csillog a színészek szeme. élvezték a játékot. Tényleg kellenek a jó forgatókönyvírók, a jó rendezõk, hogy legyen egy alap, de a színészeken még több múlik. Itt egyben volt minden. Szerintem simán megélhetett volna még 3-4 évadot, mert azt hittem hank elkezdi megírni a sorozatát, saját magáról, sikeres lesz, recskamester marad az ügynöke, és õ is kaszál vele.
Ritkán adok sorozatnak 10 pontot, de ez bõven megéri! Örülök, hogy úgy alakult, hogy meg tudtam egyben nézni!

10/10
meridian74 2015 jan. 27. - 22:13:01
NA, közben megvolt a 7. egyben záró évad. Szvsz baszott jó lett, bár kicsit szomorú, hogy ezzel be is fejezték. Mondjuk az elsõ két évadot semmi nem tudja überelni, de ez a hetedik sem volt rossz, sõt az a baja, hogy az epizódok olyan röpke gyorsan lepörögnek, hogy mindig meglepõdtem, basszus már megint egy következõ részre kell kattintani. Szóval nagyon nézõs, beteg módjára pörgõs részekbõl áll össze, ugyan ezek a részek már nem olyanok, mint az elsõ évadok fejezetei, de mégis élvezetes. Voltak benne karakterek, szereplõk, amelyek bénák voltak, de Duchovny - vagy a ráírt szerepe - nagyon ott van. Na meg az események. Szóval befejezésnek nagyon jó lett ez a sorozat.
10/10
wazzap 2014 júl. 22. - 18:39:40 10/10
Eszméletlen jó sorozat. David Duchovny annyira parádésan és hitelesen hozza a karakterét hogy egyszerûen megunhatatlanná teszi mind a sorozatot és mind pedig magát a karaktert. Az összes évada nagyon szórakoztató és látszik hogy nagyszerû forgatókönyvírók és rendezõk állnak a sorozat mögött, nem beszélve a zenérõl amit megint csak hihetetlenül jól hoztak össze. Annyira eltalálták a sztoriját is ahogyan Hank kettõs életét összehozták. Egy nõcsábász hihetetlenül vagány író aki több szász nõ után is csak egy valakit szeret igazán és vissza akar férkõzni a kegyeibe, csak folyton jön valami csavar ami átkuszálja az egész történetet de mindig ugyanoda tér vissza. Ott van még a többi fõszereplõ is akik szerintem remekül lettek összeválogatva és a mellékszereplõk is nagyon jók. A magyar szinkron szerintem kifogásolhatatlan. A "kategóriájában" ha van ehhez hasonlítható, akkor mindenképpen viszi a pálmát. Nem is értem hogy lehet a két pasi meg egy kicsivel ilyen szorosan összehasonlítani és még a másikat emelni ki jobb sorozatnak. A két pasi meg egy kicsit lényegesen gyengébb sorozat akár ha csak az imdb pontozásukat nézzük. Ebben a sorozatban minden szereplõ egytõl-egyig felejthetetlenül nagyot alkot. És a szókimondó szövegkörnyezete és a sokszori abszurd vagy kompromitáló jelenetei miatt lesz ez nagyszerû sorozat, tehát akinek ezek nem jönnek be az ne is nézze. Le a kalapom a sorozat elõtt és várom a 7. évadot. RESPECT!
6/10
blake11 2013 aug. 23. - 21:54:01 6/10
A sorozat amit teljesen Duchovny-ra írtak.
Ami a Két Pasi meg egy Kicsinek volt Charlie, az a Kaliforgiának Hank.
Azonban fontos megjegyezni, hogy a Kaliforgia egyáltalán nem számít olyan jó sorozatnak.
Lényegében csak a bäszásról szól, meg persze bele vittek egy kis Hollywood-it is.
Ebben a kategóriában messze jobb a Törtetõk.
hukrisz 2013 máj. 29. - 23:25:41
Hát az biztos, hogy egyre szoftosabb lesz a sorozat, de ezt nehéz értelmezni az alkotóktól, mivel soha sem lesz családbarát sorozat, mivel a szex már erõsen kimaradt belõle vagy ha mutatják sokszor már csak paplan alatt ölelkezõ embereket. (közben már pár évadon keresztül lehetett meztelen látni) Ugyanakkor a drog, alkohol és trágár beszéd erõsen jelen van. Tehát furcsa, hogy pont az erotika irányvonalból ennyire visszavettek. Elcsodálkoztam az elsõ részen, ami teljesen szex mentes volt. Majd a második, ahol leszámítva a flúgos elvonós csajt szintén nem történt semmi. Azt hittem már letiltották Amerikában vagy valami. Persze számomra a történet így is tetszik, mivel a szex az egy sokadlagos részlet volt a számomra! Kíváncsi vagyok meddig húzzák még, de az már biztos, hogy lesz 7. évad is amit Heather Graham-al fognak feldobni. Õ pedig nem volt soha prûd a kamerák elõtt! Jó néhány igen erotikus ágyjeleneten van már túl. Szóval biztos erõsebb karaktert és jobb színjátékot fog elõadni a mostani évad "Faith" Maggie Grace-nél! Azért a Marilyn Mansonos rész vicces volt! Az pedig ahogy kifigurázták a sztárok, hogyan is szokták a drog ellenes kampányokat csinálni egyenesen zseniális! Ahogy Atticus mondja: "Én már sok drog-ellenes kampányon vettem részt, volt amelyiken tisztán is!" majd kiestem a székbõl!
csaboci 2013 máj. 06. - 21:20:28
egyet értek nursi.igaz h nem láttam még csak a leszinkronizált részeket a 6. évadból de azzal a jézuskrisztsszupersztár rokkerral én se vagyok kibékülve.nagyon nem bírom a pofáját :)meg is lepõdtem mikor a 3. részbe Sebastian Bach volt a halott rocksztár.inkább õt láttam volna a 6. évadba.ráadásul szimpatikusabb is.a csajjal viszont még semi bajom.de eléggé kezd lelaposodni a sorozat.az elsõ 4 évad nagy volt de 5.tõl már nemtudnak mit kitalálni vagy csak már megszokott a sok baromság benne... :D
Összes hozzászólás