Káprázatos holdvilág

Bakancslistához adom
Magic in the Moonlight
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai romantikus vígjáték , 97 perc, 2014

Értékelés:

102 szavazatból
Szerinted?

Kevesen tudják, hogy minden idők legünnepeltebb kínai bűvésze, Wi Ling Soo valójában nem más, mint Stanley Crawford (Colin Firth), egy mogorva, arrogáns angol férfi. Crawford nem csak egetverően öntelt, de irtózik az állítólagos médiumoktól, akik azt hangoztatják, igazi varázslatra képesek. Legjobb barátja, Howard Burkan (Simon McBurney) meggyőzi a mágust: utazzon el vele a Cote D'Azurra, a Catledge családhoz, és leplezze le a fiatal, és rendkívül elbűvölő látnokot, Sophie Bakert (Emma Stone). A bájos Sophie édesanyjával (Marcia Gay Harden) érkezett a Riviérára, Grace Catledge (Jacki Weaver) meghívására, aki abban a reményben invitálta meg az ifjú hölgyet, hogy kapcsolatba léphet elhunyt férjével. Sophie érkezésének Mrs. Grace fia (Hamish Linklater) örül a legjobban, Brice, aki pillanatok alatt fülig belehabarodik a fiatal látnokba. Ebbe az idillbe toppan bele Crawford, aki úgy gondolja, ő bizony átlát a szitán, és leleplezheti a lányt. Nem is érti, a család miért ennyire hiszékeny, és hogy nem veszik észre a nyilvánvalót: Sophie-nak nincs természetfeletti képessége.
Bemutató dátuma: 2014. november 13. Forgalmazó: Freeman Film

Stáblista:

Szereplők

Sophie Baker
Stanley Crawford
Grace Catledge
Brice Catledge

Hozzászólások

Szerinted?
Koncsita 2019 nov. 05. - 20:19:16
Hát ez addig volt érdekes, amíg ki nem derült, hogy .... Utána csöpögős giccs (másolat).
Koncsita 2019 nov. 05. - 19:59:31
Kitaláltam magamtól, hogy .... Találd ki te is :)))
9/10
sadrok 2018 nov. 09. - 21:37:58 9/10
Film közben arra gondoltam, hányszor kellett újra felvenni egyik-másik jelenetet Colin Firth és Emma Stone között, mert elnevették a poénokat :-) Ezek a sziporkák nagyon tetszettek, élveztem mindkettőjük játékát. Sokat mocorogtam film közben, de ha még egyszer műsorra tűzik, el sem mozdulok a tv elől... :-)
5/10
Gaddemon 2018 márc. 11. - 16:17:40 5/10
Hát, ez most egy kissé csalódás volt. A képi világ és a változatos kifejezésmód miatt abszolút megérte megnézni, de ezen kívül túl sokat nem adott. Ráadásul a két fõszereplõ nagyon nem illik össze - bár külön-külön imádom õket, de együtt nem mûködtek.
10/10
Jámbor Boglárka 2018 jan. 05. - 17:09:30 10/10
nekem nagyon tetszett, fõleg a vége miatt. egy percig, míg félbehagytam a filmet, még én is úgy éreztem magam, mint Colin: egy racionális ember, aki lenézi mások meggyõzõdését. Aztán rájöttem, hogy, ha varázslat nem is, de szerelem van. :) Egyszer nézõs film-írták sokan, szerintem pedig több annál. Én megnézném még egyszer, bármikor, mert most ez lett az új kedvencem. Persze csak Colin miatt néztem meg, és nem csalódtam: nagyon jól játszott. A csavarok a filmben meg tetszettek, mikor azt hittem, hogy Colin csak szarkazmusból mondja a nõnek egy idõ után azt, hogy megváltoztatta az életét, de nem, mert tényleg Colint becsapta, õ meg bedõlt neki, -egy pillanatig. Szóval elég jó film volt, ha másért nem, a romantika miatt meg lehet nézni! :)
matezinho 2017 máj. 10. - 09:04:25
Aranyos, egyszer nézhetõ film, sokkal jobb, mint az Abszurd alak vagy a Café Society. 7,5/10.
Gollam24 2015 okt. 16. - 16:49:26
Mivel nem vagyok egy nagy Woody Allen-fan és az utóbbi filmjei sem igazán tetszettek ezért sokáig vonakodtam attól, hogy megnézzem ezt a filmet, de nagyon pozitívan csalódtam benne, remek film.....hiába na szükség van egy kis "varázslatra", ámításra vagy hazugságokra ahhoz, hogy elviselhetõbb legyen az életünk és mások élete is számunkra, mert különben megkeseredett, elégedetlen emberként éljük le az életünket.

