Kapcsolat

Bakancslistához adom
Contact
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai kalandfilm, 144 perc, 1997

Értékelés:

533 szavazatból
Szerinted?

A Carl Sagan regényéből készült film korunk egyik legvitatottabb témáját dolgozza fel: egyedül vagyunk a világegyetemben, vagy valahol élnek hasonló társaink?

Ellie Arroway, a megszállott csillagász megingathatatlanul hisz abban, hogy nem vagyunk egyedül az univerzumban. Fáradhatatlanul kutatja a világegyetemből érkező rádiójeleket, bár a tudóstársadalom gúnyosan, kételkedve és megvetéssel szemléli munkáját. Egy napon azonban a távoli Vega csillag irányából rádióüzenetet fog, melyet a világ minden sarkából összesereglett tudósok fejtenek meg. Remény és rettegés lesz úrrá mindenkin, hiszen egy intergalaktikus utazásra alkalmas jármű terve lehet áldás és átok is: jelenthet űrháborút, de egy új korszak hajnalát is.
Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Ellie Arroway
Michael Kitz
Rachel Constantine
Ifjú Ellie
Ted Arroway
Dr. Kent Clark
Richard Rank

Díjak és jelölések

  • Oscar-díj

    1998
    Legjobb hangkeverés jelölés
  • Golden Globe-díj

    1998
    Legjobb színésznő - drámai kategória jelölés: Jodie Foster

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Mir87 jún. 10. 12:00:44 10/10
Nagyon jó film.
Aki nem hiszi, hogy máshol is kialakulhatott élet az elég keveset tud a világegyetemről és méretéről. Még a legnevesebb kutatók sem vetik el más élet lehetőségét pláne, hogy most már elfogadott, hogy az élethez szükséges mikrooragnizmusok meteorokkal jöttek és nem itt alakultak ki.
2/10
bekukkancs 2018 okt. 30. - 16:25:55 2/10
Gyerekes, gügye történet,ezerszer lerágott gumicsont.
Tonnányi reklámmal ment a füstcsinálás már a megjelenése előtt,de
láng sehol,viszont sikerült telepakolni a jól megszokott amcsi nyáladzással.
Foster annyira hiteltelenül játszik illetve túljátszik,hogy
néhol az már megmosolyogtató.

gerhajdu 2018 júl. 29. - 16:50:36
Nem rossz film. A fő történetszál, a főszereplők sorsa tényleg vontatott egy kicsit, de egy pillanatra sem üres vagy érdektelen. Néhány dialógus is kicsit nyálas.
A történet nagyobbik része elképesztően elgondolkodtató és kegyetlenül realisztikus. Elég belegondolni, hogy mi történne a világgazdasággal, ha a 4 legnagyobb ország (vagy még több) minden használható pénzét elköltene egy szerkezetre, ami aztán (látszólag) egyáltalán nem működik, tehát tekinthető kidobott pénznek. Persze egy ilyen felfedezés elvileg minden pénzt és embert megérne, de lehet, hogy van egy határ. Vajon több százezer élete és több száz milliárd dollár megérne egy ilyen próbálkozást?
Vídiafej 2018 máj. 14. - 19:46:51 Előzmény Keresztes³ovag
"szerintem meg ez nem igaz történet. Nekem csalódás volt. Vontatott, lassú, unalmas. Az sem világos minek volt ez a fölösleges hercehurca benne, mert a miértre választ nem kapunk. "

te tényleg ekkora marharépa vagy?
amúgy meg nem kell mindenre választ kapnod, nem vagy te óvodás...
azért kaptál agyat, vagy mit, h gondolkodjál vele..esetleg fantáziálj..
tudod ha a sumérok nem fantáziáltak volna kerékről, te még mindig a földön húznád a nejedet...
ezek a mutánsok mi a faszért jöttek le a fáról ??
10/10
szookedorina 2018 márc. 24. - 11:10:49 10/10
A föld egy nagy komposztáló a sok hasonló bolygó közül... 4,5 milliárd év, Az állatvilág a földbolygó őslakosai. Képzelje el, milyen kényelmes helyzetben volnának a mai geológusok és őslénykutatók, ha a Föld történetének valamennyi fontos eseményét kamerák filmezték volna!
Az embernek célt kell találni az életében ha ez a cél független, a társadalomban káoszt eredményez.
A történelemben mindig megvoltak a vezető felosztások. Az újkor felgyorsult népesség szaporulata egyre nagyobb majd lehetetlen megoldások felé viszi az emberi civilizációt. Nem megoldható a lassulási tendencia (ez a hajó már elment), de a gyorsítás sem szerencsés. A mesterséges korlátozásnak ártatlan emberi életek esnek áldozatul. A gyorsított integrációs megoldás csak időhúzás... határozatlan időre lehet segítség, de segítség.
"Filozófia; Az élet értelme mélyen keveredik a létezés, az öntudat, a boldogság filozófiai és vallási értelmezésével, és olyan elméleteket érint, mint a szimbolikus jelentés, ontológia, érték, cél, jó és rossz, szabad akarat, elméletek Istenről, Isten létezése, lélek, halál utáni élet. A tudományos munkák közvetettebbek, az univerzumról való empirikus tények rögzítésével a tudomány keretet és változókat ad a kapcsolódó vitákhoz. Egy alternatív, nem kozmikus/vallási eredetű, emberközpontú kérdés a "Mi az én életemnek az értelme?" Az emberi lét értelmére vonatkozó kérdés értéke a végső valósággal, az önazonossággal vagy szenteltség érzésével egyeztethető össze." Mindenesetre nem definiálható a földönkívüli létezés értelme nélkül.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Az_%C3%A9let_%C3%A9rtelme_(filoz%C3%B3fia)#/media/File:Rembrandt_Harmensz._van_Rijn_038-crop.jpg
plokmi 2018 márc. 18. - 12:56:04
Idegesítően szánalmas és/vagy szánalmasan idegesítő az egyház hozzáállása az eseményekhez. Amikor valami hasonló fog bekövetkezni a közeljövőben (szakértők szerint néhány évtizeden belül) szerintem a filmbeli reakciójuk fog megismétlődni. De onnantól kezdve nem sok esélyük lesz a fennmaradásra.
proklima@freemail.hu 2017 jún. 18. - 10:18:47
Nagyon jó film. 9/10. Jodie Foster number one.
Oh jajj 2017 jún. 12. - 01:06:32
Egy szóban összefoglalva: idegesítõ.
9/10
szepipiktor 2017 jún. 09. - 17:44:14 9/10
Hétvégén lesz, most nézem, hogy ez itt KALANDFILM??????
Sagan perelne...
7/10
Cisco 2017 febr. 11. - 16:50:41 7/10
Én nem hiszek a földönkívüli életben, szinte lehetetlennek tartom a miénkhez hasonló szerves élet kialakulását és fennmaradását, ennek ellenére nagyon szeretem, jónak és érdekesnek tartom ezt a már 20 éves filmet. Többször láttam már és a végét, a már tényleg eltúlzott fantasztikumot megbocsájtva is idõtálló. A legjobb rész szerintem, amikor a beérkezõ adást sikerül képpé, filmmé konvertálni. Azok a döbbent arcok... meg ahogy Woods, mint valami állambiztonsági agyas, mindent titkosítana az USÁ-nak. Az õ személye jól mutatja az amerikaiak saját kiváltságosnak, felsõbbrendûnek vélt szerepét, miszerint még a világûrbõl érkezõ üzenetek is kizárólag õket illetnék. :)
Foster, McConaughey és a többi színész is nagyszerûen játssza a szerepét, ahogy a háttértörténet is kiváló.
Az örök kérdést - azaz hogy lehet-e a miénken kívül értelmes élet? - igazán jól sikerült filmben örökítették meg.
JackWalsh 2017 febr. 11. - 09:19:34
A kiírás szerint 14:50-kor kezdõdik, 16-kor meg már egy másik film. Rövidített verzió lesz?
9/10
szepipiktor 2017 febr. 10. - 19:41:26 9/10 Előzmény Keresztes³ovag
És ez így van jól!
Neked kell elgondolkodnod! Ezért jó a film (és a könyv is)...
filoszemitabéluska 2016 nov. 27. - 10:35:50
Ez egy náci film. Jáccik benne a Hitler. Követelem, hogy tilcsák be! Különben megyek Strasszburgba panaszt tenni.
10/10
tesz-vesz 2016 nov. 27. - 10:22:26 10/10
ez kalandfilm? egy rakás hülye van a port.hu-nál. ez sci-fi
Keresztes³ovag 2016 okt. 25. - 18:43:08 Előzmény Hú dejó a habos sütemény
szerintem meg ez nem igaz történet. Nekem csalódás volt. Vontatott, lassú, unalmas. Az sem világos minek volt ez a fölösleges hercehurca benne, mert a miértre választ nem kapunk.
Hú dejó a habos sütemény 2016 ápr. 02. - 14:28:33
óriási, hatalmas stb stb

egyedül a "csúcspont" azzal sztem baj van, de amúgy...
nagyon-nagyon igaz a történet!

a ezernyi erénye közül csak 1: a csaj és a fiú szerelme tök hihetõ
amikor a fiú azt mondja hogy "azért csináltam, hogy velem maradj"
hirtelen olyan geilnek éreztem, de jobban belegondolva nem az

na szóval szuper film!

...ja, és VÉGIG lekötött, 2.5 óra végig érdekelt, ez nem kis teljesítmény egy filmtõl
kgeza 2016 febr. 29. - 15:54:09
Hatalmas film és szerencsére ez az ujraszinkornizálási õrület ezt nem érte utol amivel egy csapásra nézhetetlenné válna! Engem csak ez a tulzásba vitt istenes baromság idegesit minden alkalommal amikor megnézem ezt a filmet! :)
Vanek úr 2016 febr. 28. - 21:51:31
Szerintem van bizonyíték; mégpedig az 1mp alatt elkészült 18 órás felvétel. És ezt a többiek (akik a titkos jelentéshez hozzáfértek) tudták is.
Rókatündér 2016 febr. 28. - 17:08:59
Hogy az érzelmi oldalát is megemlítsük a filmnek: másképp éli át egy olyan ember, aki már elvesztette egyik (vagy mindkét) szülõjét, esetleg más nagyon szeretett hozzátartozóját.. Mert bármi is van vagy nincs az elmúlás után, titkon azért reméljük, hogy nem: ennyi a Földön és kész. Sosem bírom ki könnyezés nélkül a találkozást.
Tudom: "akkor ne nézzem"! :) Amúgy szerintem is az egyik legjobb ábrázolása az utazásnak", amit valaha láttam.
Összes hozzászólás
Parno Graszt lemezbemutató koncert a Müpában február 14-én!