10/10.
10/10
Petrapetrus 2015 júl. 22. - 20:41:32 10/10 Előzmény Luna911
Valóban van némi párhuzam, de korántsem "egy az egyben koppintás". (A Pygmalion amúgy mindig is aktuális lesz, s szerintem egyáltalán nem baj, hogy idõnként kicsippentenek belõle egy kicsit, hogy létrehozzanak valami újat. Itt szerintem sikerült...)

Bárhogy is, én minden percét élveztem, imádtam. Colin Firth testidegen? Nem tudom, szerintem tökéletes volt, én abszolút elhittem neki minden egyes szót, minden mimikát és mozdulatot. :) Számomra minden volt, csak erõltetett nem. (Sõt, Colintól még SOHA nem láttam túlzó játékot, pedig elmondhatom, 1-2 kivétellel az összes létezõ filmjével és sorozatával rendelkezem. :)) Én eleve imádtam a karakterét, mivel ez a típus nekem amúgy is szívemnek kedves. És nem csak elméletben. :))) --> Sokan hangoztatják, mennyire csípik az ilyen "okoskodó, utálatos zseniket", de ha az életben hozza össze a sors velük, akkor már nincs ekkora lelkesedés, pedig... :)

Szóval összességében szerintem úgy jó volt ez, ahogy volt. Annyira, hogy egybõl kedvenc filmem lett, pedig alapvetõen nekem nem nagyon vannak ilyenjeim. :) (Egyébként Simon McBurney játékát is érdemes kiemelni, mert õ zseniálisat hoz. Alapból kedvelem a színészt, más munkáiból, de itt IS remek. :))

Azt sajnálom, hogy a jelek szerint itthon nem adják ki DVD-n. :/ Még õszig várok, aztán ha addig sem, megveszem a külföldi kiadást. És baccák meg a hazai kiadók és adjanak ki az ilyen jó filmek helyek szürkesz@rokat. :S
Luna911 2015 júl. 18. - 23:51:17
Az egyébként feltûnt valakinek, hogy az egész sztori a jó öreg "My fair lady" történetre van felhúzva?!?!
A pikírt, kritikus, örök kételkedõ zseni, és a butácska csiszolatlan gyémánt esete. Dramaturgiai másolás a köbön. Nem olvastam a filmrõl, gondolom ez teljesen tudatos koppintás volt Woody részérõl, és nem a véletelenek hajmeresztõ egybeesése. A film szerintem cuki, és ebben a kötnyezetben azért nehez is lenne véteni, a kutya&gyerek kombó utan, a 21. század filmes sikere részben garantált egy toscana-i, vagy provance-i helyszínnel.
CF alakítása nekem testidegen volt kissé, pedig igazan szeretem, de ebben a filmben nekem erõltetett volt; a vörös hajú karakter, és az õt alakító színésznõ viszont nagyon tetszett. Na es a nagynéni a dumájával mindent visz!
Összességében lattam mar WE-tol jobb filmet, de ez egy nagyon kedves, szorakoztato, es remek kikapcsolódást nyújtó film. Úgy gondolom, hogy akik szerelmesei e mûfajnak, azoknál bekerül a 16x megnézik egy évben filmek sorába, akárcsak a Napsütötte Toscana, a Bor, Mámor..., vagy az Igazából szerelem címû klasszikus romantikusok, mert erõszaktól mentesen ragad ki a mindennapok valóságából
1/10
Delaco 2015 márc. 15. - 19:33:55 1/10 Előzmény vuvuvu
Nem, nem ez az összes filmem W.A.-tõl, csupán ezt láttam idõrendben utoljára. Ha nem gond, mélyebbre nem merülnék az emlékeimben... Ellenben a véleményem azóta sem változott.
10/10
Petrapetrus 2015 febr. 26. - 08:32:27 10/10 Előzmény tangled
Nem mondtam, hogy nem volt jó film. :) Sõt. Elmondhatom, hogy ez a film elsõ látásra, rögtön, azon nyomban kedvenc film lett. Ami nálam nagy szó, mert sosem voltak igazán kedvenc filmjeim... Ez viszont rögtön betalált. :)
tangled 2015 febr. 24. - 08:53:39
Ebben igazad van Petrus, Woody-nál semmit sem lehet biztosan elõre tudni. :)
Ezért is szeretjük. :)
De a lényeg az, hogy szerintem nagyon jó kis film volt és pont.
10/10
Petrapetrus 2015 febr. 23. - 13:58:45 10/10
Jó, hogy te az elejétõl tudtad. :) Woody miatt pont, hogy el voltam bizonytalanodva a befejezést illetõen. Ha valakinél, akkor nála sokszor nem minden az, amit a nézõ hisz vagy vél... :)
tangled 2015 febr. 23. - 13:53:10
Nagyon romantikus, kedvesen cukormázas film.
Még ha az elején tudod is, hogy mi lesz a vége, szerintem
akkor sem unalmas, hiszen benne vannak a Woody-tól megszokott dialógusok, ami
feldobja az egészet.
Végül is ezért szeretjük...
9/10
kritiza 2015 febr. 02. - 00:25:08 9/10
Jó film, szerintem Woody Allen ismét csúcsformában van az elmúlt néhány évben. Remélem, még sokáig ontja magából az ilyen és hasonló mûveket. 9/10
10/10
offtopic
Petrapetrus 2015 jan. 09. - 07:38:48 10/10
OFF

"Miközben Fioravante Dr. Parker és Selima hálószobái között ingázik, egyre szemérmesebb randikat bonyolít Avigallal, egy köztiszteletnek örvendett haszid rabbi özvegyével is. Amikor fellángol a szerelem Fioravante és Avigal között..."

Én úgy gondolom, hogy ebben benne van minden. Bár írtad, hogy nem érdekel a téma, lehet, ezért is nem tudsz annyit a szokásokról? :) Mindent összevetve süt már ebbõl a két mondatból a bonyodalom. Szerintem... :)

ON
9/10
offtopic
Vargnatt 2015 jan. 08. - 22:19:15 9/10
Ha csak az itteni szöveget nézem, azon kívül, hogy szó esik benne egy haszid rabbiról, én semmi egyéb utalást nem látok erre, és a trailerbõl se sütött számomra ez a dolog, de lehet bennem van a hiba :)
RememberMe 2015 jan. 08. - 13:21:33
*Woody, mielõtt valaki szólna.
RememberMe 2015 jan. 08. - 13:20:36
Nem tetszett, már amennyit sikerült megnézni... Tegnap próbáltuk végignézni ketten, kb. az 50. perc táján egymásra néztünk és megbeszéltük, hogy ezt most kikapcsoljuk...
Pedig sok jó filmjét láttuk már Wood Allennek.
Nos, ez sajnos nem tartozik azok közé...talán még egyszer nekifutunk majd, de nem biztos.
10/10
offtopic
Petrapetrus 2015 jan. 08. - 07:57:32 10/10
Nem? Pedig már a film pár soros elõzetesébõl is eléggé süt ez a dolog... :)
Összes hozzászólás